Password u backup-u

poruka: 20
|
čitano: 7.918
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Password u backup-u

Pozdrav svima,

nadam se da mi neko moze pomoci s obzirom da sam vec poludeo trazeci resenje po internetu. Evo ovako:), moj HP notebook je odradio svoje, nema mu spasa ali na svu srecu nedelju dana pre nego je otisao na nebesa uradio sam kompletan backup. Na notebook-u sam imao instaliran windows 7 home edition, a na stonom racunaru imam instaliran XP. Zanima me na koji nacin ili uz pomoc kog besplatnog programa bih mogao da izvucem sve username-ove i password-e sa tog backup-a koji se nalazi na externom disku? Notebook sam koristio zadnje 4 godine i nisam se nikad trudio da pamtim username i password jer su se oni automatski ubacivali u polja za logovanje. Nasao sam gomilu nekih programa koji odlicno rade ovaj posao ali samo za operativni sistem koji  trenutno radi, dakle bez mogucnosti da te informacije izvuku iz backup-a. Molim za pomoc ako iko moze da mi pomogne.

Pozdrav svima

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Password u backup-u

Trebao bi taj vanjski hard spojit na komp, pa naci u documents/appdata/bla bla, svoj browser, gdje ti sprema bookmarks, passwords, itd..od tamo ih izvuci..za drugi nacin neznam..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Password u backup-u
brane47 kaže...

Trebao bi taj vanjski hard spojit na komp, pa naci u documents/appdata/bla bla, svoj browser, gdje ti sprema bookmarks, passwords, itd..od tamo ih izvuci..za drugi nacin neznam..

Pokusao sam i to ali kad pogledam Properties foldera ispada da je folder 5 Gb a unutra nema nista, ne vredi ni sa hide\show files.....ne znam sta se desava osim da sam sve ocajniji............jel zna neko neki dobar program za moj problem:(?

15 godina
Ancient79 kaže...
brane47 kaže...

Pokusao sam i to ali kad pogledam Properties foldera ispada da je folder 5 Gb a unutra nema nista, ne vredi ni sa hide\show files.....ne znam sta se desava osim da sam sve ocajniji............jel zna neko neki dobar program za moj problem:(?

Pogledaj taj folder iz safe mode-a. On ce ti sigurno sve prikazati

Google is NOT your friend!!!
16 godina

- kreiraj novi user account, logiraj se u njega, restartaj, logiraj se kao admin (ili stari acc, samo ne taj novi), iskopiraj sve iz user (ime) u novo kreiranog usera ...

Pošto je razlika između XP i 7, u ovom smjeru može bit dosta problema, ali 90% bi trebalo raditi...

btw. nikad se ne oslanjaj na automatiku i pamćenje... pogotovo za psassworde, to su stvari koje moraš imati zapisane.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

ovo je bec bilo blizu ali nedovoljno:(........odradio sam sve tako ali nakon logovanja samo se izgled desktopa promenio neki dokumentisi kao precice su mi se pojavile na desktopu........sve sam prekopirao kao sto si rekao ali nema efekta........kad kliknem na novi folder (novi acc) ima 6 Gb a kad udjem unutra ima svega 600 Mb .........uglavnom fajlovi su izgleda svi prisutni ali ja ne mogu da ih vidim kao ni da ih upotrebim........jel ima neko jos koju ideju?

15 godina
Ancient79 kaže...

ovo je bec bilo blizu ali nedovoljno:(........odradio sam sve tako ali nakon logovanja samo se izgled desktopa promenio neki dokumentisi kao precice su mi se pojavile na desktopu........sve sam prekopirao kao sto si rekao ali nema efekta........kad kliknem na novi folder (novi acc) ima 6 Gb a kad udjem unutra ima svega 600 Mb .........uglavnom fajlovi su izgleda svi prisutni ali ja ne mogu da ih vidim kao ni da ih upotrebim........jel ima neko jos koju ideju?

Nikako ne mogu shvatiti kako ih nevidis. Ok, sto ih nemozes upotrijebit, al ovo... Jesi siguran da si ukljucio opciju da su ti skriveni fileovi/folderi vidljivi?

Google is NOT your friend!!!
14 godina
neaktivan

da, to je jedna od stvari koje sam prvo uradi.............kad sam kopirao fajlove sa externog harda u folder novog korisnika video sam nazive mnogih foldera \ fajlova koji se kasnije ne mogu naci na toj lokaciji........precice na desktopu koje vode na kopiranu lokaciju ali naravno ne rade niti im se moze pristupiti:(

14 godina
neaktivan
Password u backup-u

pa aj daj screenshot tog foldera..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Password u backup-u

Mislim da se moze u firefoxu, ak njega imas, vidjet sve passworde u postavkama, pod security, pa saved passwords, pa ga probaj pokrenut s tog harda..

Koji si browser tamo imao?

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 20:29 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ne znam od kakve koristi bi ti bio screenshot ali evo ga

[URL=http://img196.imageshack.us/i/20110301202657.jpg/][IMG=http://img196.imageshack.us/img196/3534/20110301202657.jpg][/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 20:35 (Ancient79).
14 godina
neaktivan
Password u backup-u

Ne radi ti link, mogao si samo tu postati sliku..odgovori na proslu poruku..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

GoogleChrome

14 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Ne radi ti link, mogao si samo tu postati sliku..odgovori na proslu poruku..

ako imas skype posalji mi privatnu poruku pa mozemo lakse komunicirati, ako hoces naravno?

14 godina
neaktivan
Password u backup-u

Onda pokusaj pokrenuti chrome s tog harda, i pogledaj u opcijama, options, odi na minor tweaks, i show saved passwords..

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 20:49 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pokusao sam otvoriti Google sa desktopa ali on naravno nije radio jel je sad drugi operativni sistem.....instalirao sam ponovo GoogleChrome ali sta god sam s njim pokusao on nista ne moze da iskoristi iz tog foldera osim klasicnih stvari koje je raniji browser imao (defauld History, Links....)

14 godina
neaktivan
Password u backup-u

Ako ti nece to..onda nadji na tom hardu ovaj folder..C:\Documents and Settings\<user>\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default

Iz njega kopiraj folder Web Data na istu lokaciju na svom hardu..chrome ima enkriptirane passworde, zbog sigurnosnih razloga, ali se tu nalaze, i moglo bi ti upaliti..

Ako je win7 na novom kompu, onda negdje malo drugdje trebas kopirati..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

aah.....najdalje sto dodjem je User, Local settings je sigurno sakriven a u Folder options nece da mi otkrije sakrivene fajlove............divota jedna...........nemam vise zivaca, ceo dan se mlatim sa ovim, sutra cu nastaviti a ti ako imas neku ideju slobodno napisi pa cu sutra sesti i krenuti iz pocetka:(.............hvala puno na trudu:)

14 godina
neaktivan
Password u backup-u

Ma nista, volio bih da mogu pomoci..samo neznam jel imas win7..stvarno provjeri jel ti ukljuceno show/hide hidden folders..

Trebas u bilo kojem folderu kliknuti na organize, pa folder and search options, pa na karticu view, i oznaci show hidden files and folders..

I naravno, apply, ok..

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 21:03 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja imam XP na racunaru, a backup je uradjen na windows 7...........a sto se opcije show\hide tice iskljucena je ali i kad je ukljucim ne pokazuje nista iako u podnozju foldera pise da postoji 9 skrivenih fajlova

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice