pozdrav
imam jedan problem s gadgetima na windows 7 kad stavim neki gadget na radnu površinu on nije kako bi trebao izgledati (pogledaj sliku)
pozdrav
imam jedan problem s gadgetima na windows 7 kad stavim neki gadget na radnu površinu on nije kako bi trebao izgledati (pogledaj sliku)
slika?
slika?
evo je sad pod linkom
Procitaj malo ovdje neka riješenja.
http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/w7desktop/thread/de21f072-19cd-4e9e-bb7a-4887c1b5ad25
Procitaj malo ovdje neka riješenja.
napravio sam po uputama, ali i dalje je isto...
Ni ja ne mogu to riješiti.
Sve i svašta sam isprobao (osim ponove instalacije Windowsa koja bi sigurno riješila problem), ali ne mogu popraviti.
pozdrav
Ovo je izgleda stvarno neki bug na sedmici.. I ja imam isti problema, baš mi ovakvi budu gadgeti kad ih stavim na površinu kao kod tebe na slici. Dosta sam googlo i pokušao sa nekim fixerima za sedmicu i promjenom u registirima ali ne uspjeva..
Ovo bi moralo rijesiti problem (barem je meni);
1. U task manageru ubijes proces "sidebar.exe".
2. U win explorer na adresnu traku upisi slijedece:
%userprofile%\AppData\Local\Microsoft\Windows Sidebar
3. Maknes sve file-ove iz direktorija "Windows Sidebar", ali spremi ih negdje.
ako to ne upali, onda slijedeće;
win+r -> regedit
i tu sad:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\
ako se prije zone 0 nalazi direktorij "L" potrebno ga je izbrisati. kolko sam uspio saznati, to je navodno neki problem sa update-anjem flash playera.
kad to izbrises onda bi stvarno moralo biti sve ok. ako nije, pojma nemam kaj bi moglo biti
U svakom slučaju hvala na savjetima i pomoći ali nije pomoglo ni jedno.. Kažem, baš sam pokušavo dosta stvari i googlo o tom problemu ali nikako da to riješim.. A neda mi se Windowse ponovno podizat samo zbog gadgeta.. :-S
U svakom slučaju hvala na savjetima i pomoći ali nije pomoglo ni jedno.. Kažem, baš sam pokušavo dosta stvari i googlo o tom problemu ali nikako da to riješim.. A neda mi se Windowse ponovno podizat samo zbog gadgeta.. :-S
Do sad si mgo već dva put to napravit.
@ Legolas
nabaci malo pogled na link i isprobaj...
http://www.sevenforums.com/tutorials/1538-sfc-scannow-command-system-file-checker.html
Do sad si mgo već dva put to napravit.
Da, mogo sam i 6 puta samo ne želim kontaš? Neda mi se windowse podizat zbog toga što mi ne rade gadgeti..
Evo riješio sam problem napokon! E sada nisam siguran što mi je točno pomoglo, jer nije radilo niti nakon scaramush-ovog savjeta SFC skenirana nego tek nakon što sam restartirao komp.. Uglavnom sada je riješeno.. tnx :)
e i ja imam taj problem!! :/
e i ja imam taj problem!! :/
Pa probaj nešto od gore navedenog!
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\
izbriso sam taj deriktorij zones i kill sidebar.exe i natrag vratio i radi :DD
izbriso sam taj deriktorij zones i kill sidebar.exe i natrag vratio i radi :DD
baš se to isto desilo i kod frenda prekjučer.
Radi provjereno kill process sidebara pa >>HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\ izbrisati folder L<< restart kompa i proradilo je nakon toga
1. Reinstalacija Windowsa ne pomaže. Probao.
Nego, formirao sam novog USER-a s istim ovlastima i kopirao sve podatke iz USER-a u kojem je problem i potvrdio Replace All. Nakon toga uklonio sam starog USER-a. Problem s Programčićima se riješio.
KVAKA: nakon svega potrebno je kod određenih programa potvrditi registracije (Power ISO...) ili podesiti korisnička sučelja (MS Office, ACAD, Shareaza...).
Ovo radi.
imo sam i ja taj problem...skeniro sam viruse i ponovo pokrenio gadgete i radili su
da ne otvaram novu temu..imam problem sa gadgetima,konkretno sa satom i kalendarom..oni rade,ali je problem kad ocu da ugasim laptop i odem na shut down i tad sve sa desktopa nestane(normalno,gasi se)samo ova dva gadgeta ostanu te mi izbaci upozorenje sidebar gadgets is preventing windows to close(onda samo odem na force shut down te se sistem ugasi).smeta mi to,posto stalno moram cekat da mi izbaci to upozorenje pa onda force shut down..zna li neko u cemu je problem,kako to ispraviti?
windows ultimate mi je,,skeniro sam sa glary utilities,,nasao je neke greske ali nije ovo ispravio.mislis da bi hitman pro nasao u cemu je problem?
ne znam kako mislis SP1 kad mi je win7,nisam znao da to ima kod win7,a ako mislis jel 32bit ili 64bit,imam 32bit.ma koristim stalno ccleaner i glary utilities ali do sad nisu rijesili ovaj problem.
ja imam instalirano SP1 i svejedno imam isti problem koji se pojavio poslije instalacije Avasta,pa mislim da on stvara taj problem,jer jedino kaj mogu staviti je Avastov gadget koji se lijepo smjestio sa ostalim dostupnim gadgetima poslije instalacije Avasta,sad se bojim da deinstalacijom Avasta neču riješiti problem a ostali free antivirusi su ista sranja kao i avast,možda neki savjet?
Deinstalirao Avast i ništa se nije promjenilo,doslovno si shvatio "sranje"ma ok je samo mi je zagorčao malo život,a možda i nije do njega.Ne kužim baš gore navedeni postupak(U task manageru ubijes proces "sidebar.exe"-u task menageru ga nema pa gdje bi ga još nogao ubiti) pa bi molio nekog korak po korak da probam riješiti ovo sa gadgetima,ako nije bed dečki.
Problem riješen metodom koju je primjenio kolega "G4NG4$TA300" kojem i ovim putem želim zahvaliti na pomoči oko ovog problema.