Nema struej u tipkovnici i mišu

poruka: 6
|
čitano: 966
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Nema struje u tipkovnici i mišu

Zdravo svima, imam jedan malo glup problem.Trebam da uđem u safe mode ali nemogu jer se tipkovnica i miš pale tek kada se digne vindovs, do tada uopće ne svjetli nikakva lampica na njima i ne mogu ući u safe mode.Oboje su na usb priključku.Maticna ploca je ova,a na kompjuteru je vindovs xp.Kada se upali vindovs sve radi bez problema.

0 0 hvala 0
11 godina

Pokušaj uštekat tipkovnicu u neki od gornjih USB portova na matičnoj ploči, ako to ne uspije posudi od nekoga staru tipkovnicu s PS/2 ulazom

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 21:01 (sime123456).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Nema struje u tipkovnici i mišu
Mozes li uci u BIOS, ako mozes stavi na enable usb keyboard
17 godina
Re: Nema struje u tipkovnici i mišu

normalna stvar jer USB driver se učita tek s OSom, zato postoji opcija u BIOSu kojom se omogući 'DOS' support, pronađi aktiviraj.

-opcija ugl ne smeta, može ostati, ali na nekim MBO smeta OSu, pa tad ponovo isključiš ako vidiš probleme.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
protjeran

Nemogu ni do biosa.Budem sutra posudio staru ps/2 tipkovnicu pa cu vidjeti.Nije mi jasno ploca je "relativno" nova i da je ta mogucnost iskljucena je glupo.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Nema struej u tipkovnici i mišu
safemode kaže...

Nemogu ni do biosa.Budem sutra posudio staru ps/2 tipkovnicu pa cu vidjeti.Nije mi jasno ploca je "relativno" nova i da je ta mogucnost iskljucena je glupo.

-support za USB tipkovnicu u boot/POST je uvijek aktivan. Ako je ispravan USB kontroler (mora biti integriran/nativan u chipsetu, ne dodatna kartica) i ispravna tipkovnica, tad mora raditi za ulazak u BIOS. (gasi se tek nakon toga). Drugo je ako imaš UEFI postavke, tad se preskače hrpa stvari pa i fastboot itd. Podesi BIOS. Kako? pa npr odspojiš HDD pa ne može dalje, tad imaš vremena isprobavati... ili reklamiraš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice