ovako,prošli petak upalim komp i sve šljaka.Sinoć upalim komp kad ono na ekranu nekakve iskrivljene slike il neš slično.Pomislih to je do drivera za grafičku pa sam reinstalirao drivere za grafičku.Iskrivljene slike nestanu al ostanu neke plave mrljice.Malo prošvrljam po Internetu i jedan lik mi veli da je to do memorije u grafičkoj.O da,zaboravio sam reći da kad upalim komp normalno ne vidi se ni desktop nit išta,jedino se miš vidi.Kad upalim komp na safe modu tad se pojavljuju te mrljice.I sad mene zanima dal treba mijenjat grafičku ili možda postoji neki virus u kompu? plizz treba mi hitno
Grafički problem
- poruka: 31
- |
- čitano: 4.025
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Probaj spojiti komp na intergriranu grafu, ili još bolje stavit drugu grafičku pa onda ćeš vidjet jel radi. Ako radi s intergrikom onda možda nije otišla grafa, nego pcie ili agp slot, ovisi koji imaš, a ako radi s drugom grafom, onda znaš da je grafa gotova.
ne kuzim,kak da je spojim na integriranu grafu?
Na grafu koja ti je usadena na maticnoj, iza na kucistu imas isti konektor ko na sadasnjoj grafi, malo iznad usb portova.............
problem je u tome kaj ja ne znam dal imam taj kabel za tu grafičku jer kolko vidim nisu isti oni pinovi tj. one iglice
kod tebe integrirana na matičnoj ima vga ulaz (plave boje), a na grafičkoj dvi (bijele boje) ili nešto treće?
znam da na integriranoj ima 9 onih utora za iglice a na grafičkoj 15
Znaci trebas onaj mali adapter...........
imam onaj vga
Znaci trebas onaj mali adapter...........
ivane, nemoj ga buniti da vidimo prvo što će odgovoriti. pitanje je da li njegova matična uopće ima integriranu grafičku (to bi sve išlo 100 puta brže kada bi ljudi popunili rubriku "moj pc" - ma koliko god se sramili svog pc-ja).
imam onaj vga
ok, pogledaj straga na kučištu, da li imaš takav konektor na kučištu, dakle konektor plave boje u koji se može uštekati kabl s kojime ti je sada spojena grafička s monitorom.
dobro popunit ću rubriku moj pc samo da riješim ovaj problem,i imam integriranu grafičku
imam taj konektor plave boje samo što na njemu nisu rupice za kabel nego su na njemu iglice tak da meni treba valjda onaj muški/ženski kabel
ajde sada iskopčaj kabl iz grafičke i uštakaj kabl u taj utor na matičnoj, dakle spoji si monitor na tu integriranu grafiku na matiočnoj ploči. možeš li mi reći koju imaš grafičku karticu?
imam taj konektor plave boje
Onda ga samo spoji i pali masinu...........
imam NVIDIA 7600 GS
jesi se spojio preko integrirane grafičke, ima li sada kakvih smetnji?
jesi li ti pogledao onaj post odozgo uredio sam ga pa pogledaj kaj na njemu piše
A jel nisi to odma mogo rec.........
Samo za informaciju ja sam na takav konektor spajo svoj prastari mis............
sorry kaj nisam odma reko
dakle, onda nemaš integriranu grafičku karticu, ako svoj kabel iz grafičke kartice ne možeš nigdje uštekati na matičnu ploču. taj plavi na matičnoj nije video izlaz.
možeš mi reći koju matičnu imaš pa da provjerim njene specifikacije?
dolje sam postao sliku kako izgleda vga ulaz. ako nemaš takav ulaz na matičnoj onda nemaš integrranu grafičku
imam ASUS P5PL2-E
onda nemam integriranu grafičku
ok, ajde to smo riješili. gle, najjednostavniji način da provjeriš da li ti radi grafička kartica je da svoju grafičku ubodeš u neki drugi pc, a neku sličnu ubodeš u svoj pc. inače takve grafičke kartice, koju ti imaš, koštaju oko 250 kuna - link
to je već dosta stara serija, i nije čudno ako rikne.
jer, problem je do nje 1000 posto i vjerojatno je neispravna.
Budući da nemaš intergriranu grafičku, preostaje ti da posudiš grafičku od frenda i s njom probaš.
Edit: robisierra92 me pretekao
Budući da nemaš intergriranu grafičku, preostaje ti da posudiš grafičku od frenda i s njom probaš.
Edit: robisierra92 me pretekao
veliki umovi isto misle
i zaboravio sam reći da me muči to da se komp restarta sam od sebe kad se pali "normalno" tj. ne u safe modu i dal sad to ima veze s tim ili je to već neki drugi problem
Dobar znak da nesto nije u redu sa grafom............
Takvi su simptomi bili kad je meni osla grafa.............
ako u safe modu radi bez restartanja onda je problem do grafičke. da se restarta i u safe modu, rekao bih da je problem do rama npr..
u svakom slučaju, najbolje ti je nabaviti drugu grafičku..