Share-anje printera

poruka: 11
|
čitano: 1.406
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Share-anje printera

Bok,

imam 2 racunala spojena na isti internet u stanu. Na prvom computeru sam kreirao HOMEGROUP, ali s drugim racunalom nemogu se pridruzit toj grupi, dali imate koj isavjet sto moze bit greska, jer mi je bitno zbog pritnera?

Pozz

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 13:10 (netmail8).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Share-anje printera
netmail8 kaže...

Bok,

imam 2 racunala spojena na isti internet u stanu. Na prvom computeru sam kreirao HOMEGROUP, ali s drugim racunalom nemogu se pridruzit toj grupi, dali imate koj isavjet sto moze bit greska, jer mi je bitno zbog pritnera?

Pozz

Oba računala su Win 7 ili 8?

Kako su računala spojena, wifi ili žicom u isti ruter?

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
13 godina
neaktivan

Oba racunala su win7 i spojena su zicno u ruter :)

16 godina
neaktivan
netmail8 kaže...

Bok,

Na računalu koje ne možeš priključiti otvori folder

C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Roaming\PeerNetworking

i izbriši sve iz njega (svi fileovi MORAJU biti vidljivi) i restartaj taj PC pa probaj ponovno.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 14:10 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
netmail8 kaže...

Bok,

Na računalu koje ne možeš priključiti otvori folder

C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Roaming\PeerNetworking

i izbriši sve iz njega (svi fileovi MORAJU biti vidljivi) i restartaj taj PC pa probaj ponovno.

Hvala na savjetu ali i dalje isti problem

16 godina
neaktivan
netmail8 kaže...

-  da li ti je mreža klasificirana kao kućna (Home)? Ne smije biti Work ili Public (vidi pod Network and Sharing Center)

-  Network discovery mora biti uključen (isto unutar Network and Sharing -> Advanced sharing settings)

-  imaš instaliran AVG? ako da, deinstaliraj (ovo sam sad našao na netu brzim googlanjem)

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
16 godina
Zura kaže...
netmail8 kaže...

-  da li ti je mreža klasificirana kao kućna (Home)? Ne smije biti Work ili Public (vidi pod Network and Sharing Center)

..

- pogrešno i beskorisno (kao većina s neta..).

- work defaultno sharea fille&print.. dok home multimediju. btw, win grupe su gluparija ali ponekad dovoljno za juzere.

- pravilo prvo (i jedino važno), sve je mreža, OS je sporedan.

- dali je mreža ispravna, dali su LAN portovi firewallani? ISPova oprema može biti ... npr AMIS. Potreban je npr switch.

- prvi korak pinganjem otkriti do kud je mreža 'vidljiva', s time i podesti u win firewall propuštanje pinga (GPO). Ping router, ping google, ping drugog PCja.. kad to prođe može dalje.

- drugi korak, share, (povezano s permision), user-pass (mora biti user na PCju ili krostiti usera s tog PCja ali tad win nije sretan). Tad mreža radi.

-svaki dodatni FW ili AV može blokirati sve. Predpostavka da juzer zna što od tog ima i kako je podešeno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 16:21 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Zura kaže...

..

- pogrešno i beskorisno (kao većina s neta..).

- work defaultno sharea fille&print.. dok home multimediju. btw, win grupe su gluparija ali ponekad dovoljno za juzere.

Link. Ako mirkosoft kaže da Homegroup ne radi osim ako je mreža definirana kao Home onda stvarno...

Slažem se da Work defaultno shera, ali Homegroup koncept radi malko drukčije. Nije to "običan" Network Share kakvog poznamo iz davnih vremena.

EDIT: sve ostalo što kažeš ima smisla, osim onome tko ne pozna dovoljno niti mreže niti kako rade niti protokole koje koriste. Homegroup je napravljen baš zato da (mrvicu naprednija) tetka s placa može sherat slike, i štoveć tetke s placa sheraju, uz klik dva mišem

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 17:24 (Zura).
16 godina

NHF. Namjere su dobre..

+ objašnjenje ako kog zanima:

- link je na fix.. tj kad postoji problem i kad juzer ima ili kreira homegorup, na koji želi dodati neki PC.

- objašnjenje homegroupa.. to je MSov wizzard koji kreira homegrupu, podaci za spajanje se kopiraju npr na stikić.. tad se mrežni podaci ne smiju mijenjati. To nije 'prava mreža' nego 'izmišljotina' koja teoretski treba juzeru bez ikakvog znanja omogućiti osnovno umrežavanje tj dijeljenje npr multimedije (predviđeno npr mypict, mymusic..) i npr play na TVu i sl. Automatika.. kao što npr sys.update ili antivirus imaju prolaz i dozvoljeno npr modificiranje reg.filea.. na istu foru dozvoljava homegorup pristup kao kroz share, ali nije share, jer ne vidiš npr folderu u shareanim postavkama ili browsanjem kroz mrežu.

- to radi kroz admin acc, jer admin ne treba share/permision, tj ima ga. (možeš direktno do bilo kojeg foldera upisom UNC ili $ patha..

- takvo MSovo 'kemijanje' je zbog npr nepostojanja zajedničkog usera/passa u kućnoj mreži (ili servera, AD.. za autentifikaciju). Kućna mreža do nedavno (relativno vrijeme, karikirano) nije ni postojala za razliku od npr uredske mreže i 'pravih mreža'.

Mreža je nešto sasvim drugo, (prava mreža) i ne ovisi npr o verziji OSa. Share i user/pass, čitav internet itd..

- ako npr user ne podesi npr firewall neće moći npr igrati multiplayer na LANu jer FW nebi propuštao port.. i tu homegorup ne pomaže.

- nisam siguran za printer (konkretno pitanje) tj dali je omogućen share na taj način, ... nisam nikad provjeravao. Možda je, možda nije, ako nije tad je beskorisno kao rješenje..

btw, workgorup je slično/isto. Tj računala su u istoj mreži/workgroupu ako su na istom subnetu, broj C IP adrese. Homegorup s tim npr nema veze, nego s permisionima-shareom, omogućavanjem sharea kroz firewall i sl.

-mrežu treba postaviti po pravilima, tad radi sve, svaki OS. 'Wizard' rješenja su ograničena ali za neke kategorije korisnika (potrebe) dovoljna.

16 godina
neaktivan

Uvijek je najpametnije odmah staviti sve kućne PC-e u istu mrežu, (i naravno, na svakom PC-u imati jedan account s lozinkom i admin pravima)

pa se onda igrati s homegroupom.

Čuva vrijeme i živce.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
kizo2703 kaže...

Uvijek je najpametnije odmah staviti sve kućne PC-e u istu mrežu, (i naravno, na svakom PC-u imati jedan account s lozinkom i admin pravima)pa se onda igrati s homegroupom.

Čuva vrijeme i živce.

-da. (pa i nepotrebno, jer su na istom routeru (DHCP serveru) ista grupa, ako se ne dira defaultno ime 'workgroup'... a to je samo naziv).

-to je potrebno samo na mreži gdje se ne koristi DHCP, više routera, ručni ip.. i sl. 'normalna' kućna mreža je ugl jedna, bez tih 'sitnica', 192.168.1.1 ... ali nije loša rutina, pogotovo za admin acc.

+ hint, ako npr za 'običnog' korisnika na PCjima iskoristite naziv npr 'korisnik' i pass identičan na svim PCjima, tad također sve radi kroz share, eliminira podešavanja kao da se koristi 'server'.. dok se ime može 'renejmati' u neko ''priemčljivo'' npr kikić, šef, ribica.. itd.. tako da sam juzer ima feeling da je na svom PCju. To je KISS umjesto x-usera i jednakog broja passova ili problem kad se koristi drugi login za mapiranje i sl..

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 22:43 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice