Imam sledeci problem: Sistem (Win XP) mi se neprestalno resetira i prijavljuje "missing pci.sys". Pokusao sam da na novo instaliram windowse ali nakon boot-anja sa CD i nakon opcije za Automated System Recovery (F2) setup se zaustavi i nista se ne desava. Pokusao sam i sa LiveCD Ubuntu 11.04 ali ne moze da se digne (ispise prvu liniju i nakon toga se zaustavi). Izvinjavam vam se ako sam lose opisao problem i zahvaljujem na svakoj pomoci.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Treba ti cd od windows XPa
http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm
evo uradi system repair
Hvala ali nije ni ovo uspjelo :( Pokusao sam nakon toga sa startnom disketom i sa FDISK izbrisao particiju a poslije toga je ponovo napravio ali nazalost i nakon toga nisam uspio da instaliram Win Xp a niti da podignem linux. Ostao sam bez ideja
Hvala ali nije ni ovo uspjelo :( Pokusao sam nakon toga sa startnom disketom i sa FDISK izbrisao particiju a poslije toga je ponovo napravio ali nazalost i nakon toga nisam uspio da instaliram Win Xp a niti da podignem linux. Ostao sam bez ideja
Sve sto mi pada na glavu je da je hard disk otiso pa neradi kako treba i prema tome nemozes pisati i citati sa njega kako treba
-najlakši kvar je loša snimka CDa ili problem s playerom. Installl se snima na najnižoj brzini, jer inače ima ovakvih problema.
-drugi razlog je problem s RAMom, pošto spominješ linux, pokreni memtest, ako 15min nema grešaka, može dalje.
- s windowsovog installa, pokreni u CMDu, chkdsk /r ... kad odradi posao, znat ćeš dali je HDD ok.
-privjeri kablove i ventilatore, sve konektore i kartice malo pritisni...
-sad dolazi problematičan dio, neki kvar.. MBO, pregrijavanje, ... bilo bi dobro imati Hirens ili sličan CD za diagnostiku. (nastavak?)