Danas sam imao nekih problema sa internetom ( stalno mi je laggiralo ,sporo ucitavalo stranice itd.) pa sam pokusao se par puta se odspojiti sa mreze i probao repair.Mogu se spojiti na mrezu ali nemogu otvaratiu stranice. Za status mreze mi pise-LIMITED OR NO CONNECTIVITY.Evo slika:
Imas problem sa konektovanjem na server odnosno aces point, pogledaj wireless opremu možda se kablo otpojilo, pokušaj premjestit antenu na bolje mjesto gdje imaš optičku vidljivost aces pointa ili nazovi Tehničku podršku svoje mreže i traži savjet.
Router ti ne želi dodijeliti IP adresu, čini se. Restartaj ga (najbolje da ga isključiš, pričekaš 15-20 sekundi, uključiš). Pa pričekaj dok dođe k sebi i probaj ponovno.
Pokusao sam sve ali neradi
Pokusao sam sve ali neradi
Probaj kliknuti reset dugme od pozadi pa na tvornicke postavke vrati i postaviti postavke kako oces opet.
Danas sam imao nekih problema sa internetom ( stalno mi je laggiralo ,sporo ucitavalo stranice itd.) pa sam pokusao se par puta se odspojiti sa mreze i probao repair.Mogu se spojiti na mrezu ali nemogu otvaratiu stranice. Za status mreze mi pise-LIMITED OR NO CONNECTIVITY.Evo slika:
skini Netstumbler i očitaj signal, pa nam ga zalijepi ovamo
napravi očitanje grafa u trajanju od 10 min i onda print screen
skinio sam program evo kako izgleda i gdje da udem da napravim taj graf?
Zašto pišete gluposti kad nemate pojma (čast izuzecima)??? Kakav mrtvi NetStumbler, šta vam je?
Ovako - stisni win + r ili u startu otvori Run prozorčić. Napiši unutra command.com i stisni enter.
U command prompt napiši ipconfig /all i stisni enter. Kopiraj to što dobiješ na forum (desni klik bilo gdje unutar prozora, odaberi Mark, označi sve i stisni Enter da kopira).
- ako si imao probleme s linijom, tad je vjerojatno resetiran modem (možda nadogradnja firmwarea i sl. ili kvar, može biti i kvar na tvojoj strani ili neki soft-firewall ...).
- spoji se žicom, vidi postavke, podesi enkripciju za wlan...
- ili obriši postojeću wlan konekciju, kreiraj novu (uobičajeno da se resetira na WEP na starim modelima, ako si koristio npr WPA, windowsi tad ne nude novi connect ali se linija ne uspostavlja. Ovisno o ISPu ponekad moraš ručno postaviti IP za spajanje na router i podešavanja.
-ako ništa od tog ne radi, kreni s pinganjem. 127.0.0.1, router ... pa nazovi SZK.
evo 1.slika
klikni na channels ili ssid tamo će ti se otvoriti meni i onda klik na njih, pa ćeš dobiti graf
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : pc1
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8168D(P)/8111D(P) PCI-E
igabit Ethernet NIC
Physical Address. . . . . . . . . : 00-19-66-F7-70-2D
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.5.190
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::219:66ff:fef7:702d%4
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.5.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 213.191.128.8
213.191.128.9
fec0:0:0:ffff::1%2
fec0:0:0:ffff::2%2
fec0:0:0:ffff::3%2
Ethernet adapter Wireless Network Connection 5:
Description . . . . . . . . . . . : Gigaset USB Stick 54 #4
Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-04-50-C0-4C
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.252.88
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::221:4ff:fe50:c04c%6
Default Gateway . . . . . . . . . :
DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : FF-FF-FF-FF-FF-FF-FF-FF
IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::ffff:ffff:fffd%5
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
Tunnel adapter Automatic Tunneling Pseudo-Interface:
Description . . . . . . . . . . . : Automatic Tunneling Pseudo-Interfac
Physical Address. . . . . . . . . : A9-FE-FC-58
IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::5efe:169.254.252.88%2
DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
Tunnel adapter Automatic Tunneling Pseudo-Interface:
Description . . . . . . . . . . . : Automatic Tunneling Pseudo-Interfac
Physical Address. . . . . . . . . : C0-A8-05-BE
IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::5efe:192.168.5.190%2
DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%2
fec0:0:0:ffff::2%2
fec0:0:0:ffff::3%2
ihush hvala puno na odgovoru,jedino od toga sto si naveo znam se spojiti zicom
koliko vidim zakačen si trenutno žicom na router i dobio si DHCP-om dobre adrese, ali iz nekog razloga nisi dobio adrese na wlan.
probaj u cmd-u upucati:
ipconfig /release
pa onda
ipconfig /renew
ako ne upali probaj ručno upucati ove adrese na wlan konekciji. (ako ne znaš kako reci pa ću te navesti)
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.5.191
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.5.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 213.191.128.8
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 213.191.128.9
-pošto si spojen žicom, na ip 192.168.5.1 je router (otvori browserom). Tražit će user-pass. Vidi postavke posebno za wlan, dali je omogućen (ugašen), koja enkripcija itd. I probaj malo surfati (internet radi ako su unešeni korisnički podatci za ADSL-spajanje, ako je to resetirano-prazno, nema interneta.) Ako ne može uspostaviti DSL liniju, moguće da je problem kod operatera ili u uređaju.
-recimo da radi, odspoji žicu i vidi što je s wlanom, ako se nije spojio i ne nudi ti pristup routeru u popisu dostupnih mreža, moraš obrisati postojeću konekciju i ponovo će se prikazati u dostupnim mrežama.. dalje bi trebao znati samo pass za wlan.
- to sve samo ako je router i linija ispravno, kao i wlan kartica na računalu. Postoji i mala mogućnost da je netko dirao driver.. ako lovi druge mreže tad je s uređajem i driverom sve OK.
-može biti problem u pogrešnom IPu, aktiviraj automatsko dodjeljivanje IPa (DHCP, pod properties, IPv4), pošto na žici radi, mora raditi i na wlanu. (ručno postavljen može biti npr 192.168.5.nekibroj osim broja koji je već zauzet=koflikt poruka jednaka kao što je i sad.)
- uobičajeno je koristiti windowsov zero config, ako koristiš neki utils-driver, pebaci na wzc.
-sve opcije, podešavanja.. na desni klik wlan-ikone u sys trayu, pa traži po meniju-opcijama.
-btw XP ne zna (bez podešavanja) baratati s dvije mreže, ako koristiš wlan, moraš isključiti žicu, internet radi (download, skype) ali browser ne.
nine neznam ajde napisi korake
nine namjestio sam i radi
nine nasao sam i unio pomaknio se trokut sa usklicnikom ali i dalje mi pise da stranica nije dostupna
- Po slici gore, spojen si. (mrežna i driver bi trebali biti OK).
Ako na tablici 'Wireles Networking' obrišeš postojeću konekciju, ponovo pronađeš dostupnu mreži i spojiš se, moralo bi raditi. Ako ne radi vjerojatno Kaperski blokira liniju (ili neki drugi alat). Isključi ga i probaj.
- Po slici gore, spojen si. (mrežna i driver bi trebali biti OK).
Ako na tablici 'Wireles Networking' obrišeš postojeću konekciju, ponovo pronađeš dostupnu mreži i spojiš se, moralo bi raditi. Ako ne radi vjerojatno Kaperski blokira liniju (ili neki drugi alat). Isključi ga i probaj.
jačina snignala ništa ne znači ako mu svako malo dropa link
ako je loša kartica u ruteru ništa ne pomaže osim zamjene rutera
zato i kažem da stavi ovdje graf od 10 minuta da vidimo da li ima čisti signal ili mu prekida
AV nikada neće blokirati dodjelu IP, već samo promet
koliko vidim po gornjim slikama
na kanal 6 ima -84 tu nema konekcije - sve iznad -74 je loš signal
na kanalu 2 ima -42 i tu bi signal trebao biti savršen
ali želim vidjeti graf sa tog "savršenog signala"
znači još jednom u netstubleru
- klikni na ssid
- odaberi svoju mrežu
- počekaj 10 minuta da dobiješ graf
- print screan (ali preko cijelog ekrana ne parcijlno, treba nam što veća slika) da vidimo kakva je kvaliteta signala
taj graf jel da ga napravim s kabelom ili bez kabela?
taj graf jel da ga napravim s kabelom ili bez kabela?
pa to je graf za wlan veze....
nema to veze sa žicom
nemogu izabrat svoju mrezu u SSID-u,ostavio sam 15min da skenira ali nije izbacio graf
ajde klikni na meni channels i odaberi kanal broj 2
evo kako ti izgleda graf koji tražim
kliknio sam na SSID i na svoju mrezu evo grafa:
ono što vidim je da:
- signal je dobar
- kartica u 6 minuta nije prekinula vezu
- oscilacije baš nisu idealne, ali sve je to u granicama jako dobrog signala
iz svega slijedi
problem je u tvojim win.
možda ćeš morati raditi repair win ili čak cijelu reinstalaciju
ako ti žičano radi i sa ovim signalom koji daje netstubler 99% je da je ruter OK.
ostaje samo problem sa tvojim kompom
inače za potvrdu probaj svoj mobitel (ako ima wifi) spojiti na ruter ili od prijatelja laptop, ali sam siguran da je 90% problem uz tvojim win.
ma kakav repair win lol?
odi u cmd i probaj:
ping 192.168.5.1 (tvoj router)
ping 74.125.115.99 (google javni ip)
ping 8.8.8.8 (google javni dns)
ping www.google.com
ako ti prvi ne štima, nisi dobro podesio adrese.
ako ti prva 2 rade a 4. ne onda ti ne štimaju dns-ovi, u tom slučaju stavi ovaj googleov javni za probu..
ako niš ne radi opet upucaj ipconfig /all i pasteaj tu