Imao sam rezoluciju 1600 x 1200....sve normalno i onda mi je nestao dio ekrana.....ne mogu staviti refresh rate preko 60hz.....ako i stavim preko 60hz onda mi neće promjeniti rezoluciju na 1600 x 1200.....sada je na 1680 x 1050 ali mi fali jedno 5cm desnog ekrana.....nije preko cjelog ekrana....a svaki put kad reinstaliram drivere bude isto.....neki dan sam uspio staviti rezoluciju kako je bilo ali sada neće.
Problemi sa rezolucijom
- poruka: 17
- |
- čitano: 2.359
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kad sam klinuo na ovo, prvo sam pomislio da pitaš o ovome. tek mi je par sati poslije sinulo. zadrži učestalost osvježavanja na 60Hz (uglavnom više i ne može, neovisno što win nudi kao postavku) i spoji monitor s računalom uporabom DVI kabela. tako se sve automatski postavi na najbolje (= najviše moguće).
A monitor je?
Spojen je preko tog kabla i monitor je: asus vw202s
Spojen je preko tog kabla i monitor je: asus vw202s
Pa po specs rezolucija mu je 1680x1050....1600x1200 je 4:3 rezolucija. Ne kontam baš tvoj problem...
asus vw202s je monitor
uspio sam namjestiti ali mi se poremetilo opet i sada ne mogu namjestiti
sada mi je ta rezolucija i nije mi preko cijelog ekrana, sa desne strana ima jedno 5cm još prostora......inaće sam koristio več godinama rez.1600x1200 i sve je bilo normalno do prije par dana....uspio sam preksionć namjestiti sve ok...i refresh mi je bio na 70hz ali se sinoć opet poremetilo i sada ne mogu namjestiti
Imas tipku auto na prednjoj strani monitora. pritisni....I refresh na 60. Nema potrebe za vise. Nije to crt....
Da, ali ne kontam kako ti je slika na 16:10 monitoru u 4:3 rezoluciji u redu, a nativna nevalja.....
Edit:Jedino ako se nisi igra s pozicijom slike u postavkama samog monitora pa je pomaknuta ili ti je u aspect control na 4:3 umisto na full
evo uspio sam.....resetirao sam monitor i sda je ok(za sada)......to je sve počelo nakon wundows 10 update-a...ali evo sada radi pa budemo vidili....hvala svima na prijedlozima
Da, ali ne kontam kako ti je slika na 16:10 monitoru u 4:3 rezoluciji u redu, a nativna nevalja.....
Edit:Jedino ako se nisi igra s pozicijom slike u postavkama samog monitora pa je pomaknuta ili ti je u aspect control na 4:3 umisto na full
Koja je poenta to raditi?
Imam sličan problem, fali mi desnog dijela pozadine te polovica donjeg dijela(taskbar vidim samo do pola), kako riješiti problem? Pokušao sam sa svim mogućim rezolucijama, standardna je 1024x768 ali mi kao preporučenu nudi 1900x800. Uglavnom ni jedna ne radi kako treba. (Radi se o laptopu)
Hm. Ako je bios takav onda je vjerovatno hardverski problem.
Polako. Odnesi negdje na servis da pogledaju....