Ogroman CPU usage

poruka: 3
|
čitano: 1.708
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Ogroman CPU usage

Ovako imam I5 4670k i od jednom sam primjetio da mi cpu usage skace na 100% stalno, sto prije nije bio problem.

Evo danasnji primjer... Upalio ja PC i upalio steam od jednom mi se dolje u desnom kutu taskbara pojavila ona ikona za veliki usage ja otvorim kad ono "Steam client bootstrapper(tako nekako)" vuce 31%, ja gledao koj k.. i ugasim ja to.. pao usage na 30-40% nije proslo ni 5sekundi opet gledam skace na 100% i malo listam task manager kad ono neki data card monitor 48% vuce... ja end task i to, padne on opet na "normalne" brojike kad ono nije proslo ni 5 sekundi on opet na 100% ja gledam pa u klinac koji je sada ku**c kad ono neki local serivsi upaljeni i malo po malo potezu sebi usage.... Ovo mi se nikada prije nije događalo, a i primjetio sam da cpu ima gubitak snage te da se tu i tamo dogodi nekakav "zastoj" od strane cpua. Primjetio sam da tih 100% nikad nije raspoređeno preko nekoliko servisa nego uvijek jedan gura na veliku potrosnju dok se ostali krpaju sa 1-5%.

Ima li tko kakvo rijesenje? 

Jos kada ulovim i ostale visoke potrosace staviti cu slike.

Slika tog local Service Slika tog local Service
Slika dok sam pisao ovaj post, samo je bug.hr/forum bio upaljen Slika dok sam pisao ovaj post, samo je bug.hr/forum bio upaljen
Find me here |||: Steam: LollyTheGoat // CROVitaly ||| Origin: MasterNerdx ||| Uplay: CRO_Vitaly ||| Diablo 3: Pršut#2139 ||| Proud to be Mrcina www.mrcine.org
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 22:57 (Skillzor70).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Ogroman CPU usage

Generalni problem kod servisa su premissioni. On ima svoje posebne accountove sa kojima se pokrece (system, localsystem, user, admin -> s tim da se ova zadnja 2 gotovo nikad ne koriste), to govorim zato sto se kod tebe događa da ti procesor skace na 100% na par sekundi, a to znaci da ili ima neku nelogicnu veliku petlju ili ne moze izvrsiti zadatke -> cemu je najcesci razlog bas problem sa premissionima. On pokusava nesto napraviti ali ga blokiraju premissoni i to onda traje po par sekundi, taman dok se sljedeci put ne pokrene servis, pa onda pokusava isto.

Ovdje je ocigledno da servis pokusava nesto sa tvojom grafickom (vjerojatno nesto iscitati, ali to nemoze), stoga bih ti ponudio 4 rjesenja u ovisnosti sto su ti prioriteti.

Ako ti taj program nije nuzno potreban, jednostavno ga uninstaliraj i ubij te servise (ako ih on sam vec ne makne)
Ako ti je program potreban:
-> probaj instlairati novije drivere za graficku, pa vidjeti dali mu je sto pomoglo, jer nemozes utjecati na taj program, ali mozes na svoju graficku (pa na taj nacin eventualno "pomoci" tom servisu da izvrsi svoje komande na tvojoj grafickoj uspjesnije)
-> probaj stopirati taj servis i disablati ga u propetisima, pa nastaviti raditi normalno da vidis dali su ti ostale funkcionalnosti tog programa (ne mora znaciti da mu je stalno potreban taj servis, sto bi znacilo da ti i dalje mozes koristiti funkcionalnosti tog programa, a da ti komp radi normalno -> iako male su vjerojatnosti, ali probaj)
-> probaj uninstalirati taj program pa ga instalirati kao admin i svaki puta kad ga pokreces probaj ga runati kao admin -> to je bas zbog tih prava kao sto samo gore reko

Savjet: Da se meni tako nesto dogodi, uninstalirao bi program i run-ao kao admin, ako bi problem i dalje postojao tada bi isljucio njegove servise, a kada bih ga korisio vidio bih ako nemogu bez njih onda bi ih upalio (naravno onda bi komp radio sporije, ali zato bi radio normalno kad mi netreba taj program), a ako bi me bas sve to skupa jako zivciralo probo bi stavit nove driver na grafulju, ili skroz maknuti taj program.

silents_)
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 12:03 (silents_)).
12 godina
odjavljen
Ogroman CPU usage

Skini Malwarebytes Antirootkit i pokreni ga kao administrator. Nakon što se raspakuje automatski će se pokrenuti. Klikni next,kada dođe do update klikni update da skine najnovije definicije,ako šta nađe klikni Cleanup i uradi restart. Također ne bi bilo loše proskenirati sa Malwarebytes Antimwalare i Zemana Antimalware. Screenshot od MBAR stavi u post.

Freeware Junkie Ltd.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice