USB stick problem

poruka: 8
|
čitano: 15.485
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
USB stick problem

Ubacih jučer slučajno memory stick na kojem je demomaterijal od jedne firme i stick je zaštićen od pisanja. Htio sam samo pogledati taj materijal, ali stalno iskače poruka: SYSTMEM.EXE - Write Protect error
"The disc cannot be written to because it is write protected. Please remove the write protection from the volume in drive F:"

nakon stiskanja cancel gumba, otvori se isti taj prozor, ali s naslovom SYSMON.EXE - Write protect error...

Koliko god ja to poništavao poruke stalno iskaču iako ne želim ništa napisati na taj stick. Da se to možda kakav virus ne želi prikačiti na stick, a ne može radi te zaštite?
Poruke nestanu kada izvadim taj stick. S ostalim stickovima nema tih problema

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: USB stick problem

desni klik-Properties-> Format

možda pomogne

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan

ja sam isto imao takvih problema - i jednostavno sam ga stavio u drugi usb port i sve je radilo - probaj neke kombinacije a antivirusom ili tako nesto

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan
sauron_15 kaže...

možda pomogne

treba mi taj promo materijal, ne mogu formatirati stick. To mi je kompić na poslu. Kada sam skinuo neki bin. file na drugi stick i poslije ga uključio na kopjutor doma, eset mi je javio nekakav virus na sticku.
17 godina
neaktivan
frenchkey kaže...
sauron_15 kaže...

možda pomogne

treba mi taj promo materijal, ne mogu formatirati stick. To mi je kompić na poslu. Kada sam skinuo neki bin. file na drugi stick i poslije ga uključio na kopjutor doma, eset mi je javio nekakav virus na sticku.
 ako ti jue virus na usb-u možeš ga maknuto jedino formatiranjem, ali buduući da ti je gore taj materijal onda neznam kako ti pomoći.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
USB stick problem

Hm, novim memorijama se zna dogodit da se "zaključaju". Stvar je potpuno softwareska, i jedna od većih idiotarija koju su ikad uveli (budući stickovi nemaju ručicu da ih se otključa, pa većina vrati stick misleći da je neispravan). Ono što se možda tebi dogodilo je da imaš virus na sticku koji se pali preko autorun datoteke i želi nešto upisati na stick, a ne može jer je zaključan. Moj savjet je da digneš neku od live distribucija linuxa, kopiraš sa sticka što ti treba (prava ti to dozvoljavaju) i samo to, te ga vratiš ponosnom vlasniku. Ako hoćeš uz napomenu da mu je stick zaražen.

Why so serious???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Joj i ja imam ovaj problem, pokusala sam formatirati stick ali pojavilo mi se obavjesetnje koje kaze "proverite da li su disk i disk jedinica ispravno povezani, uverite se da disk nije samo za citanje i pokusajte ponovo. Za vise informacije pretrazite datoteke za citanje i nacin njihovog mjenjanja u pomoci" a pojma nemam gdje to da trazim.

17 godina
neaktivan
USB stick problem

Ako je zaštićen od pisanja skini ovaj program: http://www.apacer.com/en/support/d [...] .9.1.1.zip i one će formatirati USB stick ma kako bio zaštićen. Naravno, tu gubiš podatke, ali i tome se da doskočiti. Nakon što formatiraš disk skineš neki program za recovery (recimo ovaj ovdje: http://www.recoverdata.in/recovery-data/memory-stick-data-recovery-utilities.html) i "pokupiš" podatke sa sticka na HDD. Poslije možeš sve iskopirati na stick.

Traje, malo je kompliciranje, ali ako nema bolje riješenje vrijedi probati.

Ja kupujem samo domaće. Stranu robu kradem.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice