Windows se ne želi pokrenuti

poruka: 10
|
čitano: 5.236
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan

Upalim laptop i ovo mi se prikaze, jučer bilo sve uredu..ima li tko rješenje? 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Windows se ne želi pokrenuti

otišao ti je hard disk,možda disk kontroler odnosno u najboljem slučaju su ti se skršili windowsi.

prema slici laptop ti ne pronalazi hard disk, pokušava bootati preko mreže, što naravno ne uspijeva. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.2.2018 23:30 (Wolverine).
7 godina
neaktivan

Kada pokušam instalirati windowse.. tamo gdje želite instalirati sustav Windows ? piše da nije pronađen nijedan upravljački uređaj 

Jel to znači da je otišao hard disk?

11 godina

Probaj ako je do spoja isključiti kabal sa HDD i ponovo priključiti pa probati startati računalo...ako ga ni tada ne pronađe i digne windowse, izvadi HDD i probaj ispravnost spajanjem na neki drugi računar da li ga prepoznaje.

17 godina
neaktivan
AF139 kaže...

Probaj ako je do spoja isključiti kabal sa HDD i ponovo priključiti pa probati startati računalo...ako ga ni tada ne pronađe i digne windowse, izvadi HDD i probaj ispravnost spajanjem na neki drugi računar da li ga prepoznaje.

kolega ima laptop a ne obični pc, u laptopima su hdd ušarafljeni i utaknuti u port tako da se teško mogu pomaknuti

17 godina
neaktivan
hulk314 kaže...

Kada pokušam instalirati windowse.. tamo gdje želite instalirati sustav Windows ? piše da nije pronađen nijedan upravljački uređaj 

Jel to znači da je otišao hard disk?

najvjerojatnije

16 godina

ili disk ili bilo što povezano s diskom, kontakt, kontroler.. pa do pogrešne postavke BIOSa (i možda je sve ispravno).

-pitati jel nešto pokvareno .. je beskorisno, tj vjerojatno je... ali da bi znao, moraš provjeriti i tad potvrdiš kvar diska ili vidiš da je on ipsravan i dalje tražiš..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
11 godina

Sorry, znam čitati (da je laptop)  ..... Nisam naišao na laptop gdje mi je trebalo više od 5 min. da HDD izvadim i ponovo utaknem na njegovo mjesto i pričvrstim vijcima.

7 godina
neaktivan

ocito nije bio problem s hard diskom posto sam ga sad izvadio i ponovo stavio te ga u biosu sad ucitava..no ne zali mi pokrenuti win kad upalim laptop pise ACER normalno i dalje nista samo prazan ekran nista se ne desava..isto tako kad hocu nasnimit win7 nanovo stavim cd ali ista stvar..???

0 0 hvala 0
16 godina
hulk314 kaže...

ocito nije bio problem s hard diskom posto sam ga sad izvadio i ponovo stavio te ga u biosu sad ucitava..no ne zali mi pokrenuti win kad upalim laptop pise ACER normalno i dalje nista samo prazan ekran nista se ne desava..isto tako kad hocu nasnimit win7 nanovo stavim cd ali ista stvar..???

- ako nakon vađenja i ponovnog stavljana SAD učitava, to znači da je i u tome bio problem.. ne jedini, ali to je preduvijet za sve ostalo, dok BIOS ne vidi disk ne može ništa drugo.

-crko disk ili kontroler (MBO..)... ili pogrešne postavke BIOSa.

-to što bios vidi disk, ne znači da je disk ispravan.

-postavke treba podesiti odgovarajuće potrebama/requirementsu HW+SW (OSa..) i željama. npr sec.boot/uefi.. ili gpt. Bez toga i odgovarajućeg install medija tj boot u odgovarajućem modu kao gpt-mbr ne možeš ništa dalje. To su uvijeti uz naravno da je sve ispravno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice