Kako rijesiti problem secure boot na windows 10

poruka: 7
|
čitano: 748
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina

kako rijesiti problem secure boot na windows 10? Provao sam na srediti na boot ali sve mi je enable. Radi se o tome da ne mogu pokrenuti igru Battlefield 6( open beta) jer mi izbaciva SECURE BOOT greska. I skinija sma nove graficke drivere. Ima li tko rijesenje za ovo ??? HVala

0 0 hvala 0
16 godina

Upališ u biosu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Re: Kako rijesiti problem secure boot na windows 1

A jesam i stoji mi enable. neznam sta dalje eb ga

16 godina

-pokreni hw-info64.. i gledaj 'semafor' oznake uefi-secboot-tpm.. za gaming koji traži tpm-secboot od jeseni moraš imati sve..

-bios je polazno mjesto, podešavanje, uključivanje fičera.. (ono što juzere možda zbuni, jedno je da računalo nešto podržava-može, drugo je da je uključeno-aktivno-podešeno..).

-za te sigurnsone fičere nije jedan sam za sebe odgovor, nego sve-zajedno-lančano.. a to su ukratko uefi fičeri.. ili ono što traži npr win11.. kao što sad počinju tražiti igre.

-kad je sve u biosu podešeno, tad je zadovoljen preduvijet ili prvi korak..

-nakon tog sama instalacija-disk-particije kako su kreirane.. uefi-gpt + winre i boot pariticija.. u fat32 jer to traži secboot.. bilo što od tog nije takvo, nema.. mora biti sve.

-na čistom računalu kad se instalira npr win11.. se tad sve upravo tako kreira, od biosa, uefi, gpt paritcije i odgovarajuća boot i rec.. a njih tad koriste tpm i secboot kao za zaštitu..

-pa ovisi kakve su ti particije, možda ih treba konvertirati, dodati-promijeniti.. ovisi o početnom stanju računala koje može biti nasljeđeno od npr win7 ili novo ..

-hw info ti jednostavno prikaže 'zeleno'.. i tad znaš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina

Hvala

7 godina

Frende sad vidim zahvaljujuci Hwinfo da  mi je secureboot u crvenome. Provao sam priko biosa ukljuciti ga ali ne daje mi opciju. zasto pojma nemam ,procackat cu jos ali to je to sta ja znam. Hvala ti na odgovoru ;)

16 godina

-u hwinfo stavi miša-pointer na info-crveno.. piše.

-da bi secboot bio moguć, mora biti fat32 bootparticija.. itd.

.. a sam bios, 'enroling key' itd dio, samog uključivanja secboota kao preduvjet traži uefi mod, ne legacy-mbr-cms.. pa za sam bios može biti potrebno ući-promjeniti u par prolaza-lančano..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2025 16:42 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice