Imam laptop toshiba qosmio f50-125 i kada sam ga nasilno zgasio (držeći shut down gumb 5 sekundi) ponovno sam ga pokrenuo. ponudi mi se safe mode ili normal mode. Safe mode mi se normalno učita, a normal ne. naime kada upišem šifru i windows louda desktop, kompjuter mi se zbloka i nemogu ništa osim ponovno ga nasilno zgasiti. može pomoć? jel netko ima ideju o čemu se radi? imam windows vistu 32-bita. prije nego što mi se to dogodilo sam rastavio laptop da ga očistim i da zamjenim pastu na grafičkoj jer se pregrijavala. (laptop sam već i prije rastavljao, a bome i poslje pojavljanja problema da vidim jel sam nekej uništio, ali ništa ne vidim. sve je spojeno i nema vidljive štete možda prouzrokovane mojom greškom).
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da ste ostetili osobne postavke i da racunalu nije nista.
Otvorite novog korisnika s drugim imenom, podesite ga,
i kad budete gotovi izbrisite 'starog' korisnika pomocu
administratorskih alata, a potom dodatno izbrisite
njegove imenike 'na ruke' ako je sto ostalo.
Pozdrav
pokušao sam, ali nažalost ne radi. isti problem samo kaj se zblokira 5 sekundi kasnije. (dok je i dalje na loading screenu poslje upisivanja šifre). jedino kaj mi je logičko sad je reinstaliranje windowsa. jer safe mode radi damo sa dijelovima windows nužnima za osnovni rad računala, a kad pokrenem normal mode onda ne radi. valjda je onda problem u nekom djelu windowsa koji ne spada u osnovnu strukturu potrebnu za rad, ali zeza kad se treba koristiti svaki dio windowsa u normal modu.
jedino kaj mi je logičko sad je reinstaliranje windowsa.
Prije reinstaliranja, možeš pokušati repair windowsa.
na kraju sam instalirao windows 7 64-bit. i sve super radilo do trenutka kad sam skužio da računalo ne prepoznaje gpu. ni preko novih drivera ni bilo kako drukče. zatim mi se skinuo novi windows update za koje sam trebao restartat računalo. učinio sam to i na kraju je pisalo da je updateu došlo do greške te da instalacija nije uspjela. od tada opet nemogu uči sa normalnim modom u svoji account nego samo u safe modu. je li moguće da je sve to zbog mogućeg oštećenja ili greške pri spajanju grafičke na matičnu kad sam mijenjao pastu. to je sve kaj mi je ostalo. ako ga sad otvorim i vidim da je sve spojeno onda mi je valjda grafička otišla. inače imam nvidia geforce 9700M GTS.
napravio sam windows restore i opet radi. problem je što mi laptop ne prepoznaje gpu bez drivera. kad instaliram skoro bilo koji novi driver, uključujući nvidiin za moju grafu stvari se vraćaju na staro i opet ne radi. nakon restarta koji se napravi zbog updejta dođe do BSoD-a i moram napravit opet windows restore. što sada?
Tu je očit problem do grafičke, softverski ne možeš ništa.
Tu je očit problem do grafičke, softverski ne možeš ništa.
to je sigurno? jer nije da mi je svejedno dat novce za novu ako to ne popravi problem.