Dropbox sharing folder problem

poruka: 11
|
čitano: 4.961
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kreirao sam account na www.dropbox.com i instalirao DropBox na comp. 

Na compu sam uradio desni klik na jedan folder i odabrao (prema uputama pod help) dropbox/share this folder .

Nakon toga sam uradio desni klik na taj folder, odabrao dropbox/get link i dobio link na taj folder

Taj link sam poslao prijateljima i oni bez problema mogu otvoriti taj sharing folder sa fajlovima ali ne mogu downloadati nijedan fajl.

Evo link foldera, pa da neko proba uraditi download tog fajla i javi mi 

https://www.dropbox.com/sh/rcbawsaqfkrzmb5/5f8ce_ZEn7

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 9:28 (Don_Ante).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Dropbox sharing folder problem

Ne mogu direktno downloadati, ali file mogu normalno otvoriti, a kad se logiram mogu ga i kopirati u svoje dokumente, pa od tamo preuzeti. Pogledaj imaš li neku opciju da se dokument odmah preuzima, a ne otvara.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
neaktivan

Prosto ne mogu vjerovat da nema mogućnost downloada, zašto se onda zove sharing to mi nije jasno 

Negdje u helpu piše da se može razmjenjivati folder sa korisnicima koji nemaju dropbox account.

You can share files with anyone, even non-Dropbox users, by creating links to the files from your Public folder. Once you copy the link, you can paste it in an email, instant message, social networks, wherever you want. These links can be accessed by anyone, even without a Dropbox account

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 11:17 (Don_Ante).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Tebi treba ovo:

http://dl.dropbox.com/u/47382448/How%20to%20use%20the%20Public%20folder.txt

to je file koji ti inače bude u public folderu kad kreiraš account, a u njemu između ostaloga piše:

P.S. You can only link to actual files within your Public folder, not to folders.

Znači, kopiraš link na file, a ne na folder i onda taj file može preuzeti onaj tko nema account, dok bilo koji file iz public foldera može preuzeti samo onaj tko ima account.

Edit:

Don_Ante kaže...

Negdje u helpu piše da se može razmjenjivati folder sa korisnicima koji nemaju dropbox account.

You can share files with anyone, even non-Dropbox users, by creating links to the files from your Public folder.

Nadam se da znaš razliku između foldera i file-a.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 11:56 (MrBlc).
14 godina
neaktivan

Ok ali problem mi je šta neznam gdje je taj public folder ili treba da ga ja napravim (kako ?).  

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Don_Ante kaže...

Ok ali problem mi je šta neznam gdje je taj public folder ili treba da ga ja napravim (kako ?).

Uđi u taj folder koji si napravio da ti bude shared i u njemu već imaš file koji si postavio. Desni klik na taj file i Dropbox->copy public link (kao što piše u onom tekst file-u kojeg sam ti gore linkao).

14 godina
neaktivan

Neče.

Ušao sam u taj shared folder, uradio desni klik na fajl i nema nigdje toga šta ti kažeš copy public link, ima samo get link ali to nije to, za download traži da moraš imati account, evo pogledaj

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 13:56 (Don_Ante).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Gledam po netu, izgleda da to radi samo sa Public folderom. Public folder imaš ćim kreiraš account, osim ako si ga izbrisao. Možeš ga vratiti tako da odeš na izbrisane fileove i odabereš restore na tom folderu ili ako si trajno izbrisao (ili je prošlo puno vremena), jednostavno u rootu kreiraš folder kojeg nazoveš Public i dropbox ga sam ispravno konfigurira.

14 godina
neaktivan

Koja je razlika između: Sharing foldera, Public foldera i običnog foldera.
Od sva 3 foldera zatražim link (get link) i te linkove pošaljem emailom sestri.
Sva tri sestra bez problema otvara i pregledava.
Može li ko da objasni njihovu namjenu

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 13:24 (Don_Ante).

0 0 hvala 0
17 godina

- .. to su sve sharing-permision kriteriji. Public je defalutno shared, permisione imaju svi useri. Svi ostali folderi pripadaju konkretnom korisniku, share je neovisan o permisionu, share samo znači da je dijeljen na mreži, dok permision određuje koji korisnik što smije ili ne. Nema 'običnog' foldera, ali je razlika dali kreiraš folder npr na desktopu (jer je to tvoj desktop, pa time i sve na njemu pripada samo tebi) za razliku od npr na X: disku, kreiran folder može pripadati svima (permision) što određuje admin. Admin može sve, ali ni adminu ne pripadaju folderi nekog usera, on ih može 'preuzeti' jer je admin, prije toga ni on nema permision za pristup userskom folderu. ..itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen
ihush kaže...

- .. to su sve sharing-permision kriteriji. Public je defalutno  shared, permisione imaju svi useri. Svi ostali folderi pripadaju konkretnom korisniku, share je neovisan o permisionu, share samo znači da je dijeljen na mreži, dok permision određuje koji korisnik što smije ili ne. Nema 'običnog' foldera, ali je razlika dali kreiraš folder npr na desktopu (jer je to tvoj desktop, pa time i sve na njemu pripada samo tebi) za razliku od npr na X: disku, kreiran folder može pripadati svima (permision) što određuje admin. Admin može sve, ali ni adminu ne pripadaju folderi nekog usera, on ih može 'preuzeti' jer je admin, prije toga ni on nema permision za pristup userskom folderu. ..itd.

Priča se o Dropbox folderima, a ne folderima u Windowsima.

Don_Ante jesi pokušao tražiti po dropbox helpu? Malo sam kopao za naći ono što sam ti napisao, pa mi se ćini da se dosta toga može naći i razjasniti ako te zanima. Da imam iskustva iz prve ruke, napisao bih.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice