U zadnje vrijeme kad nešto veće kopiram sa dvd-a na računar isti nenormalno uspori i zvuk zajedno snjim,nisam siguran o čemu se radi ali imam 6 gb rama i trebalo bi brze ici takođe radi se o win Xp-u i pinoeerovom dvd čitaču.
U zadnje vrijeme kad nešto veće kopiram sa dvd-a na računar isti nenormalno uspori i zvuk zajedno snjim,nisam siguran o čemu se radi ali imam 6 gb rama i trebalo bi brze ici takođe radi se o win Xp-u i pinoeerovom dvd čitaču.
Onda si pobrao neki virus,skini aviru free i malware bytes,napravi update i skeniraj s njima i pobriši sve što nađu.
ovako imama viru nasla je par virusa i obrisala nakon toga ocistim registry i restartam računar opet isti problem,frimware mi je zadnji,čistio prije par sedmica,trenutno mi je cijeli računar usporio kako kopiram ovo ...
Sa particije na particiju radi OK kopiranje,svi kablovi dobro pričvšćeni.jednu stvar sam primjetio prilikom kopiranja u početku krene uredu brzina i sve pise recimo 7 minutes remaining ali onda nakon toga brzina pocne naglo rast i dosegne 48 minuta sto je nenormalno takođe zvuk koji čujem je sličan kratkom spoju mislim i pjesme kad puštam prekida nekako teško opisati baš i dugme na dvd čitaču mi ne radi kako treba već ima par dana
Ovdje se diskutiralo o PIO modu, pa pogledaj:
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/przilica-przi-sporo/31357.aspx
6gige rama na Xp svašta
Najsmješnije je što ga vidi u DMA modu piše DMA if available i svi secondary IDE Channeli su mi na to stavljeni (ima ih 3) a uninstalirao sam ih i restartovao računar kad opet isti problem.