Realtek High Definition Audio driver

poruka: 32
|
čitano: 26.199
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zna li itko sa koje stranice mogu skinuti ovaj driver Realtek High definition Audio 5.10.0.5969?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

za koji win?

AMD Athlon 64 X2 4200+ 2.8 GHz || Foxconn Geforce 8500GT || WD caviar green HDD 1 TB || 3 GB DDR2 || MB Asrock A770DE
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Realtek High Definition Audio driver

a jesi probao s googleom? ili realtekove stranice?

16 godina
neaktivan

Za xp,na google sam trazio i nisam uspio nigdje naći(nađ.em stranicu ali ne mogu sa nje skinuti).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel nesto od ovoga trazis?

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gledo sam i tu ali nisam našao driver koji trebam

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

To je tu, kako je Ivo naveo.

i najnoviji driver nosi oznaku R2.37

u kojem su .sys dototeke 5.10.0.5983

Svi stariji driveri 'pokriveni' su s ovima novim izdanima.

Pozdrav 

Have a nice day - Compa
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 17:54 (drradic).
16 godina
neaktivan

Jel mi moze neko pomoći? instalirao sam si windows 7 i nemam vise zvuka...mislim da znam sto trebam napraviti ali neznam di da skinem te drajvere svi su nevažeći....ugl u system sound settingsu pod playback imam samo opciju 

Digital Audio (HDMI) a trebao bih imat speakers da bi radilo, bar mislim... moze neko pomoci? hvalaa :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dariooo kaže...

Jel mi moze neko pomoći? instalirao sam si windows 7 i nemam vise zvuka...mislim da znam sto trebam napraviti ali neznam di da skinem te drajvere svi su nevažeći....ugl u system sound settingsu pod playback imam samo opciju 

Digital Audio (HDMI) a trebao bih imat speakers da bi radilo, bar mislim... moze neko pomoci? hvalaa :)

Pa ja imam 2 zvucne jedan je realtek integrisana njegova a 2. je Sound Blaster i nista nisam morao da instal kada sam 7. uradio ako imas sistemski cd pokusaj s njega

[url=http://www.derventacafe.com]Derventa[/url]
17 godina
neaktivan
mp00 kaže...

Zna li itko sa koje stranice mogu skinuti ovaj driver Realtek High definition Audio 5.10.0.5969?

e jbg ja imam 6.1.7600.16385 

pokusaj odavde http://realtek-high-definition-audio-driver.updatestar.com/description/5.10.0.5969

[url=http://www.derventacafe.com]Derventa[/url]
16 godina
neaktivan

ei BadDog...ja imam istu verziju kao ti,a vec se mucim tri dana i trazim glupavi odg driver....zvucna mi je sve normalno radila na win xp,ali sam instalirao win7 i zeza me....pise kao da mi je iscitialo zvucnu karticu tj taj hardware ali mi ne radi i taj driver mi je onako pod onim upitnikom ili uskilicnikom tj nije to ni bitno....pise mi onako High Definition Audio Device i on mi je pod upitnikom, pa me zanima jel mi mozes kako pomoci sto prije ili bilo tko.....molim vas

15 godina
neaktivan

također sam instalirao windows 7, ali očito nisam skinuo odgovarajući Realtek HD za zvuk. Kako da znam koju verziju skinuti?

0 0 hvala 0
17 godina
Dole kaže...

također sam instalirao windows 7, ali očito nisam skinuo odgovarajući Realtek HD za zvuk. Kako da znam koju verziju skinuti?

-skidaš verziju za OS koji koristiš, sa stranica proizvođača hardwarea (u ovom slučaju MBO).

-neskidaš neku verziju (broj), nego posljednju verziju, osim kad postoji neki konkretan razlog za točno određenu...

-trebao bi pustiti windowse da odrade (ako proizvođač ima normalan support)...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

zahvaljujem na odgovoru, ali to je za mene špansko selo i ne snalazim se baš najbolje. Ne znam što znači OS ni MBO niti znam kako pustiti windowse da odrade...

17 godina

OS, operativni sistem, Linux, OSX, Windows.. može biti 32 ili 64 bitni (kao i XP, Vista, Seven... dok Home, Pro, Ultimate nisu bitni za driver).

Svi dreveri nekog uređaja su za konkretan os-verziju.

Prvo mjesto gdje ih tražiš je www proizvođača uređaja (ako nemaš CD). U ovom slučaju to je MBO tj matična ploča (vjerojatno integrirana 'onboard' audio...),

- na MBO ti je i LAN, ... morao bi imati install CD od MBO, na njemu je sve potrebno ako PC nije stariji od godinu dana.

To sve su podatci koje 'moraš' znati kao što znaš koje gorivo sipaš u auto.

Većinu drivera (pod uvijetom da mreža-internet radi) će windows-7 sami obaviti.. samo im trebaš to dozvoliti. Opcija update ili porperties systema, vidiš komponentu koja je porblematična (upitnik, uskličnik) i ...opcija update driver.

To vrijedi ako proizvođač daje podršku (nije bankrotirao i sl...). U suprotnom googlanje ili netko s foruma da driver ili link.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

OS ti je operacijski sistem/sustav: znaci windows xp,vista. linux itd.

MBO ti je maticna ploca.

windowsi 7 obicno skinu sami drivere pa (odrade instaliraju sami)

Edit: kolega ti je vec napiso {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 0:16 (mario1990).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zahvaljujem na iscrpnu odgovoru. Nadam se da ću uspjeti riješiti problem.

15 godina
protjeran

ja imam problem s slusalicama. Naime prije 2 mj sam krenuo na rucak i povucem sluske i mislim da mi se nesto na zvucnoj pokidalo ukljucim cod4 i cujem samo na jednu slusalicu i to lijevu. Izvucem malo jack i cujem na obadvije ali puno slabije. Onda kupim druge sluske prije 1 tjedan i isti problem. Pa dali netko zna u cem je problem nek mi pomogne. Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, danas sam kupio nove slušalice Plantronics GameCom 380 i spojio sam ih u kompjuter. Imam spojenu liniju koju koristim inače - spojena je u zeleni utor, mikrofon od slušalica je spojen u ružićasti utor i sve lijepo radi osim slušalica koje sam spojio u plavi utor. Ne čuje se zvuk na slušalicama. Jel zna netko kako podesiti da se čuje oboje odjedanput? Več se 15 min zezam s tim i nikako da nađem te postavke.

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 22:15 (Tinča14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Realtek High Definition Audio driver
Tinča14 kaže...

Pozdrav ekipa, danas sam kupio nove slušalice Plantronics GameCom 380 i spojio sam ih u kompjuter. Imam spojenu liniju koju koristim inače - spojena je u zeleni utor, mikrofon od slušalica je spojen u ružićasti utor i sve lijepo radi osim slušalica koje sam spojio u plavi utor. Ne čuje se zvuk na slušalicama. Jel zna netko kako podesiti da se čuje oboje odjedanput? Več se 15 min zezam s tim i nikako da nađem te postavke.

Ako ne možeš pojedinačno birati koje boje utor ti je što (što je na njega prikopčano) onda nema šanse da natjeraš da ti headset radi prikopčan u plavo.

Što jednostavno ne spojiš headset na front audio? Onda bi mogao podesiti da ti svira samo na headset, samo na zvučnike ili na oboje...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
15 godina
neaktivan

Imam samo jedan utor za front audio(zeleni). U njega je zakopčana linija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Tinča14 kaže...

Nemaš na kućištu audio konektore spojene na front_audio konektor matične?

Kućište ti nema konektore za slušalice i mikrofon?

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 22:34 (191x7).
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Tinča14 kaže...

Nemaš na kućištu audio konektore spojene na front_audio konektor matične?

Kućište ti nema konektore za slušalice i mikrofon?

Misliš na one konektore ispred kučišta ? Nisu spojeni na matičnu, nema više mjesta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 22:47 (Tinča14).
18 godina
Tinča14 kaže...

Misliš na one konektore ispred kučišta ? Nisu spojeni na matičnu.

Misliš valjda na prednjoj strani kućišta. To su front-panel konektori. Koji je razlog što nisu spojeni?

15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Tinča14 kaže...

Misliš na one konektore ispred kučišta ? Nisu spojeni na matičnu.

Misliš valjda na prednjoj strani kućišta. To su front-panel konektori. Koji je razlog što nisu spojeni?

Nema više mjesta na matični, sad sam pogledal. Zaštekani su samo oni konektori za zadnjoj strani kučišta, pored njih na matični nema više mjesta.

EDIT:Svi su zaštekani, nisam skužil jer u kučištu iz jednog kabla idu dva izlaza jedan je zaštekan, a drugi nije. U Realtek Audio Manageru sam samo trebao kliknuti na front panel jack detection. Sad sve radi ali na slušalicama se čuje lagano pifkanje i nekako je ton viši nego na stražnjem jacku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 23:02 (Tinča14).
18 godina
Tinča14 kaže...

Nema više mjesta na matični, sad sam pogledal. Zaštekani su samo oni konektori za zadnjoj strani kučišta, pored njih na matični nema više mjesta.

Na matičnoj imaš AAFP, tako ti je deklarirano (ne znam odakle im ta skraćenica za f_audio al ok). Donji lijevi rub ploče gledaj.

U Manualu na stranici 2-40 ti je prikazan položaj i kako spojiti. I dalje ne kužim zaš za front panel audio konektor gledaš nazad...

Kućište ti vjerojatno ima konektore za spajanje na 2 različita - AC'97 i HDAudio. Provjeri jesi li spojio na HDAudio (vjerojatno jesi).

Na integriranoj zvučnoj nije ni čudo ako ima male razlike u zvuku nazad i na prednjem...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 23:08 (191x7).
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Tinča14 kaže...

Na matičnoj imaš AAFP, tako ti je deklarirano (ne znam odakle im ta skraćenica za f_audio al ok). Donji lijevi rub ploče gledaj.

U Manualu na stranici 2-40 ti je prikazan položaj i kako spojiti. I dalje ne kužim zaš za front panel audio konektor gledaš nazad...

Kućište ti vjerojatno ima konektore za spajanje na 2 različita - AC'97 i HDAudio. Provjeri jesi li spojio na HDAudio (vjerojatno jesi).

Na integriranoj zvučnoj nije ni čudo ako ima male razlike u zvuku nazad i na prednjem...

Jel bi se moglo onda nekak podesiti da slušalice i zvučnici od linije rade na konektorima od iza ? zeleni i još jedan?

Na starom kompu sam isto tako imao realtekov audio manager i mogao sam složiti npr. da crni konektor radi za slušalice - to sam dobio ponuđeno kad bi dvaput kliknuo na ikonu od konektora ili kad bi jednostavno zaštekao jack u konektor.

18 godina
Tinča14 kaže...

Jel bi se moglo onda nekak podesiti da slušalice i zvučnici od linije rade na konektorima od iza ? zeleni i još jedan?

Na starom kompu sam isto tako imao realtekov audio manager i mogao sam složiti npr. da crni konektor radi za slušalice - to sam dobio ponuđeno kad bi dvaput kliknuo na ikonu od konektora ili kad bi jednostavno zaštekao jack u konektor.

Ako sada u Realtek Audio Manageru (nadam se da si skinuo zadnje High Definition Audio Codecs s realtekove stranice) nemaš te opcije onda ne možeš.

Neki Realtekovi čipovi imaju tu funkcionalnost, neki ne. Recimo moj na laptopu ima (ALC883 mislim), no npr bratićev u kompu nema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 23:19 (191x7).
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Tinča14 kaže...

Ako sada u Realtek Audio Manageru (nadam se da si skinuo zadnje High Definition Audio Codecs s realtekove stranice) nemaš te opcije onda ne možeš.

Neki Realtekovi čipovi imaju tu funkcionalnost, neki ne. Recimo moj na laptopu ima (ALC883 mislim), no npr bratićev u kompu nema.

A jel postoji možda nekakav pretvarač koji bi uštekao npr. u crni utor, a onda u pretvarač uštekam slušalice.

Nešto kao ovo ili ovo ?

18 godina
Tinča14 kaže...

A jel postoji možda nekakav pretvarač koji bi uštekao npr. u crni utor, a onda u pretvarač uštekam slušalice.

Nešto kao ovo ili ovo ?

Postoji razdjelnik; uštekaš njega u zeleni od zvučne i u njega zvučnike i slušalice. U isto vrijeme čuješ zvuk na oba, samo tiši i slabiji.

Pretvornik koji bi Line-In (plavi) pretvarao u line-out (zeleni) ne postoji. Kao što znaš neki zvučni čipovi imaju mogućnost softverskog biranja koji izlaz je što, ali takve su relativno rijetke jer to je funkcionalnost koja ne treba baš ćesto.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice