Safe mode ne radi

poruka: 5
|
čitano: 6.520
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Safe mode ne radi

Imam ogroman problem!!!
Napominjem da sam to već radila sebi i frendovima.
Znači: instalirala sam sestri nod i da bi imala full verziju trebala sam u safe modu aktivirat pure fix.. Prvo probala f8 - nemoguće da uđem u safe mode... pojavi se sve: safe mode, safe mode with networking, s.m with command prompt... stisnem na safe mode resitira se laptop i dižu se windowsi..
zatim probala preko run:msconfig-boot-safe mode.. iiii tu nastao problem ogromni..
opet se pojavljuje onaj crni ekran choose: safe mode, safe mode with networking bla bla.. bilo koju da stisnem laptop se resitira i opet vraća na staro... imam svoje windowse koji nisu orginalni ali me strah probati recovery jer njeni su oriđiđi.. pomagajte molim vas.. ima pun k stavi na laptopu potrebnih za posao i stručni ne bih htjela da nestanu..
samo mi nije jasno zašto ali zašto ne mogu u safe mode kad radila to već tisuću puta na oba načina i sve ok bilo!!!!  Molim vas, pomažite, stvarno je bitno!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 13:01 (zmaja1).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Safe mode ne radi
zmaja1 kaže...

.... iiii tu nastao problem ogromni..
opet se pojavljuje onaj crni ekran choose: safe mode, safe mode with networking bla bla.. bilo koju da stisnem laptop se resitira i opet vraća na staro... ..

Ako više ne možeš u windowse (stalno se resetira) probaj prvo ovo (Link) da osposobiš normalne windowse. (pretpostavljam da su win 7, bilo bi lijepo da kod prijave problema napišeš neke osnovne stvari da ljudi koji pokušaju pomoći ne moraju vaditi kristalnu kuglu iz ormara).

Naravno, moraš točno znati što radiš i dobro prouči komandu koja se koristi u rješenju (naredba bcdedit). Trebat će ti originalni windows cd ili pristup recovery modu (što bi ti seka trebala imati ako ima originalni windows).

E sad, nakon toga kako osposobiti safe mod. iskreno, nemam pojma. trebao je raditi out-of-the-box.

Jedan mali savjet, da li ćeš lopovu dati da ti izradi ključeve od stana? Naime, koliko je pouzdan antivirusni i firewall program koji je piratiziran sumnjivim programima? Radije uzmi neko free rješenje, Microsoft Security Essentials je sasvim dovoljan, a ima i drugih ako iz nekog razloga ne vjeruješ MS sigurnosnim rješenjima.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 14:42 (Zura).
12 godina
neaktivan
sorry.. postala i na drugom forumu pa ne znam di sam što napisala..
ima win xp, laptop hp HP compaq 6715 S (nisam sigurna) star 6-7godina ali u odličnom stanju jer ga pazi i mazi... pitala sam ju za cd i ne zna gdje su joj.. pa sam zato htjela vas pitat za savjet ali opet nitko nema pojima..

Nisam joj instalirala glupost jer isti antivirus imam ja na svojem kompu i radi bez greške pa sam zato htjela i njoj stavit, Problem je da nisam mogla u safe mode preko tipke f8 i onda pametna ja išla na onaj drugi način, preko mscomfig i sad ne mogu ništa.. sitsnem safe mode laptop se resitira stisnem start windows normally opet se resitira, ništa ne reagira...

stavila bih svoje stare windowse da dođem do recovery-a al me stra da joj se sve ne obriše...
btw. meni bitno da uđem u windowse deaktivirati safe mode znam bez problema... ali ponavljam ne mogu ih zato jer ne mogu u win kad se konstantno laptop resitira..
16 godina
neaktivan
Safe mode ne radi

Imaš BSOD kad ulaziš u safe mode.

Nađi neki live cd (linux ili hirens windows xp mini), pa na c:-u editiraj boot.ini, tu obriši safe mode iz navodnika.

Tako ćeš ponovo uć u normalne windowse.

A za BSOD, isključi automatic restart pa ponovi ulaz u safe mode i vidi koju ti grešku daje plavi ekran.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 15:05 (takozvani).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
kolko upoznata bsod je plavi ekran smrti.. ne? al kod mene to nije problem. Nego je kod mene jedan jedini problem -ne mogu u taj prokleti safe mode!
ne znam što da radim.. idem potražit orginalne njezine cde pa probat recovery ako ne uspijem preostaje mi samo odnijeti ga na servis. hvala na savjetima
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice