Problem pri instalaciji XP-a

poruka: 28
|
čitano: 17.745
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pokušao sam instalirati xp sp 3, sve je islo dobro,znaci boot, brisanje, formatiranje particije, restart i onda pri sljedecem paljenju, ide xp logo ,setup se pokrene ali nakon toga izbaci Fatal error gresku,i to se ponavlja sad svaki put, ili error ili plavi ekran da se windows mora ugasiti. Probao sam sa testom hdd u biosu, i test je uspio, nije pokazao gresku. Zna li neko sta bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
16 godina

Najbolje bi ti bilo naci neki drugu xp sp3 pa ponovo instalirati (nemas sta izgubiti posto je ionako friski xp) mozda je graska u cd-u tj tom xp koji ti imas

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nedavno sam na laptop instalirao bas s ovog cd-a, ne vjerujem da je to problem. Ima li veze sto ne znam koji je prije bio sp na ovom racunaru, posto je neki stariji? Jos su mi sugerirali da bi ovo moglo znaciti da je hard otisao i da provjerim stanje harda sa bootabilnog diska hiren.

0 0 hvala 0
16 godina

ako mislis da je hdd onda ako imas spoji ga na neki komp i ga skenirati hdd tune ali cisto sumnjam da odjenom problem s hdd....sp nije jer svakako ides na najaktualniji i to moze samo pomoci jedno da nije obrnuti sta nije slucaj kod tebe

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

imam neki jos racunar u kojem je ispravan hdd, samo ne radi napajanje. Smijem li ubacit taj ispravni hdd u ovaj racunar, pa probat ?

0 0 hvala 0
16 godina

da mozez slobodno probati s hdd ali opet kazem nevjerujem da je do toga....javi nam sta je bilo....

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

više nemam ideja, mijenjao sam ram pločice, stavljao dvije nove, pa po jednu kombinovao, nista. Zamijenio hdd, krenuo na njega novu instalaciju, tu je nesto bolje islo, onaj setup je bar počinjao i dodje do 15tak minuta da zavrsi  i ponovo blue screen, par puta ponavljao, isto se desava. Tako da sam za danas odustao, ne znam stvarno sta može bit

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem pri instalaciji XP-a
dziza_23 kaže...

više nemam ideja, mijenjao sam ram pločice, stavljao dvije nove, pa po jednu kombinovao, nista. Zamijenio hdd, krenuo na njega novu instalaciju, tu je nesto bolje islo, onaj setup je bar počinjao i dodje do 15tak minuta da zavrsi  i ponovo blue screen, par puta ponavljao, isto se desava. Tako da sam za danas odustao, ne znam stvarno sta može bit

Jesi probao sto ti je kolega gore rekao. Skini drugu verziju windowsa.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
13 godina
neaktivan

koju da probam verziju, ovo sam pokusavo xp sp 3

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

U biosu promini 'Serial ATA (SATA)' kontroler u 'Compatibility' / 'IDE'.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

to sam prvo htio danas, ali bios neki stari, te opcije nigdje nema, samo 4 gore stavke ima

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Popuni moj pc pa se vrati, ili napisi model maticne. Mislim da je skoro nemoguce da nemas tu opciju ako je imalo novija ploca, cak i stare imaju u biti. Pogledaj user manual. U najgoru ruku update biosa na noviji ako bas nema ali sumnjan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 21:14 (Nije nego).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kompjuter je bas stari, hp compaq d530, sad koji je model matične,ne znam

u biosu samo 4 stavke, file,storage, security i advanced

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 21:22 (dziza_23).

0 0 hvala 0
14 godina
dziza_23 kaže...

koju da probam verziju, ovo sam pokusavo xp sp 3

Bilo koji drugi xp

13 godina
neaktivan

Sutra cu da probam drugi xp, nemam druge verzije, a boot preko usba sam probao, al nece. Sad pokusavam da nadjem u biosu ovu opciju sto je predlozio nije_nego, al zaista nema.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Cek jbt imas 4 stavke od kojih svaka ima podstavke... Udjes u svaku i vidis sta ima. Trebalo bi bit u advanced ali pogledaj sve. Ako stvarno nece probaj SP2 mada nece bit razlike osim ako taj tvoj sp3 nije nekako sj*ban.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sve sam opcije prosao, ili ne znam nac, evo zalijepit cu sliku biosa, ovakav je isti, samo nema opcije power. a ovaj sp3 radi, provjerio, instaliro na drugom racunaru.

13 godina
neaktivan

Odaberi ovo integrated ide.

nvm ovo gori ugl imas tu vise opcija, udjes u npr storage options ili nesto, moze bit i device configuration ili bilo sta. to su sve podstavke kad ih otvoris.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 21:47 (Nije nego).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo sad cu odma da probam

13 godina
neaktivan

Nemoj minjat boot order, neka je cdrom 1. (zato sam prekrizija ono sta san prvo napisa). Pogledaj u svemu, pogledas sve (enter) i da ti podizbornik jbt.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 21:54 (Nije nego).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

znam da imaju podizbornici, sve sam prelisto, al nisam uspio nac tu opciju :( evo usliko sam koje opcije imaju

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Neznan, ovo sata configuration probaj promjenit. I u advanced tabu gori isto vidi sta ima od opcija. Ovo ostalo izgleda ok. Ako nece i dalje probaj sutra xp sp2.

Ako sam ti pomogao, stisni Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pokusavao sam to, vec mijenjao, nista, probacu sutra sp2, jos to mi je ostalo. Hvala ti na trudu.

0 0 hvala 0
17 godina
dziza_23 kaže...

znam da imaju podizbornici, sve sam prelisto, al nisam uspio nac tu opciju :( evo usliko sam koje opcije imaju

Stavi si Boot order:

CD-ROM - First

Hard Drive (C:) - Second

Ovo drugo mozes na disable

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 12:44 (djigibao).
13 godina
neaktivan

pokusavao sam, nije pomoglo

14 godina
dziza_23 kaže...

pokusavao sam, nije pomoglo

Jesi probao s drugom windows instalacijom

16 godina

imali sta novog....jeli si uspio sta?

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Napravio boot usb s xp-om, nije ni tako uspjelo. Onda sam poiskljucivo sve sto mi ne treba, cd-rom, mreznu, disketu, zvucnu, prednje usb stikove, ostavio samo osnovno, i napokon uspio podic sistem. Zasad mi se ugasio jednom, kad sam ponovo sve ukljucio, pa pretpostavljam da nesto od toga pravi problem, pokusat cu eliminisat jedno po jedno.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice