Problem sa instalaciojm Windowsa XP SP2 na HP 6735

poruka: 13
|
čitano: 3.774
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Novi laptop HP 6735b.
Hocu instalirat XP SP2 i taman kad loada cijeli setup i treba pokrenut instalaciju, baci plavi ekran i nemogu nista.

Probao sam sve sto znam i nikako nemogu pokrenut instalaciju..

Help

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa instalaciojm Windowsa XP SP2 na HP

Baci plavi ekran u stilu "nema kompatibilne particije na koju bi se windowsi instalirali.." ili nekaj drugo?

Ak je to, onda isključiti u BIOS-u SATA native mode i instalacija bi trebala ići normalno.

Ak je nekaj drugo - napiši. Malo je šturo.

16 godina
neaktivan

Baci ekran u stilu: "Ako vidite ovaj ekran prvi put, probajte restart, ako ne, provjerite jesi li neki uredaji spojeni na racunalo, provjerite HDD...pokrenite CHKDSK /F"...

tak nekaj...

16 godina
neaktivan

A za početak ga poslušaj... poslije ćemo vidjeti...

A u BIOS-u provjeri da li je SATA native mode uključen (ak nemaš sata drivere isključi).

Restartaj ga i formatiraj diskove (NE sa quick formatom, već dužim putem...), pa probaj instalaciju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovo je kopirano od forumaša pod imenom Vasiona, tak da zahvali njemu.

"Otidi u BIOS i nađi u nešto slično kao SATA NATIVE MODE(tako se slično zove) i stavi na disabled.

Problem je u tome što ti taj tvoj XP instalacijski cd  nema podrsku za SATA kontroler. Vjerojatno imas intelov sata AHCI.

To se može zaobići ako dođeš do Windows-a baš za HP laptope, ali nije ni potrebno, jer sam to radio u jednog prijatelja i nije bilo pada performansa.

Postupak je sigura i njime se NE GUBI GARANCIJA."

#smajli koji koluće očima#
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svaka cast na pomoci, problem rijesen!

U BIOS-u je najslicnija opcija toj vasoj "SATA active mode" koji je bio na AHCI, a ja sam ga prebacio na IDE i sad sve radi ko zmaj..

Hvala!

16 godina
neaktivan

imao sam isti problem na hp 6830s, rjeso to instalacijom sata drivera, no sad ima problem sa zvukom, tj. nema ga.  instalirao neke hda audio bus drivere s hp-ove stranice no kad krenem instalirat soundmax drivere izbaci mi hda audio bus driver required and not found. nest sam citao po stranim forumima da treba instalirat neku zakrpu ili tak nest jel moze nektko postat link sta da skinem ili me barem uputiti dalje sta mi je ciniti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam hp 6735b, i meni se pojavio plavi ekran, no ja sam to rijesio mijenjanjem laptopa. :D dobio sam zamjenskog na kojem tog problema nije bilo. no, taj kojeg sam dobio, cijelo vrijeme dok radi, cuje se iritantan zvuk, kao neka frekvencija koja smeta (cuje se iz ventilatora). nije jako, ali ipak smeta ako je tisina. zna tko e se to moze ikako rijesiti (bez mijenjanja laptopa, opet:D ) ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moram priznati i ja imam isti problem i nisam uspio bas detaljno naci rijesenje, tako, da ako iko ima ikakav prijedlog, neka mi javi! i ja sam skidao drivere sa stranica hp-a, i instalirao i uvijek mi je javljao da ovi prvi (koje sam instalirao) hdia audio ne postoje... ne znam, nemam ideja, a kad guglam ne nalazim puno rijesenja.... jel problem mozda sto imam xp service pack 3?

17 godina

E to vam je kad kupujete hp... Svi instalirajte vistu i sve ce bit u redu!

Ja sam danas na svog acera stavio xp sp3 i sve super radi, jedino sto sam morao napravit otic u bios i premjestit sa ACHI na IDE zato jer xp nema drivera za ACHI (imam centrino 2 platformu).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a doro... prije sam imao asusa, i ova je konfiguracija dosla kao best buy, u suprotnom bih i ja imao acera. to mije bio drugi izbor. ne zelim vistu, JAKO ne zelim vistu,i napravio bih sve sto mogu s ovim, pa stvarno, pliz, de mi neki konkretan prijedlog sta napraviti, jer zelim xp...

16 godina
neaktivan

promjena situacije! nadam se da ce ovo pomoci izvornom postavljacu pitanja: meni je pomoglo instalirati samo jednu zakrpu, i nakon toga redom drajvere za zvuk, dakle prvo bus driver, pa onda sound max. zakrpa se moze naci na linku:

http://files.filefront.com/KB835221exe/;6068840;/fileinfo.html

meni pomoglo i zvuk radi ko satic. jedino je bed sto mijos uvijek izbacuje unknown device u popisu hardware-a,  a buduci da sam ja rucno skidao driajvere s neta, i neke preskakao, 'bes mi sve ak znam koji sam fulao.... :(

16 godina
neaktivan

hm, da. i sad imam drugi problem, naime, prikazuje mi dvd rom kao usb uredjaj, i ne kuzim kako i zasto. buduci da sam skidao s neta drivere, ne znam koji je odgovoran za dvd-rom i uz to, ne znam da li bi reinstalacija drivera pomogla, kad idem preko device managera na update drivers, naravno, nista ne radi, jel...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice