Windows 7 problemi

poruka: 198
|
čitano: 67.904
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Windows 7 problemi
Valentin17 kaže...

- Bez grafičkog drivera radi OK zato što radi na manjoj rezoluciji, pa nije opterećen jako.

- Provjeri HDD sa HD tune, memoriju sa MEMTEST86+(provjera preko noći), nadogradi BIOS matične na najnoviji.

- Svakako mijenjaj napajanje, uzmi si Corsair CX 430W ili XFX 450W, za početak posudi negdje napajanje drugo pa isprobaj.{#}

Matična ima zadnju verziju BIOS-a, RAM sam testirao s Windows Memory Diagnostic i sve u redu, ne znam kakve veze ima HDD s usporenosću kada stavim drivere...
A probati ću sa svojim Corsair GS600, a što to treba biti opterećeno, grafička nema dodatnog napajanja tako da ne trosi vise od 75W, procesor recimo 100W, cijeli sustav 250W ugrubo i to pod maksimalnim  opterecenjem... 

15 godina
neaktivan
Master11 kaže...
Valentin17 kaže...

- Bez grafičkog drivera radi OK zato što radi na manjoj rezoluciji, pa nije opterećen jako.

- Provjeri HDD sa HD tune, memoriju sa MEMTEST86+(provjera preko noći), nadogradi BIOS matične na najnoviji.

- Svakako mijenjaj napajanje, uzmi si Corsair CX 430W ili XFX 450W, za početak posudi negdje napajanje drugo pa isprobaj.{#}

Matična ima zadnju verziju BIOS-a, RAM sam testirao s Windows Memory Diagnostic i sve u redu, ne znam kakve veze ima HDD s usporenosću kada stavim drivere...
A probati ću sa svojim Corsair GS600, a što to treba biti opterećeno, grafička nema dodatnog napajanja tako da ne trosi vise od 75W, procesor recimo 100W, cijeli sustav 250W ugrubo i to pod maksimalnim  opterecenjem... 

Itetako ima veze. HD Tune pod Benchmarka neka skenira ( da vidiš brzine pisanja na disku i napravi ovdje screenshot) . i healt i error scana bez quicka neka skenira i opet tu napraviš Screenshot. Ak neznaš Screenshot napravit tada na tipkovnici stisni PrtScn, otvori Oain (Bojanje) tu zalijepiš, preimenuješ sliku i spremiš. klikomom mapu desne s foruma nađi datoteku di spremio sliku i tu staviš.

Nenad
13 godina
neaktivan
Windows 7 problemi

Budem napravio pa sutra stavim...

Da li mogu pomoću Check Disk u Windows-ima, ili baš mora HD Tune?

EDIT_1: Sada postajem skeptičan i mislim da je HDD u pitanju, nonstop se javljaju error-i prilikom windows update-a, na internetu piše da sistemska datoteka moze biti ostecena koja sluzi za prepoznavanje sustava, tako da idemo mi pokrenuti HD Tune...
EDIT_2: Evo, stavljam slike od HD Tune, onaj Health ne pokazuje nikaj, od HwMonitora, oscijalcije napona su u granicama (a granice su +-5%, kod starijih napajanja), ja više ne znam u čemu je problem...
Budem još i MemTest pokrenuo, ali ne vidim smisao kad sam preko Win Memory Diagnostic napravio i sve u redu! 
EDIT_3: I MemTest se 9 sati vrtio i sve u redu, da li netko zna u čemu je problem, zašto neće funkcionirati sa Win 7??

HDD_1 HDD_1
HDD_2 HDD_2
HDD_3 HDD_3
HwMonitor HwMonitor
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 11:21 (Master11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 7 problemi

pozz..evo imam problem.. naime.. kad sam dobio pc koristio sam 64 bitne windowse.. i nisam mogo igrat nijednu igricu jer mi se nakon 10-15min igranja igra zaledi.. a na 32bitnim windowsima radi sve normalno.. znade itko u cemu je problem?

EDIT: to se i desava na windows 8

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 21:13 (SuperDox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SuperDox kaže...

pozz..evo imam problem.. naime.. kad sam dobio pc koristio sam 64 bitne windowse.. i nisam mogo igrat nijednu igricu jer mi se nakon 10-15min igranja igra zaledi.. a na 32bitnim windowsima radi sve normalno.. znade itko u cemu je problem?

EDIT: to se i desava na windows 8

bump

15 godina

Testiraj  ram  memoriju  s  memtest.

Zdravi i veseli bili :)
13 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

Testiraj  ram  memoriju  s  memtest.

mozes pojasnit kako to ide? {#} jel moguce da je do hdd-a? jer tu maticnu proc i rame sam dobio od frenda..juce je bio kod nas i reko da je imo 64 bitne windowse i da mu je radilo sve normalno..on sumnja da je do hdd-a.(taj hdd je star par godina)

14 godina
Windows 7 problemi
------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Windows 7 problemi

Pitanje za kompjuteraše-znalce: Dali smijem brisati iz CCleanera podatke iz "pokretanja sa računalom"? Ima ih gomila i ne znam smijem li ih obrisati? Da nešto ne zeznem ako ih obrišem?

0 0 hvala 0
15 godina
Renaldo kaže...

Pitanje za kompjuteraše-znalce: Dali smijem brisati iz CCleanera podatke iz "pokretanja sa računalom"? Ima ih gomila i ne znam smijem li ih obrisati? Da nešto ne zeznem ako ih obrišem?

Ja ga par godina koristim i to mi je oduvijek bilo označeno i nikad nikakvih problema. Čak bi bilo poželjno da ih obrišeš jer ti to samo usporava sistem da se digne. To su ti zapravo programi koje si ti skinio i koji se pokreću sa računalom a nisu potrebni za svakodnevni rad ili nisu uopće potrebni.

...The South Will Rise Again... White -h- boys
17 godina
Renaldo kaže...

Daj prvo neku sliku da vidimo, ima tu i programa koji su potrebni (driveri, antivirusni...)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
15 godina
djigibao kaže...
Renaldo kaže...

Daj prvo neku sliku da vidimo, ima tu i programa koji su potrebni (driveri, antivirusni...)

Ja mislim da je on mislio na ovo na slici... A kad je to označeno on mu neće prikazivat antiviruse, drivere u desnom prozoru da ih obriše.

...The South Will Rise Again... White -h- boys
17 godina
Ako je to onda OK, ali ako je ono moje onda neka prvo stavi sliku.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
13 godina
neaktivan
Windows 7 problemi

Poštovanje!

imam problem s otvaranjem stranica u bilo kojem browseru kada upisujem u adress bar, javlja mi istu grešku... naime, problem je došao s novim windowsima 7 x64 jogurt gejmer edition..znači, tražilica ne radi..  zna li tko što mi je i gdje u postavkama krivo? 

٩(●̮̮̃•̃)۶ ٩( -̮̮̃ –̃)۶ ٩(͡๏̯͡๏)۶
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
mlonc kaže...

naime, problem je došao s novim windowsima 7 x64 jogurt gejmer edition..

Svatko dobije što je zaslužio.

vocap, bičz?
14 godina
neaktivan
mlonc kaže...

Poštovanje!

imam problem s otvaranjem stranica u bilo kojem browseru kada upisujem u adress bar, javlja mi istu grešku... naime, problem je došao s novim windowsima 7 x64 jogurt gejmer edition..znači, tražilica ne radi..  zna li tko što mi je i gdje u postavkama krivo? 

Problem radi podebljan dio teksta.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 18:39 (Marko :D).
13 godina
neaktivan
Windows 7 problemi

znači, kriv sam što volim isprobavati razne windows edicije i ne pomažete piratima .. :(  riješio sam problem upgradeom na win 10 iz istog tog jogurt izdanja sve radi i licenciran je..

٩(●̮̮̃•̃)۶ ٩( -̮̮̃ –̃)۶ ٩(͡๏̯͡๏)۶
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kind of. Možeš isprobavat razne verzije Windowsa, ali službene verzije, ne tamo neke supercool gaming boosted izdanja. Takvi Windowsi su puni virusa i dolaze prenatrpani sa svime. Nikad ne znaš što su oni radili tim Windowsima, koje su postavke mijenjali i što su sve stavljali u iste. Ako si mislio, "ja bi nove Windowse, ali da ne moram instalirat ništa" i za takve postoji rješenje. Napravi clean install Windowsa, instaliraj sve programe i onda sve lijepo podesi. Kad sve to napraviš, jednostavno napravi System Image i svaki puta kada ti se nešto dogodi, samo vratiš taj image i to je to. Svi programi, sve postavke koje si napravio prije izrade imagea ostaju. Kad tad ćeš morati napraviti clean install jer se svega nakupi tako da i to imaj na umu. Znam da je potrebno vremena da se sve instalira i namjesti, ali to vrijeme možeš još dodatno skratiti instalacijom programa preko Ninite.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice