pomozite mi što da odaberem,linux(molim vas naziv) ili windows(naziv).neznam kaj da si stavim za glavni os.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam toshibu setellite...sad neznam koj ali imam:Procesor:i3 2310m
grafička:Nvidia Gforce gtx 360m
hard od 500gb
vise od tog neznam.
Mos si npr ubuntu + gnome stavit za 2nd
koristim ga za programe i tak...za igrice jako malo(1%).
Ako postavljas ovakva pitanja, onda si stavi windows. Sigurno neces pogrjesiti.
imam malo crossplatform programa.
Ovako, na pamet, rekao bi da ti je najbolje da si uzmeš Ubuntu (zadnji) ili Mint (zadnji) jer je korisnička baza daleko najveća i najbrže ćeš pronaći jednostavno rješenje za praktički bilo koji problem.
A sad, Linux ti se ne isplati stavljati ako koristiš bilo što od navedenog (i ne možeš/ne smiješ koristiti druge programe!) - AutoCAD, Adobe paket (PS, Dreamweaver..), 3D Max, Maya, Lightwave, FL...
Ako neki od tih programa ne možeš zamijeniti linux alternativom, drži se windowsa. Igre ti ne rade ili nikako il ne baš očekivano u WINEu (zahtjeva dodatno podešavanje i neku srednju razinu znanja).
Linux Ubuntu ili Linux Mint...
Probaj Ubuntu!
Gejmer ili ne?
nisam gejmer
ja za sad koristim windows 7 i zorin 5 os,čuo sam da je jako dobar pa sam ga nabavio,sličan je windowsu te je malo brži.
Probaj Linux Mint ili Ubuntu besplatni su. Ako ti ne odgovara lako staviš windowse 7.
Probaj Linux Mint ili Ubuntu besplatni su. Ako ti ne odgovara lako staviš windowse 7.
Može dual-boot i koristiti oba dok se ne navikne na linux..:)
Može dual-boot i koristiti oba dok se ne navikne na linux..:)
Na Linux se netreba navikavat.