Svchost.exe -Application error
- poruka: 45
- |
- čitano: 10.796
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Kao što sam naslov teme glasi "Svchost.exe -Application error" stalno mi se taj prozor pojavljuje užasno me živcira šta da radim jer ja nemam pojma koji je to k...c ako ima koja dobra duša da mi pomogne da riješim taj problem.
evo ss ako što znači
Malo sam guglao što znači i evo piše na ovom linku: http://support.microsoft.com/kb/314056/hr.
Skini Registry Booster da makneš taj error i očistiš Registry. Ako ne uspije, skeniraj Malwarebytesom jer to može biti i nekakav virus.
probaj ugasiti servis windows user mode driver framework i restartati
start>run>upis services.msc>desni klik na njega>properties>i pod startup type na disabled
gore lijevo stop the service
Skini Registry Booster
taj program se ne preporučuje
Skini Registry Booster
Zašto?
Skini Registry Booster
.
taj program mi je pronašao preko 200 grešaka a pošto je probna verzija može samo 15 grešaka ukloniti
Skini Registry Booster
Zašto?
u free verziji ispravlja 15 grešaka!?
šta će sad s njim,kupiti ga,crackirati?
ima registry cleanera koji su sigurniji i besplatni
I deinstaliraj toolbar koji je došao sa Glaryjem.
Riješeno sve hvala dečki
Pa nemogu vjerovati ovo sra... se opet pojavljuje zna li tko kako da ga uklonim trajno,ako sam dobrao primjetio čak mi je računalo usporilo na svim igrama mi trza što do sad nije
Pa nemogu vjerovati ovo sra... se opet pojavljuje zna li tko kako da ga uklonim trajno,ako sam dobrao primjetio čak mi je računalo usporilo na svim igrama mi trza što do sad nije
taj eror koliko vidim ima veze s pokretanjem neke aplikacije
jel ga izbacuje samo nakon dizanja windowsa ili..?
jel možeš to povezati s instalacijom nekog programa,nekog updatea?
dole u trayu ti stoji unlocker,torrent,i još masu stvari koje ne vidim, gore bs player toolbar,nekako si zatrpan
daj još malo informacija,šta sve vrti od zaštite u realnom vremenu,s čim defragmentiraš disk?
i šta ti se sve pokreće s windowsima?
koji procesi?
Tražiš još informacija pa za početak jedva sam pokrenuo igru MW2 i kad sam je pokrenuo trza mi kao luda što do sad nije ping je bio odličan tako da to trzanje nemogu prepisati tome,dok igram izbaci mi taj error i vrati me na deskop.bit ce najbolje odnijeti kutiju da mi pomovo instalira win.
i šta ti se sve pokreće s windowsima?
koji procesi?
kako to da provjerim .........totalni sam laik za te stvari
Kada ti se pojavi ona poruka na ekranu, otvori Event Viewer (Start -> Run -> upiši eventwvr). Potraži errore i pod Source pogledaj zbog kojeg programa dolazi do pojavljivanja greške i koji mu je Event ID, pa napiši ovdje.
start>run>upis: msconfig>ok> i pod startup pogledaš šta se sve ažurira
makneš kvačice sa svega šta se nepotrebno diže s windowsima
ili skini ccleaner(koristan program za čišćenje diska) i napravi screenshoot startup-a
stavi ga na hrvatski i odi na alati>pokretanje s računalom i uslikaj ,pa postaj
Imao sam isti problem.......isto svchost.exe, to nije virus
Sta je saznaj ovde: http://saveti.kombib.rs/Sta_je_svchost.exe_i_sta_on_trazi_na_vasem_racunaru.html
Zatim resenje sam nasao ovde: http://www.interfejs.tv/forum/viewtopic.php?f=75&t=2604&hilit=svchost&start=20
posto sam imao slican problem, stojim za dodatna pitanja. Najbolje je reinstalirati win, a i ccleaner moze da pomogne. ako se dobro secam oborio sam sistem......i naravno instalirrao novi....
U ESET-ovom SysInspectoru se vidi koji su riskantni procesi, pa ako imaš koji, napiši ga ovdje.
evo ss cclenera
imaš ti i virusa ako dobro vidim - wuaucldt.exe
a nije ni čudo kad imaš avg,skini si superantispyware portable pa napravi brzu provjeru
javu,nero,unlocker,ctfmon.exe,sve to možeš onemogućiti da se pokreće s windowsima
i još toga,ali otom potom
u ccleaneru >klik na stavku i onemogući
Kanta ti je krcata virusima...
Na osnovu ove površne informacije (SS-ova) koje si dao svchost ti se ruši upravo zbogradi virusa.
Applikacije koje ti se pokreću s winsima a koje su virusi su ti slijedeće:
wuaucldt.exe (vrlo vjerojatno trojanac - primjeti u proces exploreru kako on pokreće i par svchost procesa)
srvklw32.exe - aplikacija koja ti se pokreće kroz startup, 99% virus
Čišćenje cijele priče nije jednostavno, radije prepusti nekome koji je u tom području doma...
Čišćenje cijele priče nije jednostavno, radije prepusti nekome koji je u tom području doma...
možda i je,definitivno deinstalirati avg i skinuti aviru free,malwarebytes ima,i još sa SAS-om počistit na kraju
prvo pogasiti sve od avg-a,pa ga deinstalirati u revo unistalleru u naprednoj deinstalaciji(označavati sve/brisati sve što nudi)
ignorirati restart i ići s revom do kraja..
počistiti s glaryjevim reg cleanerom u modulu(može i 1-click-maintenance) i tek tada staviti aviru
tako bi ja napravio,a canabis nek odluči
A možda su u šumi...
šalu nastranu...
Slažem se s skidanjem avg-a i stavljanjem avire (il' avasta) i čišćenjem sa SAS-om. Ali vidim da je probao s Malwarebytesom bez uspjeha. Ima tvrdokorne gamadi.
Idealno bi bilo pokrenut računalo u safe modu pa pokušat s čišćenjem. Isključit virtualnu memoriju (privremeno). Provjerit koji se sve procesi, biblioteke i driveri pokreću sa sustavom. Počistit od takvih. Provjerit računalo na rootkit (Sophos anti rootkit, gmer - mada gmer ne bi preporučio jer je za one koji se bolje snalaze s računalima).
EDIT: Kak Seneka kaže, idi...
E ekipa hvala vam za pomoć ali ja sam danas riješio problem na naj jednostavniji način nove win.jer tako je bilo naj jednostavnije lik mi uzeo 50 kuna što i nije puno hvala još jednom