Vista ne pogoni hardware a certificiran je

poruka: 7
|
čitano: 1.343
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vista ne pogoni hardware a imam drivere

imam problem.

konfiguracija mi je slijedeća:

matična: asrock ALiveXfire-eSATA2

procesor: AMD +5000

grafička: radeon HD 2600 pro

ram kingmax 6GB

xp 64bitni radi dobro a sve 32 bitno mi ne prepoznaje više od 3.5GB rama.

zato hoću staviti vistu... no problem je slijedeći:

instaliram Vistu i bez drivera radi ok ali na rezoluciji 800x600..... podesim internet i skinem drivere za vistu sa oficijelnih stranica i što se dogodi.....

čim instaliram driver za grafičku sve on to lijepo snimi i nakon restarta kompa odmah nakon 15sec dizanja izbaci onaj famozni plavi ekran i napravi mi

beskonačnu petlju restartanja i plavo ekraniranja....

pokušao sam 3 puta skinut driver i ponovno instalirat cijeli widnows ali ne pomaže. uvijek isti problem.

što da radim da upogonim hardware na visti? jer na svim kutijama od hardwarea piše da je certificiran za vistu a i na webovima tvrtki
asrock, saphire pronalazim drivere za svoje komponente.

pliz pomoć.

www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2008 11:10 (hondo).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Vista ne pogoni hardware a imam drivere

Probaj za pocetak napravit update BIOS-a ako vec nisi. Ista stvar se meni dogodila vec par puta ali na novim P43 i P45 chipsetima i grafulje iz nvidijine serije 9. Sve radi normalno dok ne instaliras drivere za grafulju, onda tek pocne bacat BSOD i resetirat se sam od sebe. Update biosa je rjesil taj problem na 2 racunala. Mozes probat to za pocetak ili eventualno i neke starije drivere stavit za grafulju.

EDIT:

Evo ti LINK

Intel Core2Duo E8600 @ 4200MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1120MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 660/2000MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2008 20:06 (ch33ta).
17 godina
neaktivan
RE: Vista ne pogoni hardware a imam drivere

e odlično... pokušat ću. nisam updateao bios nikako od kada sam kupio komp... a to ima nekih godinu i koji mjesec.

www.svijetkulture.com
17 godina

možda ti je problem ako si skinuo 32 bitne drivere za grafičku....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vista ne pogoni hardware a certificiran je

ne, skinuo sam baš sve 64bitne drivere.. jer sam uz računalo dobio originalne cd-e samo za xp 32.

www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan
RE: Vista ne pogoni hardware a certificiran je

kako sam dobio uputstva ovdje gore napravio sam update biosa i ponovno instalirao vistu.

sada se dobro ponaša kada instaliram drivere i ne ruši se... ali ne dopušta mi rezoluciju veću od

1400x1050 a trebao bi ići na onu 1680x1050 što da radim?

atijev driver kada ga instaliram izbaci neko upozorenje da nešto fali sistemu što ne može izvršavati ovaj program.

skinuo sam frameworks 3.5 ali opet ništa.

također i zvuk zeza.... radi ali krči.. kao da su pokvareni zvučnici.... probam na slušalice i opet isto.

u čemu je frka... da može nešto u biosu ne treba riješit ili??

help...

www.svijetkulture.com
17 godina

Što se atija tiće, da bi mogao stavit najnovije drivere ta grafičku moraš instalirati redom:

1. najnoviji windows installer

2. najnoviji net framework

3. same drivere, ako ti ne radi official, onda probaj s omegama i moći ćeš koristiti svoju nativnu rezu.

Što se zvuka tiće, imao sam sličnih poteškoća kada sam instalirao drivere za sam chipset. Sada stavim na fresh install windowsa samo drivere za zvuk i to je to, chipset ne diram. Pored toga driveri za chipset (nforce 5) mi instaliraju njihove drivere ta lan koji mi ne rade (poteškoća sa M57-SLI-S4 i M59-SLI-S4 (koju ja imam)

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice