Regedit moguci problem s .inf datotekama

poruka: 3
|
čitano: 1.120
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Regedit moguci problem s .inf datotekama

pozdrav,

da li je moguce vratiti prethodno stanje registara u regeditu bez da se radi system restore.

naime, da opisem situaciju sto se dogodilo: dobio sam neku .inf datoteku i ja sam isao open with, i izabrao notepad++ (da vidim kako izgleda kod). zatim mi je taj notepad++ postao defaultni program s kojim se otvaraju .inf datoteke, tj. nisam ni znao kako se to stvarno treba pokrenuti. zatim sam malo guglao i nasao kako izbrisati taj default program, tj. trebao sam izbrisati odredjene registre u regeditu. izbrisao sam neke .inf registre mislim u hkey_current_user(?) sto je rijesilo moj problem, ali zatim sam izbrisao i .inf registre u hkey_classes_root. e sad, kad god zelim opet pokrenuti .inf datoteke, onda mi dodje onaj prozor da izaberem s kojim programom cu otvoriti tu datoteku.

system restore ne bih radio jer sam u medjuvremenu instalirao nekoliko novih programa i dosta se zabavljao na kompu, pa mi se ne da sve to ponovo raditi.

mene zanima da li mi te .inf datoteke mogu raditi probleme u buducnosti pri instalaciji programa? (tj. vec nisam mogao instalirati jedan program, moguce zbog .inf datoteke)

i da li mogu nekako vratiti te registre?

koristim windows 7.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 23:14 (Cartman93).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Regedit moguci problem s .inf datotekama

šanse da će sve radit bez system restora su prilično male. inf datoteke su vrlo bitne, od drivera, sistemskih programa, pa do instalacija. ako si nasumično brisao registry entryje za .inf datoteke tako ti bog pomogao 

17 godina
Re: Regedit moguci problem s .inf datotekama
Cartman93 kaže...

..neku .inf datoteku i ja sam isao open with..

-kad si došao do open.. jesi li vidio ispod i 'allways'.. dovoljno je maknuti kvačicu i nema problema.

-drugi način, svaki txt (.inf je običan text file, kao i .nfo i sl..) je sigurnije dragdorpati u notepad ili (jedan od razloga) kreirati send za desni klik. Tako se izbjegava ovo pitanje-autoamatika i moguć problem.

-što misliš pod ''kad želim pokrenuti .inf datoteke''?  -njih ne pokrećeš. Možeš ih čitati/editirati, brisati, kopirati, printati.. itd. ali ne pokrenuti, jer nisu .exe, .com. batch, vbs itd. (mada je extenzija sporedna stvar, npr renejmaj bilo što u bilo što, exe u .jpg ili obrnuto.. možda tad bude jasnije što želiš). Samo izvršne datoteke se pokreću, ostale se recimo učitavaju u nekoj app, to su asocijacije. Razlika je što više appsa može biti za neku datoteku/extenziju registrirano, npr playanje mp3, otvaranje jpega.. a jedna app je default (ili ni jedna u slučaju systema kao .inf za drivere i sl.)

-jedan od mogućih quickfixeva je, (mudro) deinstall appsa kojeg si asocirao. Win to uvijek vraća prethodnom apssu, ako ne postoji.. (ali je vjerojatno prekasno).

-drugi način, ima fix za reg-asocijacije, vjerojanto i na forumu ali brže je ugooglati + MS.. par riječi i moralo bi se pronaći. Možda nakon tog moraš popraviti za druge app, npr slike i sl. ali to tad nije greška, samo gnjavaža.

-tko zna što si sve pobrisao, da su samo asocijacije za otvaranje tad problema nebi smjelo biti (spominješ neki program, problem..).

-uvjek postoji rezervni reg. njega OS koristi automatski u slučaju problema.. ali što je u njemu, dali je to korak prije.. jer to je automatika, bilo koja izmjena i kreira se novi-predzadnji... pa 90% da je već s greškom tj ubijenim .inf-regom.

Reg. nije nešto gdje treba sjekirom raditi reda. Obično ispadne nered ili nerad. Uobičajeno je nakon tog clean install.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice