VMware - veličina diska za Windows 7

poruka: 14
|
čitano: 6.759
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
VMware i Windows 7

koliko GB diska treba da se instalira windows 7 kroz VMware.

ako netko zna neki tutorijal na eng. ili hrv. kako instalirati windows 7 na zadnju verziju VMvare 6.5.2 bio bih mu jako zahvalan.

hvala

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 16:36 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: VMware i Windows 7

Ja sam instaliro tako da sam .iso datoteku sa Wndowsima 7 spržio na dvd, pokrenuo VMWare i odabrao instalaciju sa DVD-a i to je to najnormalnija instalacija.

P.S. Ja sam stavio 16GB HDD-a za Win 7.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 16:41 (Seky).
17 godina
neaktivan
VMware

evo idemo korak po korak. uplodat ću slike pa mi recite što i kako.

slika 1 http://i43.tinypic.com/2u7qg7b.jpg

slika 2 http://i40.tinypic.com/ok1kjn.jpg

šta izabrati u 1. i 2. koraku instalacije Windows 7 preko VMware.

ISO image Windows 7 mi je na tvrdom disku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 17:16 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: VMware i Windows 7
Seky kaže...

Ja sam instaliro tako da sam .iso datoteku sa Wndowsima 7 spržio na dvd, pokrenuo VMWare i odabrao instalaciju sa DVD-a i to je to najnormalnija instalacija.

P.S. Ja sam stavio 16GB HDD-a za Win 7.

pa jel nije jednostavnije taj iso mage mountat sa daemon toolsom ili alcoholom. onda će instalacija ići kud i kamo brže, jer ne čita podatke sa medija, nego sa hard diska što je puno brže
sage kaže...

evo idemo korak po korak. uplodat ću slike pa mi recite što i kako.

slika 1 http://i43.tinypic.com/2u7qg7b.jpg

slika 2 http://i40.tinypic.com/ok1kjn.jpg

šta izabrati u 1. i 2. koraku instalacije Windows 7 preko VMware.

ISO image Windows 7 mi je na tvrdom disku.

1. odaberi Installer disc image file, pa klikni na browse i nađi iso image sedmice
 2. pa odaberi sedmicu ako je ima na listi, ako nema onda je svejedno koji ćeš windows odabrati
Bubamara na steroidima.
16 godina
neaktivan
VMware

Trebali su mi Windowsi na DVD-u.

A što se tiče instalacije ovo drugo pitanje vrlo vjerojatno će pisati Windpws Vista tako je pisalo frendu i meni pa ak ti tak bude pisalo nemoraš brinut nećeš dobir Win Vistu ne go Win 7.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: VMware
Seky kaže...

A što se tiče instalacije ovo drugo pitanje vrlo vjerojatno će pisati Windpws Vista tako je pisalo frendu i meni pa ak ti tak bude pisalo nemoraš brinut nećeš dobir Win Vistu ne go Win 7.

ma tu nema veze što se odabere. to samo da vmware zna koji os vrti.
ali bolje instaliraj zadnji VirtualBox u koji je odnedavno uključena i podrška za Windows 7 32bit i 64 bit
Bubamara na steroidima.
17 godina
neaktivan

odabrao sam windows vista, probao sam i sa other ali nešto je štekalo i nisam imao internet.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: VMware - veličina diska za Windows 7
sage kaže...

odabrao sam windows vista, probao sam i sa other ali nešto je štekalo i nisam imao internet.

probaj instalirat u virtualboxu. puno je bolji nego virtualpc
Bubamara na steroidima.
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
sage kaže...

probaj instalirat u virtualboxu. puno je bolji nego virtualpc
koristio sam microsoft virtual pc, ali i vmware workstation 6.5.2. budem možda probao virtualbox, ali zasad me zadovoljava i vmware, barem za ono što ću trebat, a to je samo da testiram neke stvari.
kod vmware i kod virtual pc, ne može se koristiti po defaultu aero shema šučelja kod windows7, ne znam kako je sam vistom, a budem i nju instalirao.
za sve instalacije windowsa dosad sam koristio image iso windowsa sa diska, tako da se windows instalira jako brzo, cirka nekih 10 minuta, a može se koristiti i preko sprženog cd windowsa, ali onda traje duže.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2009 18:42 (sage).
16 godina
neaktivan
sage kaže...

Što se tiče štekanja ovisi ti o tome koliko RAMA si stavio za Windows 7, a za nem moraš u običnim Windowsima osposobiti vezu. Odi u network places i tamo ćeš vidjet nešto kao vmware network adapter i tamo odaberi enable pa pokušaj se spojiti iz Win 7.
17 godina
neaktivan
Seky kaže...
sage kaže...

Što se tiče štekanja ovisi ti o tome koliko RAMA si stavio za Windows 7, a za nem moraš u običnim Windowsima osposobiti vezu. Odi u network places i tamo ćeš vidjet nešto kao vmware network adapter i tamo odaberi enable pa pokušaj se spojiti iz Win 7.
 ma kužim te što hočeš reći. vmware stvori novu virtualnu network, i koristi defaultnu postojeću od host windowsa preko virtualne. stvar je bila sljedeća, kad sam instalirao windows 7 i pod guest os stavio other, jel W7 nema još predefiniranog u samom programu vmware, internet mi nije radio, radio je tek kad sam promijeni guest os u postavkama, te zatim instalirao VMware tools.
rama sam mu stavio oko 1 Gb i to je dovoljno za probu, inače imam 4Gb na hostu. network adapter, tj. taj virtualni vmwareov je eneblan još čim se instalirao.
sve u svemu dobro, mana je to što se ne može koristiti aero po defaultu, nisam tražio načine da li se može.
E da, ovo me isto jako zanima. skinuo sam drivere za grafičku, 9600gt, te sam ih pokušao instalirati na virtualnu windows 7 preko vmwarea, a isto je i sa virtual pc i dobivam ovu grešku. u principu razumijem to što piše u error poruci, ali me zanima da li se mogu ili ne mogu klasično instalirat drivere od grafike na virtualni os. evo errora.
VMware - veličina diska za Windows 7 - windows 7 pod VMware workstation 6.5.2 mi je uzeo oko 8 GB prostora. eto da se zna.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 17:26 (sage).
17 godina
neaktivan

skinuo sam drivere za grafičku, 9600gt, te sam ih pokušao instalirati na virtualnu windows 7 preko vmwarea, a isto je i sa virtual pc i dobivam ovu grešku. u principu razumijem to što piše u error poruci, ali me zanima da li se mogu ili ne mogu klasično instalirati driveri od grafike na virtualni os. evo errora.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 17:25 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako imaš instalirane drivere na pravom kompu vmware ti ih je trebo povući, znači nebi trebo ništa instaliravat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko ja znam, ne možeš instalirat drivere od nVidia grafičke kartice na vmware jer on ima virtualnu grafičku karticu! Tako da se ne može osposobiti windows aero itd.

0100001001101111011010100110000101101110
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 18:59 (Boky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice