Formatiranje d diska na kojem je drugi W7

poruka: 11
|
čitano: 2.105
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Pozdrav,

Eto install sam danas W7 na drugu particiju zato da bi mogo kasnije premjestit ove podatke neke ovdje sa one particije gdje je i sada stari W7..Kako da ga sad ja formatiram?Pise mi da nemam dopustenje da ga formatiram.

To je vjerovatno jer su gore Windowsi.Mora postojat nacin da ga se formatira.Zna netko?

Counter-Strike PRO Player 7800 + Sati :P
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Formatiranje d diska na kojem je drugi W7

Ne možeš formatirati particiju na kojoj imaš instalirane trenutno pokrenute windowse.

16 godina
neaktivan

Ubaci DVD od Windowsa, bootaj ga i preko njega formatiraj koju god particiju želiš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
GigaGirl kaže...

Ne možeš formatirati particiju na kojoj imaš instalirane trenutno pokrenute windowse.

Znaci ja sam sada na drugoj particiji sa drugim windowsima..Mogu oc na onaj windows i onda format?moguce to?

15 godina

Koliko ti onda imas particija?Malo mi pojasni na koju si particiju instalirao windows?jesi formatira staru i u nju instalira ili si u jos jednu instalira?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliko sam ja skužila ti na dvije particije imaš instalirane Windowse. Imaš li dual boot opciju ili ti se automatski dignu Windowsi i na koji drive (pretpostavljam da imaš C: i D:)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dodoostyl1337 kaže...

Pozdrav,

Eto install sam danas W7 na drugu particiju zato da bi mogo kasnije premjestit ove podatke neke ovdje sa one particije gdje je i sada stari W7..Kako da ga sad ja formatiram?Pise mi da nemam dopustenje da ga formatiram.

To je vjerovatno jer su gore Windowsi.Mora postojat nacin da ga se formatira.Zna netko?

Sam sebi komplikujes zivot umjesto da si te podatke odmah prebacio na tu drugu particiju, samo njih i otisao formatirati postojecu sa windowsima i na nju instalirati nove ti si sebi skocio u grlo...Udji u taj novi sistem i iz njega formatiraj staru particiju, ako ne mozes iz windowsa probaj nekim programom tipa Easus...

He who dares, wins
15 godina
protjeran
GigaGirl kaže...

Koliko sam ja skužila ti na dvije particije imaš instalirane Windowse. Imaš li dual boot opciju ili ti se automatski dignu Windowsi i na koji drive (pretpostavljam da imaš C: i D:)

Dual Boot :D

15 godina
neaktivan

Moja preporuka ti je neki Linux live CD, bootaš ga i mijenjaš što želiš pomoću Gparted-a. Druga opcija ti je backup svega što planiraš sačuvati i ubaci DVD za instalaciju i ponovno odradi particioniranje i instalaciju. Ovaj puta samo prilikom odabira particije formatiraj izravno sa DVD-a.

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

A sta bi bilo da stavim Shrink VOlume na tu particiju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Shrink ti smanjuje veličinu particije odnosno oslobađa nekorišteni prostor na particiji za eventualno kreiranje nove particije. Od toga napravi novu, prebaci sve stvari koje trebaš i onda ubaci DVD i obriši ove dvije sa Windowsima te napravi novu instalaciju. Samo ne diraj ovu tek stvorenu jer ćeš pobrisat sve podatke s nje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice