Pozdrav.
Igrao sam se sa BIOS Settingsima na kompjuter i pravo sam zeznuo stvar, nisam htjeo pošto se ne razumijem toliko u to.
Naime, malo sam dirao SATA i postavio ih na 'disable' sada mi ne učitaje ni miš, tipkovnicu a kamoli monitor. Pa ne mogu vratiti postavke.
Ima netko neki prijedlog? Iako ne mislim da se može to vratiti.''
Problem ima moj frend, izbacio je baterijcu od BIOSa i opet ništa, izvadio je grafu i vratio i opet ništa.... RAM je isto vadio pločice i probavao s jednom i opet neće... Jel netko zna do ćega je? Zahvaljumemo :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Netko?
resetiraj bios..mostićem ili vađenjem baterije na par minuta i to samo dok je kabal od napajanja PC-a isključen iz utičnice.
Kad vratiš bateriju i uključiš PC na prednjoj tipki odmah uđi u bios i podesi sve što ti treba.....vrime - datum - redoslijed bootanja itd. pa snimi i izađi iz biosa...trebalo bi dići system bez problema.
Nije do toga, napravio je to već
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Ne radi se o meni nego o frendu
U trgovinu po čega ?
Ne radi se o meni nego o frendu
U trgovinu po čega ?
Kako po cega? Pa valjda po krumpire, pa po maticnu naravno.

Vidio sam pitanje prije, ali čekao sam tvoj odgovor, čak sam se nadao da bude u ovome stilu.
Nije do toga, napravio je to već
Probaj barem 5 minuta držati bateriju vani, nekim pločama treba malo duže da ponište BIOS na početne postave.
Inače možeš proučit manual ploče, ima opcija da jumperom napraviš clear CMOS.
A možda si ti još nešto fizički sje..., pa nam sad to prešućuješ, prodaješ fore da je to od prijatelja itd. itd.
Ako ništa ne pomogne, onda nosi na garanciju i pravi se lud, možda prođe.
ps. drugi put malo više pameti u glavu i ne diraj ono o čemu veze nemaš.
Tako i treba.