Smrzavanje Računala

poruka: 173
|
čitano: 54.422
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Smrzavanje Računala

Isprobao sam drugi RAM, nažalost nije pomoglo

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Smrzavanje Računala

Crasha li se i u stress-test programima (OCCT, prime95, LinX, ...)? Temperature nadzireš?

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Smrzavanje Računala

Testirao sam sa OCCT, ali samo nekih 45min. Sve je bilo uredno

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Smrzavanje Računala
kuleee kaže...

Testirao sam sa OCCT, ali samo nekih 45min. Sve je bilo uredno

45 min OCCT ne znači ništa, ama baš ništa, što se tiče stabilnosti. Eventualno se može provjerit jel se cpu pregrijava.

Za stabilnost:

OCCT:CPU treba barem 12+ sati.

OCCT:Linpack ili LinX 8+ sati.

Prime95 Blend 12+ sati.

Tek onda se može reći da je vrlo vjerojatno stabilan sustav.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 22:45 (191x7).
14 godina
Smrzavanje Računala

Hmm budem onda sutra pokrenuo stress OCCT-a. Moram li paziti na neke posebne postavke ili ga samo instaliram i pokrenem kako mi nudi po defaultu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kuleee kaže...

Hmm budem onda sutra pokrenuo stress OCCT-a. Moram li paziti na neke posebne postavke ili ga samo instaliram i pokrenem kako mi nudi po defaultu?

Instaliraš, pokreneš CPU:Linpack u OCCT-u i pustiš da radi...

14 godina
Smrzavanje Računala

Znači ovakva je situacija. Sinoć sam u 23h pustio OCCT:CPU da radi i otišao spavati jer ujutro radim. No navio sam si budilicu u 02h u noći da vidim stanje - imao sam što vidjeti, komp se smrznuo nakon 1h i 17min testiranja. Onda sam uključio OCCT:Linpack i pustio ga da radi. Dok sam se probudio u 06h vidio sam da i dalje radi i da se prilikom tog testiranja (još) nije smrznuo. Dok se vratim s posla u 15h taman će biti nekih 13h da se testira pa ću onda moći i više reći. No očito mi crkava prilikom ovog "običnog" testiranja, znači li to opet procesor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kuleee kaže...

Znači ovakva je situacija. Sinoć sam u 23h pustio OCCT:CPU da radi i otišao spavati jer ujutro radim. No navio sam si budilicu u 02h u noći da vidim stanje - imao sam što vidjeti, komp se smrznuo nakon 1h i 17min testiranja. Onda sam uključio OCCT:Linpack i pustio ga da radi. Dok sam se probudio u 06h vidio sam da i dalje radi i da se prilikom tog testiranja (još) nije smrznuo. Dok se vratim s posla u 15h taman će biti nekih 13h da se testira pa ću onda moći i više reći. No očito mi crkava prilikom ovog "običnog" testiranja, znači li to opet procesor?

To bi značilo ili procesor ili matična ili memorija. Kako su išle temperature?

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
14 godina
Smrzavanje Računala

Evo proteklo je 12h bez problema na Linpacku. Opet ću pustiti CPU:OCCT pa ćemo vidjeti

http://i50.tinypic.com/fcmd78.png

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kuleee kaže...

Evo proteklo je 12h bez problema na Linpacku. Opet ću pustiti CPU:OCCT pa ćemo vidjeti

http://i50.tinypic.com/fcmd78.png

Ako ja to dobro vidim, cpu ti je išao do 77°C (a jezgre 66°C). To je malo puno za Phenom II x6.

Preporučam čišćenje hladnjaka i zamjenu paste, eventualno i zamjenu hladnjaka.

14 godina
Smrzavanje Računala

Ma za temperature sam sam kriv jer sam utisao hladnjak i smanjio ga na 35% da bi mogao spavati po noci dok se testira. Inace, pustio sam opt CPU:OCCT i radio je 8h i 15min dok se nije smrznuo. Kako da sada budem siguran koji komad hardwarea je neispravan? Ima li neki test kojim mogu biti siguran da je nesipravna ploca/proc bez da testiram s zamjenskim procem jer ga nemam niti imam koga traziti...

EDIT:

Maksimalna temperatura je bila 56°C

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 7:35 (kuleee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Smrzavanje Računala

Kakav error je OCCT javio?

Jesi probao Memtest86+ preko noci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje Računala

Nije javio nikakav error, samo se smrznuo kao inace i nista ne mogu, ni misa micati ni tipkovnicu koristiti, sat se smrzne - sve stane. Jedino ga mogu hard-resetat. Mozda ostaje neki log kasnije koji ti mogu prosljediti? Minidumpovi se ne stvore sa ovim, jer nema BSOD-a.

RAM sam testirao u 13 passova, nekih 16h se testirao RAM i nije javio nikakav error 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala
Nadam se da sam na pravoj temi, ovako: spojila sam laptop na monitor jer je ekran na laptopu razbijen.... i sad nakon samo par sekundi, na laptopu je prestala svijetliti lampica za hard disk i sve se zamrznulo, ne mogu ništa. kad pomičem miša, to se vidi na monitoru ali je cijelo vrijeme uz strelicu pješčani sat. zna li tko što trebam učiti? laptop je bio kod servisera i budući da nije moguće popraviti ekran, on mi je preporučio da ga spojim na monitor, jer, kako kaže, hard disk radi, i on je to isprobao i radilo je.....
monitor je crt, jako stari, nadam se da u tome nije problem jer trenutno nisam u mogućnosti nabaviti drugi

0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje Računala

Poslao sam matičnu i procesor na servis u protis u petak prošli. Stigao mi je mail da sam dobio povrat sredstava za procesor jer je sheban. Nemaju zamjenu pa sam tražio 965BE i još ću dobiti nekih 500injak kn nadoknade... Nevjerojatno, dva puta mi se to dogodi u dvije godine. Da budem iskren, nadao sam se da će Asrockica stara dvije godine biti neispravna da dobijem neku novu iz 2013 :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje Računala

Dobio sam i zamjenu matične na kraju... Novu 890GX Extreme4 i zamjenili su mi x6 1090T za 965BE i dali još 600kn. Oh happy day {#}

Sve je stiglo u subotu i radi fantastično, a kako Kihoty kaže "Imaš novu garanciju? Što možeš više tražiti" {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

Ja imam jedan iritirajuci problem s grafickom karticom....takoreci isto se PC smrzne.
Recimo igram neku bolju igru kao far cry 3 i nakon 10-15 minuta igre dogodi se ovo na slici i nemgu nista poduzet osim restartat komp...
Pomoc !!

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 0:07 (kazo26).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kazo26 kaže...

Ja imam jedan iritirajuci problem s grafickom karticom....takoreci isto se PC smrzne.

Artefakti ti se pojavljuju, kako se kreću temp. komponenti, probaj skinut grafičku karticu i ispuhat ju i očistit prašinu (očisti prašinu iz cijelog kućišta), ako to ne pomogne skini neke druge drivere za grafičku (starije ako imaš sada najnovije, a novije ako nemaš najnoviju verziju drivera), isprobaj pa javi.

EDIT: Popuni Moj PC rubriku u postavama korisničkog profila, nisi naveo konfiguraciju ni ništa.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 16:46 (Valentin17).
14 godina
neaktivan
kuleee kaže...

smrzavanje mog divnog novog kompjutera me nimalo ne veseli :S u 2 dana mi je krepao barem 6-7 puta i to bez bsod-a, samo se smrzne i nemam druge nego ga restartati ručno. čak sam išao tri puta za redom učiniti istu stvar i ustanovio da mi se smrzne čim pokrenem ili 1min nakon pokretanja instalacije office-a 2010. isto tako smrznuo se jednom tokom instaliranja stacrafta 2 (on mi je original, office nije). pošto imam dva monitora na drugi sam stavio gadgete da nadgledam stanje temperature i ostalog rada te pokrenuo starcraft koji bi mi se smrznuo nakon 15ak minuta igranja, a temperatura gpu-a se popela na 96°C, što pretpostavljam nije nikako dobro :D

isto tako ovaj ogavni amd-ov cooler je nešto strašno, možda čak i on ne hladi dobro cpu. bučan je jako, pogotovo nakon pokretanja nekog zahtjevnijeg softwarea ili starcrafta, pa pretpostavljam da je za to rješenje novi kuler.. čak me ne bi ni smetala buka ako on istovremeno dobro radi, pa nek proizvodi 54325435 decibela, tak mi svejedno... makar mislim da je to do grafulje i njenog pregrijavanja. možda još nešto uzrokuje poteškoće?

na kraju ću ipak morati kupiti gpu i cooler za proc, a sad nemam para ni za kiflu nakon kompjutera i htc-a. ako netko nudi neki posao diplomiranom ekonomistu i mogućnost da si izfinanciram svu tehniku koju želim, neka mi se javi..

tenks

Moraš ga otvoriti i očistiti, odnesi ga negdje van i uzmi kompresor ili komprimirani zrak i očisti ga. Temperatura bi trebala biti punooo niža. Drago mi je što koristiš HTC, i ja ga isto imam. Meni jedan od najboljih mobitela sa Androidom. Moj je HTC Desire HD, updejto ga na Android 2.3.5. {#}

15 godina
moderator
trugati512 kaže...

Moraš ga otvoriti i očistiti, odnesi ga negdje van i uzmi kompresor ili komprimirani zrak i očisti ga. Temperatura bi trebala biti punooo niža. Drago mi je što koristiš HTC, i ja ga isto imam. Meni jedan od najboljih mobitela sa Androidom. Moj je HTC Desire HD, updejto ga na Android 2.3.5. {#}

odgovaraš na post napisan 3.5.2011., gledaj malo što radiš... {#}

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Artefakti ti se pojavljuju, kako se kreću temp. komponenti, probaj skinut grafičku karticu i ispuhat ju i očistit prašinu (očisti prašinu iz cijelog kućišta), ako to ne pomogne skini neke druge drivere za grafičku (starije ako imaš sada najnovije, a novije ako nemaš najnoviju verziju drivera), isprobaj pa javi.

EDIT: Popuni Moj PC rubriku u postavama korisničkog profila, nisi naveo konfiguraciju ni ništa.

Intel Celeron E3400 2.60 GHz
4 GB RAM-a

500 GB HDD
Platinum MS 400-ATX P4 napajanje
HD 5670 512 MB v2
promijenio sam drivere i sve je isto....temperature su kad upalim komp 28-30 stupnjeva....kasnije dok je malo zagrijan komp i dok igram oko 48-51 stupanj,
ali grafa je nova iz ducana stara nekih 6 mj.

12 godina
neaktivan
.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 12:46 (kazo26).
14 godina
Smrzavanje Računala

Mijenjaj napajanje pod hitno, ovaj MS je obično smeće.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=9849

Za početak posudi od nekoga drugo napajanje pa probaj sa njim, ali si svakako zamjeni ovo smeće od napajanja.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 19:17 (Valentin17).

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

mislis da ce onda radit bez problema ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kazo26 kaže...

mislis da ce onda radit bez problema ??

Gle ne mogu znat 100% da je problem u napajanju (ali ovo MS napajanje je smeće najveće), ali sam ti predložio da probaš posudit od nekoga napajanje pa probat, ako bude radilo dobro znači da moraš mijenjat napajanje, ali i ako nije napajanje ja ti svakako preporučam da si ga svejedno zamjeniš. Gore sam ti preporučio jednu od najboljih marki napajanja, sa njom ne možeš pogriješit.

Evo linka za napajanje po drugi put.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=9849

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 19:26 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

ok....probat cu posudit od nekog...al sad trenutno nemam bas para :S
pa javim..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje Računala

Kažem probaj sa drugim napajanjem, ali si svakako skupi novaca za kvalitetnije napajanje od ovog MSa.{#}

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Kažem probaj sa drugim napajanjem, ali si svakako skupi novaca za kvalitetnije napajanje od ovog MSa.{#}

Taj MS platinum 400W bez beda drži njegovu konfiguraciju. Što više, to je noviji model MS napajanja i ne bi trebao praviti probleme.

Kod njega bi veći problem trebao biti slab CPU i grafička na kojoj treba dosta smanjiti detalje na zahtijevnijim pc igrama.

Volim sve moderatorice i administratorice !
12 godina
neaktivan
Smrzavanje Računala

smanjim ja rezoluciju na igrama ali opet je isti problem.....izgleda da ne stima nesto sa grafickom.. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Smrzavanje Računala

Možeš posudit od nekoga i grafičku karticu pa probat, jednimo na taj način možeš provjerit da li ona stvara probleme ili ne, ista stvar kao i kod napajanja. Ako sa drugom bude radilo dobro onda ovu svoju nosi na garanciju, komponente tipa procesor, matična ploča, grafička kartica, napajanje (ponašanje pod opterećenjem) ne možeš ispitat nikako nego ako probaš posudit od nekoga i probat, to jedino servis može ispitat sa nekakvom opremom.

Valentin

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice