Prebacivanje OS-a na drugi HDD

poruka: 13
|
čitano: 5.600
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Naslov negovori točno ono šta ja želim napravit, a i malo je komplicirano. Eo pokušat ću objasnit:

Imam dva HDD, jedan ima 232GB (u nastavku C:)  a drugi 150GB (u nastavku D: ) . Na C: je OS (win Vista ultimate 64bit), na D: su slike, muzika...itd.

Na C: ima taman mjesta da pribacim ovo sve sa D: na njega, onda postaje D: prazan (really? lol). E sad kako da napravim da mi OS bude na D: ? Mislio sam pomoću nekog programa koji se boot-a s CD-a i onda omugućuje kopiranje sa jednog HDD na drugi HDD. Da li takav program postoji? Ili da napravin neki image od C: . Ali kako? jer mi je prostor taman za pribacit s jednog HDD-a na drugi, znači nemogu najprije napravit image od OS-a pa spremit na C: jer onda neman mista za multimediu pribacit na C:

ufff, malo koplicirano, ali bio bih zahvalan kad bi neko pomoga!

evo i slika, da vidite koliko koji HDD ima prostora

http://slike.hr/slika.php?z=132.png

electrus.wordpress.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2008 19:09 (electrus).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Prebacivanje OS-a na drugi HDD

Acronis true image,mozes ga bootati s cd-a tako da nemoras raditi imagea diska.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

znači kad pribacin multimediju sa D: na C:, onda bootat taj acronis true image. A oćeli napravit image od cijelog diska C: (uključujući i onu multimetiju šta sam na nj pribacio) ili mogu birat ono šta želin pribacit?

electrus.wordpress.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2008 13:42 (electrus).
17 godina
neaktivan

Mozes birati mape unutar NTFS/FAT32 particije, mozes napraviti image cijele part/diska, a mozes i kompresiju namjestiti ...

iMac 20" - C2D 2.4GHz/2GB/320GB Mac OS X Leopard 10.5.5 ... Laborare non amo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
electrus kaže...

Naslov negovori točno ono šta ja želim napravit, a i malo je komplicirano. Eo pokušat ću objasnit:

Imam dva HDD, jedan ima 232GB (u nastavku C:)  a drugi 150GB (u nastavku D: ) . Na C: je OS (win Vista ultimate 64bit), na D: su slike, muzika...itd.

Na C: ima taman mjesta da pribacim ovo sve sa D: na njega, onda postaje D: prazan (really? lol). E sad kako da napravim da mi OS bude na D: ? Mislio sam pomoću nekog programa koji se boot-a s CD-a i onda omugućuje kopiranje sa jednog HDD na drugi HDD. Da li takav program postoji? Ili da napravin neki image od C: . Ali kako? jer mi je prostor taman za pribacit s jednog HDD-a na drugi, znači nemogu najprije napravit image od OS-a pa spremit na C: jer onda neman mista za multimediu pribacit na C:

ufff, malo koplicirano, ali bio bih zahvalan kad bi neko pomoga!

evo i slika, da vidite koliko koji HDD ima prostora

http://slike.hr/slika.php?z=132.png

napravi ghost image ili ga jednostavno kloniraj sa ghostom
ja sam prije par mjeseci sa ghost8 klonirao sadržaj bivšega 120-gigabajtnog HDD-a na novi 500-gigabajtni, pri prvom me je pokretanju pirao DVD od viste, nešto kopirao i dalje radi kao pila, nikakvih bugova ni ničega!
Intel Pentium 4 630 3,46 giga ati hd 2600 pro 512 mega de-de-er-a 2 2 giga de-de-er-a 400 ...
17 godina
neaktivan
autorov komentar

pokušat ću to slljedeći tjedan. Hvala svima na pomoći!

electrus.wordpress.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav narode...posjedujem mini asus pc 900 laptop, malo zastario ali dobro me sluzi...jedan hard disk je 4 gb, a drugi je 20 gb.. na ovaj od 4 je instaliran operativni sistem i jos ostalo mi svega 200 mb slobodnog prostora i uvijek mi govori da mi je ostalo malo prostora...pokusao dici sistem na ovaj od 20 gb...ali neće da buta, da pokrene sistem jer je izgleda namjestit da bude slave...e sad bi ja ako bi kako mogao da prebacim ovaj operativni sistem sa ovog od 4 gb na ovaj slave od 20 gb...ako kako mogu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 7:17 (troyan_horse_exe).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Prebacivanje OS-a na drugi HDD

... ako je situacija s biosom kao što predviđam..

4GB mora biti boot.

obriši sve diskove-particije. (naravno, gubiš sve podatke).

instaliraš OS na drugi disk, do sad si vjerojatno imao XP, može i sedmica. Prvi disk je automatski boot (redosljed boota iz biosa), kasnije za XP na njega prebaciš npr swap, temp.. ako je sedmica, prvo moraš u disk manageru dodati slovo, nakon tog jednako kao za XP.

-drugi način, počistiš smeće s postojećeg 4gb diska, prebaciš swap i temp na drugi disk. To je dovoljno za XP ali veće aplikacije moraš instalirati na drugi disk, logično je i Mydocuments prebaciti na taj 20GB disk.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

pa instaliram xp na ovaj drugi hard disk sve ok do završetka i kad se treba windovs da digne pise mi da su mi diskovi pogrešno konfigurisani da bootaju

16 godina
troyan_horse_exe kaže...

pa instaliram xp na ovaj drugi hard disk sve ok do završetka i kad se treba windovs da digne pise mi da su mi diskovi pogrešno konfigurisani da bootaju

-ssd 4gb mora biti prvi-boot, ne diraj taj redosljed u BIOSu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 15:10 (ihush).
15 godina
neaktivan

sta kasnije moram prebaciti na prvi hard disk "kasnije za XP na njega prebaciš npr swap, temp"

16 godina
troyan_horse_exe kaže...

sta kasnije moram prebaciti na prvi hard disk "kasnije za XP na njega prebaciš npr swap, temp"

ne moraš nego možeš, da ne stoji beskorisno jer je brži. Tempovi i swap/pagefile mogu biti na njemu i ovisno o korištenju ili manjku RAMa to će se osjetiti zbog ralike u brzini HDDa i SSDa.

pošto je na njemu samo boot (btw te fileove NE DIRAJ) može ga se iskoristit za bilo što npr program ili podaci, ali nije dovoljne veličine za takve stvari.. ili možda tebi za tvoje potrebe upravo to više odgovara. Razlika je 'samo' u brzini učitavanja fileova koji se na njemu nalaze. (pošto OS konstantno koristi swap-temp to se osjeti u 'lakšem disanju' OSa).

Svi defaulti za programe, tempove.. uobičajeno se koristi disk na kojem je OS, u ovom slučaju (ako je SSD za boot, drugi HDD..) je to slovo D: (na HDDu, prvo slobodno slovo, ako je SSD dobio slovo C:, HDD je najvjerojatnije D: ali može biti i neko drugo, EFG.. slovo je zapravo nevažno ali sve ovisi o tomu i ne može se bez problema mijenjati. System Path) i to možeš podesiti za optimalnije korištenje. Možeš, ali ne moraš.

edit: Ako instaliraš Vista-Sedmicu-Osmicu (linux..) tad je disk na kojem je OS uvjek C:, dok je boot disk skriven (nema slovo).

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 14:04 (ihush).
15 godina
neaktivan

pozdrav...rasio sam problem...da ne otvaram novu temu, imam novi problem kamera mi stoji naopako......skinem driver intaliram ostane isto...laptop je  asus eee pc 900

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice