Dual Boot Vista to XP

poruka: 9
|
čitano: 1.466
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dual Boot Vista to XP

haloo,molim pomoć u slijedećem. Imam XP OS instaliran na C: disku koji je prvi instaliran. Naknadno imam instaliranu Vistu na drugoj particiji istog diska.

problem je slijedeći:

U Vistu ulazim preko PowerQuest partition Managera (PQBoot) gdje odaberem broj 2 i uđem u Vistu.( broj 1 win XP,broj  2 win Vista). Iz Viste nemogu nazad u Xp jer mi prozor PQBoot otvori prazan bez oznake OS(nema broja 1 ni 2). Jedini način kako se uspijem vratiti je Acronis boot disk kojim se moram preko BIOS-a vratiti u XP tj. označiti da XP bude vidljiv i aktivan. Probao sam sa programom Vista Boot ali neide. Čitao sam sličan problem gdje je Vista prva instalirana pa tek onda XP gdje piše da je izbrisan Vista boot  pa ga treba ponovo instalirati instalacijskim od Viste i da onda radi kako treba. Kod mene je obratno. Niti program Easy BCD je pomaže kako je opisano za isti način. Jel netko zna problem riješti da nemoram svaki put iz viste preko BIOS-a nazad u XP jer drugo mi za sada ne pomaže. Please help meee!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dual Boot Vista to XP

instaliraj prvo xp onda preko xp-a pokreni instalaciju viste i bit če di onda u bootu Windows vista i stari windowsi (xp)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dual Boot Vista to XP

Što bi značilo "pokreni preko XP-a" - pokrenuti instalaciju iz XP-a? A ne bootanjem s DVD-a? I gdje instalirati, jel moguće na istu particiju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dual Boot Vista to XP

da

pokreneš sad dvd iz xp koda instaliraš neku igricu

ja uvjek napravim dvije ili više particija ali može i na jednu

ja sam pokušavo instalirat vistu preko boota ali neide

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2008 13:03 (madafaker).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dual Boot Vista to XP

i ja sam instalirao vistu iz XP-a

puno je brže nego kad se boota sa dvd-a

EDIT: nemožeš vistu instalirati na istu particiju!!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2008 13:12 (nadimak888).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dual Boot Vista to XP

a kako ja imam

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dual Boot Vista to XP

ne kužim, ne moram valjda ponovo instalirati Xp?

Misliš valjda u xp ubacim dvd od viste i što dalje? netreba mi instalacija viste preko Xpa. XP je na C: particiji a Vista mi je na E: particiji. Ne treba valja ponovo instalacija postojećih OS?

Pojasni zdravo seljački po redu da te skužim

17 godina
Dual Boot Vista to XP

S obzirom na to da si već imao XP, nije trebalo da petljaš sa PQ Bootom kad si instalirao Vistu, ona bi sama sve namestila. Predlažem da ti prvi korak bude uklanjanje ovog softvera. Ako se nakon toga digne Vista, idi u Control Panel/System/Advanced System Settings/Startup and Recovery i proveri stoji li tu drugi OS kao mogućnost (ako stoji, treba štiklirati "Time to display list of operating systems x seconds"). Ako toga nema, prati uputstva sa ove strane od tačke 4. Ukoliko ti se digne XP (ili, što mi doduše ne deluje verovatno, ni jedan OS), prođi kroz isto uputstvo, ali od tačke 3 (prethodno ga bolje odštampaj, biće ti zgodnije).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dual Boot Vista to XP

hvala na odgovoru, probat ću pa javim jesam li uspio riješiti

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice