Problemi sa Windows Server 2003

poruka: 10
|
čitano: 1.650
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam problem sa Windows Server 2003 na kojem je instalirana baza Oracle 9i. Računalo se restarta normalno i baza normalno radi ali neke konponente na tom severu nedostaju, a koje ima dosta ih ne radi.

Npr. u administrative tool nedostaje aktivni direktorij dok druge konponente ne rade, odnosno kad se odabere neka od njih jednostavno se ne dogodi ništa.

Isto tako ne mogu se instalirati programi jer izbaci grešku kako da ne prepoznaje aplikaciju jer je oštećena.

Oćenito još neke funkcije na serveru ne rade, odnosno kad ih se odabere ne dogodi se ništa.

Glavni toolbar u dnu ekrana ne postoji.  U safe modu je sitacija ista.

Nisam u mogućnosti reinstalirati cijeli sustav.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možeš li neke screen shotove okinuti?! Npr. kako je kad instaliraš program. Jesi probao pozvati dc iz naredbenog redka?!

Također oprobaj povratiti sistem par dana. Ili reinstalaciju samo R2?!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 13:59 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problemi sa Windows Server 2003

Može se raditi u cmd modu. Mislim da nije rješenje vraćanje sistema jer je ovaj problem prisutan duži period samo što je sad došao na red jer u biti server "radi" i baza na njemu. Ne mogu ništa instalirati jer nemam instalacijskih CD-ova.

Na prijedlog drugih kolega ću pokušati sa aktivnim butabilnim diskom pa ću vidit ali ne znam kako će to ići nisam nikad takvo nešto radio.   http://www.pcworld.com/downloads/file/fid,71019/description.html

16 godina
neaktivan

Neznam tko ti je to preporučio, očito piše da je za Windows XP i Vistu a ne za Server.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Očito da je za XP i Vistu. Evo ti neki screen shutovi ne znam oce se dobro vidit pošto sam morao smanjit rezoluciju iz tehničkih poteškoća :)  Prvi je desktop, drugi pokušaj instalacije win rara i treći kako izgleda admin tool.

15 godina
neaktivan

Može pomoč .. u školi sam i imamo terminalne monitore spojene na server.. e sad svatko ima ograničeni račun npr. ucenik 01 pa redom .. kako da saznam user i pas od admina ili da kreiram admin račun?

Hitnoi imama još 50 min da to napravim .. jer ovak je belsavo!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pomagajte imama jako malo vremena ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Neće ići. Vjerojatno imaš XP Embedded + remote na Win2003 server preko pgine. Admin lozinku nećeš nikako doznati (ovlasti su dobrano srezane i na XP i na 2003) a i kad bi je doznao, nebi ti puno značila - disconnectalo bi pravog admina koji bi te vjerojatno istjerao sa sata. A da napraviš drugi acc sa admin ovlastima, mislim da bi se po logovima skužilo. Pisalo bi vrijeme a zna se koji je razred tada u učionici i tko sjedi za kojim kompom tako da bi fino naje.

Mani se ćorava posla.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

ma tupis su ovi .. imam ja pristup adminu znači prof;prof.. dok profesor se rega na drugo .. vidim u task menageru.. na slatina.. a mi na ucenik.. .. ali kad ugasim server na serveru ništ više ne piše znači ni ko se kad logiro i šta radio .. samo piše da sam se vratio nazad na server jer je bio na popravku .. i onda nema ni drivera .. tak da to nije problem ..

Bili smo mi napravili admin acc na 09 .. ali ga je profesorica iz gim smjene makla... e sad je vračen ali kao ograničen.. jer ja onda mogu diskonektat iz task menagera koga oču s servera i logirat...

a najbolja fora je ugasit server i onada niko ništ ne radi.. xd

a u vezi ovog s logovima.. pa ja se mogu preko onog u običnom xp-u spojit s kompova u drugoj učionici na server i radit tako da tamo ne piše koji je komp .. vamo piše kink 01 - ucenik01, kink00 prof.. itd itd

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 0:05 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo opeeet ja nakon dugo vremena!

Ajde mi pomozite ak znate sad je sve sigurno da nemogu skontat šta radim, a i profesorica je fora tak da nema veze.

Mene samo zanima kako odobriti administrator acc na terminalu, ništa drugo ili saznati admin acc iz cmd-a regedita ili čega več, nešto sam isprobavo al mi nije išlo najbolje!?

pa ako neko može da pomogne!

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice