Pomoć oko Visual basica

poruka: 7
|
čitano: 867
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoć oko Visual basica

E ovako dragi forumaši susjed koji ide u 8 razred dobio je zadatak da riješi  VB da mu racunar odnosno njegov program  ispise na jednu stranu parne a na drugu stranu neparne brojeve. Posto oko toga nemam pojma rekoh da ima ekipa koja zna znanje na bug-u. Da upise broj  npr. 100 i da mu na jednoj strani izbaci svi parni  i na drgugoj sve neparene brojeve. U principu  treba kereirati ili dve label ili text box da se u njemu ispišu. I koristi se ja mislim 1 to x step naredba. Ja sam to imamo u osnovnoj skoli al se zaboravilo. To je veoma jednostavan zadatak za neko ko se razmije 2 min posla

Hvala unapred !

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2014 13:17 (Digital26).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko Visual basica
Digital26 kaže...

E ovako dragi forumaši susjed koji ide u 8 razred dobio je zadatak da riješi  VB da mu racunar odnosno njegov program  ispise na jednu stranu parne a na drugu stranu neparne brojeve. Posto oko toga nemam pojma rekoh da ima ekipa koja zna znanje na bug-u. Da upise broj  npr. 100 i da mu na jednoj strani izbaci svi parni  i na drgugoj sve neparene brojeve. U principu  treba kereirati ili dve label ili text box da se u njemu ispišu. I koristi se ja mislim 1 to x step naredba. Ja sam to imamo u osnovnoj skoli al se zaboravilo. To je veoma jednostavan zadatak za neko ko se razmije 2 min posla

Hvala unapred !

Ljudi ako nije problem  momku treba za sutra!

17 godina
Digital26 kaže...

Hvala unapred !

-ako znaš (osnove) tad mu pomogni da nauči-razumije, ne da dobije C/P.

-step je pogrešan način za ovaj primjer.

-potrebno je znaje osnove matematike, parni-neparni brojevi? nx2+1 ili mod x/2 vs x\2 ... ostatak nula ili <> 0 ..

-potrebno je to znati bar na papiru ili ''rukama'' objasniti, razumjeti. Dalje je lako (btw, lako je relativan pojam, ako se zna).

-ako to ne zna, ne smije dobiti pozitivnu ocjenu iz programiranja. Ili daj nešto, pa ono što je problem pomognemo...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Pomoć oko Visual basica

Sve ja to razumjem ali današnja mladež neće da se trudi svi hoće servirano(čast izuzetcima).Al on je momak na mjestu. samo što nevoli informatiku jednostavno ga ne zanima. Ja sam to učio prije 15 i kusur godina jbg zaboravilo se.  A ništa nek malo razbija glavu.Ima to na internetu sigurno sličnih primjera 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoć oko Visual basica

Ako se dobro sjećam VB-a, kreirat 2 textboxa (ili liste) i jedan gdje se unosi broj koji se provjerava (ako sam dobro skužio zadatak).
A kod bi išao ovak: (ne sječam se sintakse VB-a,ali ovo je samo kako bi ja rješio).

if texbox1.text%2 = 0

{

textbox2.text = textbox2.text & textbox1.text;

textbox1.text=0;

}

else

{

textbox3.text=textbox3.text & textbox1.text;

}

naravno sintaksa nije točna,no nešto na tom putu je.

% je modulo operator koji prikazuje ostatke dijeljenja.

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Ako se dobro sjećam VB-a, kreirat 2 textboxa (ili liste) i jedan gdje se unosi broj koji se provjerava (ako sam dobro skužio zadatak).
A kod bi išao ovak: (ne sječam se sintakse VB-a,ali ovo je samo kako bi ja rješio).

if texbox1.text%2 = 0

{

textbox1.text=0;

}

else

{

}

Hvala takvo nešo. 

Znaci njegov zadatak je  da u jedan textbox upise npr. 100 i kad klikne na dugme da mu u jednom label-u ispise sve parne brjeve (2,4,6....) tog broja(100) a udrugom labelu sve neparne(1,3,5...) itd  

17 godina
neaktivan
Digital26 kaže...
zerocool12 kaže...

if texbox1.text%2 = 0

{

textbox1.text=0;

}

else

{

}

Hvala takvo nešo. 

Znaci njegov zadatak je  da u jedan textbox upise npr. 100 i kad klikne na dugme da mu u jednom label-u ispise sve parne brjeve (2,4,6....) tog broja(100) a udrugom labelu sve neparne(1,3,5...) itd  

Ako je sve parne broje do tog broja, onda se ovo gore stavi u for petlju (od 0 do textbox1.text).

Prije te petlje se definira x=0;
a u pelji se prije if stavi x=x+1;

a if bi tada izgledao ovako : if x%2 = 0....

--------------------------------------------------------------------------------------------
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice