Problem sa zvukom

poruka: 8
|
čitano: 3.198
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Prije nekoliko dana sam primijetio da tokom normalnog rada računala,zvuk samo odjednom nestane nakon nekih sat vremena od paljenja računala,točnije zvuk ne stane na bilo kojem videu s interneta,nema zvuka ni na jednoj pjesmi pohranjenoj na računalo.Međutim,što je najčudnije,zvuka ima kod klikanja miša i kod odjavne glazbe nakon resetiranja računala.I kad resetiram računalo,opet ima zvuka i sve je u redu.

Isto tako sam primjetio da kada radim u nekim programima ili kad sam na nekoj web stranici,onaj scrolling bar sa strane prozora nakon nekog vremena promijeni izgled,izgleda nekako "starije".Ne znam da li to ima neke veze sa problemom zvuka.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem sa zvukom

Meni se zvuk nekad izgubi ,odnosno vrati na stereo sa 5.1  kad udjem u igru , upalim naki video preko mozille ili sta ja znam ,, i ja odem u VIA HD Audio Deck i vratim na 4 zvucnika ,pa opet na 6 i onda radi ,, ne znam jel ti ovo ista pomaze ali eto ako neko zna zasto se ovo meni dogadja neka pomogne :) 

13 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Ovako, po onom sto si naveo,  stvari bi trebale izgledati ovako; driver zvucne nije u igri, cuju se zvukovi OS-a,

Vjerojatno i u kontrol panelu ostaje na Primary sound driveru, mozda da u trenutku kada neki player prestane

"svirati" tj. reproducirati zvuk odes i vidis u njegovim (playerovim)  opcijama > output, mozda ga stvarno nesto automatikom

prebaci u drugi mod npr. iz 2.0 u 5.1, mozda imas Radeonku HD serije pa zvuk salje na svoj HDMI. 

Opisi konfiguraciju, napisi koja je zvucna, navedi u kojem ili kojim playerima nestaje zvuk i kako spajas

zvucnike, tada ce se lakse dijagnosticirari problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel ti to meni ili njemu ?

13 godina
neaktivan
Deep kaže...

Htio sam pomoci, odgoviriti na oba posta mozda se netko sretne sa slicnim ili istim problemom!

Problem sa zvukom u vasem slucaju ima nekih slicnosti sa problemom korisnika "lebron", da pojasnim;

Ako u driverima zvucne kartice u Vasem slucaju VIA - control panelu postavite za zadano mod npr. 2 zvucnika (stereo), ulaskom u igru driveri prebacuju u mod zadan u opcijama same igre recimo 5.1, neke kartice imaju u driverima presete za igre (npr. Creative-ove).

Izlaskom iz igre driveri bi trebali vratiti mod u onaj koji ste zadali.

Ista stvar se dogadja pri pokretanju sadrzaja (filmova) u softverskim playerima (npr. Power DVD) . Kada pokrenete film player detektira mod u kojem je formatu zvuk, dekodira i salje u zvucnike (naravno da su bitne i postavke zvuka u opcijama playera).

Isto tako ako digitalnim putem iz zvucne kartice saljete zvuk (koaksijalnim SPDIF ili optickim kabelom) u vanjsko pojacalo ono samo prepoznaje kako je kodiran zvuk i prebaci pojacalo u taj mod (2.0 stereo ili Dolby digiral 5.1).

Konkretno u Vasoj situaciji nemogu konkretno reci zasto se zvuk ne vraca u zadani mod; problem mozda lezi u VIA-inom control panelu, reinstalaciji drivera zvucne kartice, deinstalaciji nekog playera ili codec-pack-a.

14 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...
Deep kaže...

Htio sam pomoci, odgoviriti na oba posta mozda se netko sretne sa slicnim ili istim problemom!

Problem sa zvukom u vasem slucaju ima nekih slicnosti sa problemom korisnika "lebron", da pojasnim;

Ako u driverima zvucne kartice u Vasem slucaju VIA - control panelu postavite za zadano mod npr. 2 zvucnika (stereo), ulaskom u igru driveri prebacuju u mod zadan u opcijama same igre recimo 5.1, neke kartice imaju u driverima presete za igre (npr. Creative-ove).

Izlaskom iz igre driveri bi trebali vratiti mod u onaj koji ste zadali.

Ista stvar se dogadja pri pokretanju sadrzaja (filmova) u softverskim playerima (npr. Power DVD) . Kada pokrenete film player detektira mod u kojem je formatu zvuk, dekodira i salje u zvucnike (naravno da su bitne i postavke zvuka u opcijama playera).

Isto tako ako digitalnim putem iz zvucne kartice saljete zvuk (koaksijalnim SPDIF ili optickim kabelom) u vanjsko pojacalo ono samo prepoznaje kako je kodiran zvuk i prebaci pojacalo u taj mod (2.0 stereo ili Dolby digiral 5.1).

Konkretno u Vasoj situaciji nemogu konkretno reci zasto se zvuk ne vraca u zadani mod; problem mozda lezi u VIA-inom control panelu, reinstalaciji drivera zvucne kartice, deinstalaciji nekog playera ili codec-pack-a.

Aha,tako znaci pa ja kolje god igre igram stavim na 5.1 ali to mi se desi nekad i kad nisam nista igrao..tek upalim komp i tako i ono na 2 zvucnika i onda ja moram tamo u postavkama na via audio decku vracati postavke na stereo ili na 4 zvucnika nekad,,tako je u vie ako si kad koristio pa opet na 6 (5 zvucnika + sub) i onda rade svi .. i tako ,, a playere ostale i ne koristim skoro ..jedino gledam filmove preko gom playera i radi sve fino,,tako da neznam tacno u cem je problem.. 

13 godina
neaktivan

Ostaje jos ovo, probaj ugraditi i isprobati sa drugom diskretnom PCI zvucnom karticom (dovoljno neka 5.1 do 100kn) 

14 godina
neaktivan

pa vidjet cu nesto pa ti javim

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice