Riva tuner problem

poruka: 11
|
čitano: 3.199
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Riva tuner problem

Zanima me zašto u rivi 2.24c ne mogu podešavati, odnosno klokati grafičku. Dok sam bio na XP-u sve je bilo ok a sad kada sam prešao na win 7 ultimate 32 bit ne moga da clockam grafu. Inače grafa je Geforce gtx260. Znači uđem ja u rivu i idem tamo gdje se podešava brzina kliknem na onu kvačicu, pojavi se prozorčić i pita me da li želim detektirati brzinu manualno ili se treba restartat kako bi se otkrila defaultna brzina GPU-a, i što god kliknuo ne mogu pomicati onaj slider za klokanje, neznam kako da to proradi ili da jednostavno pređem na EVGA precision 1.9.1.? (valjda nema veze što mi grafa nije od evge?...)

Ako red bull daje krila, onda rakija daje WARP

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Riva tuner problem
Najvjerojatnije ti je to zbog buga u zadnjim (196.21) driverima . Imaš novu (beta) verziju drivera, a možeš staviti i stariju verziju.
17 godina
Riva tuner problem

Da imam 196.21 drivere, znači trebao bi probati sa nekim starijim, hm.. ok. Probao sam rivu 2.24c na još dva kompa sa instaliranom sedmicom (x86 i x64) i na obadvije je radila, i da bili su instalirani stariji driveri.

0 0 hvala 0
17 godina
Riva tuner problem

Ajme imam velike probleme sa driverima za grafu na ovoj sedmici... Naime ne želi mi instalirati niti jednu verziju drivera, već sam ih isprobao 5-6 i ništa! Samo mi izbaci neki poruku da mi driveri ne podržavaju grafu odnosno hardver. Nekad čak piše da mi ne podržavaju operacijski sustav, a piše da podržavaju win 7 32 bit. Znači sad sam trenutno na generičkim driverima za windows i neznam kako da ih upgrade-am jer rivatuner ne želi radi sa ovim generičkim. Heelp!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Riva tuner problem

Imam i ja mali problem pojaćo ventove da mi rade na full brzini grafa bila 58° i pojaćo vent dokraja ono ostala 58º i ugasio pc izvadio grafu van izneo mal u dvorište di je hladno na 5 minuta ušo u kuću ušteko upalio temperature 50º-53º

Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Riva tuner problem

ahahahahaha dobar si, nema šta efektivno!!! Ma meni kontroliranje venta radi ko suza ali klokanje ništa!!!

0 0 hvala 0
16 godina
Riva tuner problem

Probaj ovu verziju drivera (beta je, ali samo je ispravljen bug iz verzije 196.21 koji je onemogućavao overclockiranje pa ne bi trebao imati problema):

http://www.nvidia.com/object/win7_winvista_32bit_196.34_beta.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Riva tuner problem

Ma ne, ne kužiš koju god verziju drivera želim instalirati dogodi se neka greška (izleti neki pop-up koji mi kaže ili da driveri nisu kompatibilni sa grafom ili da nisu kompatibilni sa windowsima; haha moš si mislit) i ne mogu se instalirati,  naznam kako stati tome na kraj...

0 0 hvala 0
16 godina
Riva tuner problem

Ako nemaš - instaliraj Driver Sweeper, zatim deinstaliraj staru verziju drivera, restartaj komp, uđi u Safe Mode, izbriši ostatke drivera s Driver Sweeperom, restart, instaliraj nove drivere, opet restart. Ako ti ni to ne pomogne, onda ne znam što bi drugo mogao učiniti osim reinstalirati Windowse...

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 9:25 (brogus).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Ajme, nemogu vjerovati - proradilo je! Napravio sam sve kako si napisao, s time da nisam ni znao kako se manualno ulazi u safe mod ali i to sam skužio (F8)... Ideš! Spasio si me od ponovnog instaliranja windowsa, imaš jedno veliko HVALAAAAA!!!

16 godina
Nema na čemu.
A za ulaz u Safe Mode - nije mi palo na pamet da to možda ne znaš... ali bitno da si ti skužio kako i da ti sada sve radi.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice