File name checker

poruka: 16
|
čitano: 2.527
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
File name checker

Imam jedan problem naime trebam pogledat dali mi file-ovi imaju pravilan redosljed, problem je ovaj:

Filovi su mi nazvani (to su imena slika):

543786

543786_2

543786_3

543786_4

543786_5

543787

543787_2

543787_3

543787_4

Prilikom rada imam potrebu nekad obrisat sliku koja nije dobra, npr 543786_3, i sad mi kod Impotanja javi gresku da taj file ne postoji, ima li mozda program da se probjeri dali mi imena slika idu redom, da nemoram ručno sve pregledavat!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: File name checker

U Command Promptu utipkaj dir 543786*.* u mapi u kojoj se nalaze slike i dobit ćeš listu svih datoteka koje počinju s 543786.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
16 godina
neaktivan

Imam 170 000 takvih slika, nemogu sve pregledat ručno, zato mi i treba program koji će to napravit za mene, da pregleda i javi ako negdje brojevi iza underscora ne idu po redu (ako jedan fali).

DMS u koji to importam traži da bude po redu brojevi, inače izbaci grešku.

probao bi ja to isprogramirat, ali neznam kako da u program ubacim folder sa slikama, al u teoriji bi to trebala biti jedna for petlja koja provjerava dal nazivi idu po redu :)

17 godina
neaktivan

Napravio sam program koji bi trebao raditi što tražiš - http://pastebin.com/9090ca7Z

Isprobao sam ga na par datoteka - ovo je izlaz:

Razlika u slijedu kod datoteke: 543786_3.txt - prethodna datoteka je 543786_1.txt
Razlika u slijedu kod datoteke: 543786_14.txt - prethodna datoteka je 543786_4.txt
Razlika u slijedu kod datoteke: 543787_6.txt - prethodna datoteka je 543787_3.txt

Ukoliko datoteka prati slijed (npr. 2 -> 3), ne ispisuje se ništa. Kod ima komentare u sebi, pa ga možeš modificirati po potrebi.

Kopiraj kod sa Pastebina u npr. provjera.py, podesi varijablu ekstenzija (trenutno je .txt) u onu koja ti odgovara (pripazi da točka bude u stringu) i pokreni pomoću Pythona. Korisno je napraviti redirekciju izlaza u tekstualnu datoteku, budući da imaš veliku količinu datoteka.

EDIT: Kod je nadograđen zahtjevom iz posta par postova niže.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 15:20 (hrx).
16 godina
neaktivan

Ne znam baš programirat u tome Phytonu, jel mi možeš staviti još u kod da rezultat sprema u file pod nazivom rezultat.txt, i da provjerava dal i brojevi prije ekstenzije (_2) idu po redu.

Inače puno hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 19:31 (MStimac).
17 godina
neaktivan

Pokretanje programa i redirekcija se obavljaju na standardni način - (u mapi u kojoj su slike) upiši u naredbeni redak:

python provjera.py > rezultat.txt

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 19:17 (hrx).
16 godina
neaktivan

To upisem u CMD i javlja mi:

C:\Users\Matija Štimac\Desktop\Kutije>python provjera.py > rezultat.txt

'python' is not recognized as an internal or external command,

operable program or batch file.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 19:44 (MStimac).
17 godina
neaktivan

Izgleda da nisi instalirao python. Skini verziju 2.7.2 (32 ili 64 bitnu verziju, ovisno koje Windowse imaš) s http://python.org/download/, instaliraj ju i pokušaj ponovo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 20:24 (hrx).
16 godina
neaktivan

instaliro sam, u phytonu pise rezultat normalno, al kad ocu u posebni txt file stavit javlja ovu gresku

17 godina
neaktivan

Provjeri je li u PATH sistemskoj varijabli naveden C:\Program Files\Python (ili gdje si već instalirao Python). Slijedi ova uputstva za provjeru: http://www.windows7hacker.com/index.php/2010/05/how-to-addedit-environment-variables-in-windows-7/

Ukoliko u varijabli Path nema puta do Pythona, dodaj ga - možeš ga postaviti u System Path varijablu, pri čemu ga dodaješ na kraj ( <postojeći unosi>;C:\Program Files\Python  - pripazi na točku-zarez koja odvaja unose) ili kao User varijablu, pri čemu klikom na New stvaraš novu varijablu i unosišPath kao ime, a kao vrijednost $Path;C:\Program Files\Python . Ukoliko si instalirao Python negdje drugdje, stavi odgovarajući put. Preporučljivo je dodati unos na kraj sistemske path varijable. Nakon dodavanja odlogiraj se iz Windowsa i ponovno logiraj, iako mi se čini da će Command Prompt pri pokretanju povući promjene i bez navedenog postupka (sigurnije je da će raditi nakon logoffa).

Mislio sam da instalacijski program automatski dodaje odgovarajuće unose u Path varijablu, ali nije tako. Na netu sam našao da je razlog za to što instalacijski program može dodati unos u Path varijablu, ali deinstalacijski program ne može ukloniti unos. Kod Windowsa 7 stvar je dodatno zakomplicirana UAC-om.

16 godina
neaktivan
File name checker

Hvala ti puno, neznaš kolko si mi pomokao s ovim programčićem :)

Daj mi samo još reci, trebao bi dodat još liniju koda koja provjerava da ovo iza _ počinje strikno sa brojem 2, odnosno ako ne počinje sa primjer: 657287_2 javi da fali taj broj

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 15:17 (hrx).
16 godina
neaktivan
Hvala :), ako se jos neceg sjetim, napisem tu :)
16 godina
neaktivan
File name checker

pjavio mi se još jedan problem, naime neznam kad je program gotov sa obradom, jel se može dodat da izbaci poruku: Gotova obrada

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dodano - kod je na istoj adresi.

Redirekcija izlaza više nije potrebna - program će sam napraviti datoteku provjera.txt i u nju upisati rezultate provjere, a na ekranu će se ispisivati samo napredak provjere (napredak se ispisuje i u datoteku). Pri svakom pokretanju programa, datoteka provjera.txt se briše i unose se novi rezultati. Ukoliko želiš da se i na ekranu ispisuju rezultati uz napredak provjere, promijeni vrijednost varijable ispisNaEkran na 1.

Usput, postoji botun hvala ispod posta, pored slažem se i ne slažem se.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 16:24 (hrx).
16 godina
neaktivan
File name checker

Javio mi se još jedan mali problemcic.

ovako mi izgleda poredak .inx file-ova i slika ako je sve uredu.

Program do sada provjerava ako neka slika nije poredana po redu (kao što se vidi na slici iznad)

Sad mi se javio problem, da u slucaju da nema inx. file kao na slici iznad, nemogu slike uplodat u bazu, a pošto u jednom folderu zna biti i po 10 000 ovakvih filova teško mi je sve uočiti i nači ručno.

Dali se može dodati još linija koda koja bi provjeravala, dali ispred slika koje ne počinju sa sa povlakom neko samo brojem, dali se ispred takvih slika nalazi ova datodeka .inx

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 10:41 (MStimac).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice