Kako staviti Winse na dva diska?

poruka: 6
|
čitano: 1.000
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Dakle, danas sam kupio novi disk.

Iz nekih razloga moram koristiti  stari disk sa Windowsima 7, ali bi na novi disk stavio 8.1 i koristio ga zasebno.

Tražio sam malo po internetu i neki kažu da im je znao disk sa xpom (xp+7) znao stradati.

Molim pomoc, hvala :)

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ukopčaj samo taj novi i nstaliraj W8...kasnije ukopčaj i stari i kod boota odaberi koji ti treba.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kako staviti Winse na dva diska?
zlatkor kaže...

ukopčaj samo taj novi i nstaliraj W8...kasnije ukopčaj i stari i kod boota odaberi koji ti treba.

-tad nema boot menija..

-spoji drugi disk, instaliraj. meni će se automatski dodati. Ako jednog dana ukloniš stari disk, novi neće imati od kud bootati (jer je stari boot disk).

-kombinacija, odspojiš stari, spojiš novi, instaliraš. Spojš stari, bootaš stari ili novi (redosljed u biosu) i u win dodaš boot onog koji nedostaje npr easybcd-om.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 20:03 (ihush).
12 godina
neaktivan

pa ova treća varijanta jeo na koju sam ja savjetovao...biće boot sektor na oba diska..

0 0 hvala 0
15 godina
zlatkor kaže...

pa ova treća varijanta jeo na koju sam ja savjetovao...biće boot sektor na oba diska..

Htio bi imati boot menu ali winse na oba diska. Disk ne planiram micat ni jedan, ali jedan mi mora svakako bit na sedmici (nekad ću morat i rušat tu sedmicu te reinstalirat)

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
16 godina

-tad je prva kombinacija dovoljna (spojiš novi i instaliraš). Ali ako se starom disku nešto desi, novi nije bootabilan.

zlatkor kaže...

-nema boot meni (izbor), nije treća nego ista kombinacija s dodatkom za dodavanje u boot meni. (kad se nešto predlaže, treba i sakvu sitnicu dodati, just in case... jer bi iduće pitanje u temi bilo upravo to).

-btw ne postoji treća kombinacija, može instalirai s priključenim starim diskom ili bez. Sve ostalo su posljedice..

-ne doživljavaj to kao ispravak (kritiku i sl.) nogo samo kao dodatak, što zapravo je. Tvoj odgovor je OK (mada korisnik za sad želi drugu kombinaciju ili prvu, zavisi čiju brojimo..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 20:02 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice