Pozdrav forumaši, molim vas za pomoć oko podešavanja drivera za grafiku.
Na laptopu se vrte windowsi 8.1, riječ je o Acer E5-571G-55ST, proc je i5 4210u s integriranom intelovom grafikom HD4400, a ima i diskretnu grafu Nvidia 840M.
Od drivera su instalirani:
Intel HD - verzija 10.18.10.3496
GeForce 840M - verzija 9.18.13.3235
E sad, sa Acerove stranice sam skinuo službene drivere za sve, pa tako i za grafiku (provjerio sam i skinuo sam ispravne drivere za svoju verziju OS-a), ali nikako da to sve glatko proradi: ako pokrenem zahtjevniju igru, grafička kartica ne preuzima posao nego se proc muči s jadnom HD4400. Jedina opcija koja tu i tamo pomogne je da na shortcut igre odaberem "run with graphic processor" i onda odaberem Nvidiju, ali i takav odabir ne pomogne uvijek.
Molim vas za savjet što učiniti kako bi se 840M koristila kod igara i zahtjevnijih aplikacija. Nvidia control panel se čudno ponaša i ne sejva postavke koje postavljam, pokušao sam staviti kao globalno pravilo da se preferira 840M kod pokretanja aplikacija, a isto tako sam pokušao i maknuti Intelove drivere za integriranu grafu, ali onda mi se instalira microsoftov basic display driver i svejedno se ne koristi 840M.
Hvala vam puno!