Realtek AC'97

poruka: 5
|
čitano: 4.453
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Realtek AC'97 Audio Controller

Ej raja, plz help na ovome! Imam poprilično slab PC, ali služi dobro (barem do nedavno).

Znači imao sam Normalno računalo sa zvukom i svim ostalim i sve je bilo super. Odlučio sam re-instalirati Win XP  nakon toga nit' sam imao driver od GPU-a nit' od zvučne. nekako sam našao odgovarajuće drivere za zvučnu i zvuk je radio kako treba. No međutim instalirao sam neke drivere za GPU koji su mi totalno pokvarili sliku. Izobličenje itd. Kontao sam "Haj ionako imam previše programa opet ću reinstalirati Win!" To sam i učinio. Nakon toga sam skinuo sa službene ATI-jeve (ili AMD-ove) odgovarajuće drivere. Slika super radi računalo se ne gasi pri pokazivanju 3D elemenata (kao prije). Odlučih skinuti drivere za zvčnu karticu Realtek AC'97 Audio Controller. Prvo sam skinuo sa službene stranice verziju drivera A4.06. Započeo sam instalaciju. Dođe do točno 50% i računalo se bez upozorenja restartira. OK, pokušati ću sa starim driverima. I opet isto. Jedan je čak završio instalaciju ali je u device manageru stojao znak "!". Pokušao sam i sa Driver Packom za ove zvučne ali ništa. Comp se uvijek restartira. Ne restartira se klasično "Windows is shutting down" neg' odjednom, kao da je nestalo struje na tren pa se vratila.

Conf.:      Intel P4 2.0GHz

RAM:        DDR 1GB

Matična:  Fujitsu Siemens D1527             (BIOS 4.06)

GPU:        ATI Radeon 9550 / X1050 Series Secondary

MC Not Nice

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Realtek AC'97

Imam problem sa zvukom. Odnedavno mi zvuk ne radi kad ,recimo, prvi puta uključim PC. I onda moram odpojiti zvučnike tj. ulaz u zvučnu  karticu, ponovo zaštekam zvučnike,  tad mi se pojavi slika AC 97,  stisnem "start" i dalje sve normalno radi. Do nekog slijedećeg puta. Zna li tko gdje je problem ?

zalutao u svijet jedinica i nula

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Realtek AC'97 Audio Controller

imao sam isti problem. . .kao lik u prvom postu

moze li neko pomoci . . . ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2011 23:29 (Mile Gengsta).
17 godina
Re: Realtek AC'97 Audio Controller
nixnixnixnt kaže...

Ej raja, plz help na ovome! Imam poprilično slab PC, ali služi dobro (barem do nedavno).

Znači imao sam Normalno računalo sa zvukom i svim ostalim i sve je bilo super. Odlučio sam re-instalirati Win XP  nakon toga nit' sam imao driver od GPU-a nit' od zvučne. nekako sam našao odgovarajuće drivere za zvučnu i zvuk je radio kako treba. No međutim instalirao sam neke drivere za GPU koji su mi totalno pokvarili sliku. Izobličenje itd. Kontao sam "Haj ionako imam previše programa opet ću reinstalirati Win!" To sam i učinio. Nakon toga sam skinuo sa službene ATI-jeve (ili AMD-ove) odgovarajuće drivere. Slika super radi računalo se ne gasi pri pokazivanju 3D elemenata (kao prije). Odlučih skinuti drivere za zvčnu karticu Realtek AC'97 Audio Controller. Prvo sam skinuo sa službene stranice verziju drivera A4.06. Započeo sam instalaciju. Dođe do točno 50% i računalo se bez upozorenja restartira. OK, pokušati ću sa starim driverima. I opet isto. Jedan je čak završio instalaciju ali je u device manageru stojao znak "!". Pokušao sam i sa Driver Packom za ove zvučne ali ništa. Comp se uvijek restartira. Ne restartira se klasično "Windows is shutting down" neg' odjednom, kao da je nestalo struje na tren pa se vratila.

Conf.:      Intel P4 2.0GHz

RAM:        DDR 1GB

Matična:  Fujitsu Siemens D1527             (BIOS 4.06)

GPU:        ATI Radeon 9550 / X1050 Series Secondary

imas li mozda cd od kompa sto si dobio?tamo bi ti trebali bit odgovarajuci driveri za zvuk iako su malo stariji radit ce

16 godina
Realtek AC'97
problem riješen, našao sam nekakve drivere 3rd party
MC Not Nice

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice