Pitanje....
Kako mogu iz Acronisovog tib file-a tj image-a napraviti boot-abilini cd tj DVD?
Imam znaci image kompa koji je u tib formatu i kako da napravim da mi je taj image sad bootabilan i da mogu podic OS s njega?
Hvala
Pitanje....
Kako mogu iz Acronisovog tib file-a tj image-a napraviti boot-abilini cd tj DVD?
Imam znaci image kompa koji je u tib formatu i kako da napravim da mi je taj image sad bootabilan i da mogu podic OS s njega?
Hvala
Iz tog file-a treba izvuć podatke na čistinu i spržit na CD/DVD.
A s kojim programom neznam.
Jesam dobro shvatio, želiš od .tib imagea napraviti boot dvd s kojeg u par klikova možeš vratiti system???
Neznam dali je to moguće ali možeš napraviti acronis boot cd a taj .tib spremiš na USB stick i jednostavno vratiš system za cca 15 min... I još ako imaš kvalitetan USB stick mogućnost gubljenja podataka i backupa je minimalna što s DVD-om nije slučaj...
Da mislio sam da iz .tib image-a napravim bootabilan cd\dvd.
A za ovo znam i ja s acronisom napravis onaj rescue boot cd ili kako se vec zove i sa stika povlacis instalaciju
al nije to to meni treba bas bootabilan cd tj dvd.
Ak netko zna nek napise
Potraži na službenom Acronis-ovom forumu.
Zadnji put kad sam to istraživao postojalo je ograničenje od 2GB za iso file (ograničenje samog ISO standarda) i trebalo je tib rascjepat u više dijelova i to složit da se pokreće, a procedura baš i nije bila trivijalna. Acronis nije imao mehanizam da kreira više voluma za veliki tib. Možda se nešto u međuvremenu promijenilo.
Inače možeš tib zapržiti na DVD u UDF file systemu, samo će ti trebat 2 optičke jedinice za pokretat: jedna za Acronis utility i jedna za medij sa tib-om ... tak ja napravim.