Pozdrav,
zanima me kako spojiti Windowse XP i Windowse 7 u lan (da se mogu igrati igre). Kopirati ću svoju sos poruku jednom kolegi, a valjda će i vama pomoći:
Konačno nakon dugoo, dugooo vremena moj brat je malo slobodniji i ima malo odmora od faksa. I baš prvi puta smo otišli da igramo nešto preko lana. Ali ja Windows 7 on Windows XP i naravno... problemi. Probali smo Arsenal i KKND dvije starije strateške igrice, ali svejedno barem za KKND znam da prije nije bilo problema i uspješno smo igrali kada smo obojica imali XP. I sada neznam što je problem. Neka nekompatibilnost zato jer je ovo Win 7? U local area connection properties imam sljedeče stavke:
Client for Microsoft Networks (kvačica - uključeno)
Kaspersky Anti-Virus NDIS 6 Filter (kvačica)
QoS Packet Scheduler (kvačica)
File and Printer Sharing for Microsoft Networks (kvačica)
Reliable Multicast Protocol (isključeno)
Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6) (isključeno)
Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) (kvačica)
Link-Layer Topology Discovery Mapper I/O Driver (kvačica)
Link-Layer Topology Discovery Responder (kvačica)
I da, prije igranja obojica smo isključili antivirus i firewall. Pokušao sam instalirati dodatne protokole za TCP/IP kao što sam to radio na XP-u ali ovdje na sedmici nije našao ništa osim tog multicasta. Što se može učiniti? I naravno, ako nema spasa dali može da ja instaliram virtualni XP na svom računalu i da sa virtuale igram sa bratom preko lana? Ako ima kakvog spasa igdje bio bih vrlo zahvalan na pomoći.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Da vidio sam da nema smisla instalirati virtualu... niš ne radi :( Ali problem je što bilo da ja radim ili moj brat igru, ili me brat uopće ne vidi ili ja uopće ne vidim ne samo njegovu napravljenu igru nego čak, što je zanimljivo, ne vidim izbor između IPX, TCP ili modemskog načina igranja. Naime trebao bi se otvoriti ekrančić u kojem izabireš između te tri opcije, a mene direktno baca natrag na main menu. Ali sječam se da smo iste probleme imali i prije 3 godine kada smo tek počinjali preko lana i obojica smo imali XP, ali morali smo zvati nekog mrežnog tipa i on je u propertisima u local area connection (ono gdje se vidi vrijeme koliko je spojeno i poslani bajtovi i te stvari) isključio neke stvari i malo prčkao po ruteru i stvari su proradile. Ono što mi je još teže prihvatiti je to da rješenje nebi bilo ni kada bi obojca imali sedmicu (naravno bez zvanja profesionalca). Zato jer ja imam čistu sedmicu bez ikakvih problema i svejedno mi se događa onaj navedeni problem (da ne vidim niti izbor za vrstu igre). Mislim da sam ja ipak pre neiskusan i unatoč internetu i raznim forumima sumnjam da bih mogao skužiti i rješiti problem :(. A sumnjam da bi i ti mogao preko facebooka uz ovih mojih malo bijedno opisanih riječi. Nitko mi na bug-ovom forumu nije ništa korisno odgovori. Tak da nam zabava u dva propada :(. Ali svejedno hvala, cijenim pomoć.
Sve najbolje,
Andrija.