Driver problem sa ATI Radeon (TM) HD 7670M

poruka: 18
|
čitano: 2.902
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Muku mucim sa HP Pavilion g7-2003sm Notebook PC

Znaci laptop je  HP Pavilion g7-2003sm Notebook PC  i na njemu se nalazi Intel HD Graphics 4000 i ATI Radeon (TM) HD 7670M i da ne duzim ja posto je identican problem kao sta ima i ovaj gospodin koji im je vec pisao ali nisu nasli rjesenje.Pitanje je na engleskom i nadam se da vam nece biti tesko procitati ga i pojasniti..evo linka 

http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Display-and-Video/Unable-to-update-Radeon-HD-7670M-drivers-to-avoid-BSODs/td-p/2544353

uglavnom kad zelim instalirati nove drajvere on mi deinstalira ove i izgubi graficku,kao da nisu nadeni..trebam vracat na stare koji nemaju catalist control centar..

0 0 hvala 0
17 godina

Trebaš drivere koje možeš instalirati na takvu "nepodržanu" (ne podržavaju ga ni AMD ni Intel, proizvođači laptopa kemijaju takve kombinacije na vlastitu odgovornost) kombinaciju.

Preporučam isprobati LeshCatLabs drivere (modificirani Intel i AMD driveri kako bi se mogli instalirati na nepodržane isprdke): http://leshcatlabs.net/

Ili jednostavno koristiti stare drivere (pod tim mislim najnovije drivere dostupne od proizvođača laptopa a koji rade).

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Driver problem sa ATI Radeon (TM) HD 7670M

ma da..ali ne mogu pokrenuti vecinu novijih igara a dao sam 500k za gta..jaaaooo pocetna slika ovih drivera je iz gta 5...nisam nikad cuo za njih..ako ovo upali vodim te na pivu i cevape..

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2015 14:21 (Kramarius).
17 godina
Kramarius kaže...

ma da..ali ne mogu pokrenuti vecinu novijih igara a dao sam 500k za gta

Kao što rekoh, probaj LeshCatLabs drivere. Ili zaboravi na GTA.

14 godina
neaktivan

Naravno da cu probat..nema sanse da zabiravim na gta..idem pa ti javim..

17 godina
Kramarius kaže...

Naravno da cu probat..nema sanse da zabiravim na gta..idem pa ti javim..

Može.

14 godina
neaktivan

jel predlazes da s necime skinem ove stare ili da probam owerwrite..znam da to bas nije neka najpametnija varijanta ali..neka ideja?

0 0 hvala 0
17 godina
Kramarius kaže...

jel predlazes da s necime skinem ove stare ili da probam owerwrite..znam da to bas nije neka najpametnija varijanta ali..neka ideja?

Ili preko starih ili uninstall pa Display Driver Uninstaller pa onda instal.

14 godina
neaktivan

neda mi instalirat onaj Security Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB3033929) onaj sta je vazan za win 7..na samome pocetku..

17 godina
Kramarius kaže...

neda mi instalirat onaj Security Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB3033929) onaj sta je vazan za win 7..na samome pocetku..

Kakve veze ima taj update s driverima?

14 godina
neaktivan

pa kao na stranici od drivera su napisali kao da su nega integrirali u drajvere i kao da je sad lakse za win 7 i fakat jesu,instaler pocinje instalirati i kad bi trebao reci da je instaliro kaze da se update ne moze instalirati na ovaj pc.i instalacija staje..poigrat cu se jos malo..

14 godina
neaktivan

nula bodova..nikako instalrat taj update sta mu treba da instalira labsove drivere...poluudit cu

0 0 hvala 0
17 godina
Kramarius kaže...

nula bodova..nikako instalrat taj update sta mu treba da instalira labsove drivere...poluudit cu

A da jednostavno odradiš update Windowsa pa pnda probaš?

14 godina
neaktivan

eee da je to samo tako i gotovo...odradio cjeli update i naravno taj patch kaze da se ne moze aplicirati na moj sistem..ma ..nemam rjeci,za ati i njihove drivere za promjenjivu grafiku..nabijem ih.

17 godina
Kramarius kaže...

eee da je to samo tako i gotovo...odradio cjeli update i naravno taj patch kaze da se ne moze aplicirati na moj sistem..ma ..nemam rjeci,za ati i njihove drivere za promjenjivu grafiku..nabijem ih.

Jesi ogranicen? Sta uplićeš ATI u to? ATI nema veze s tim. Kao što sam napisa, to AMD ne podržava. To je kemijanje proizvođača laptopa, njega krivi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 16:25 (191x7).
14 godina
neaktivan

Ma ati mi je prvi pao na pamet..nabijem ih sve..jednog po jednog..prosli laptop je briljirao sa dvije graficke..ovaj sada..pa i ne briljira,sad su se pojavili problemi sa driverima kod novi igara,a graficka i ostala konfiguracija ih itekako moze vrtit..al eto..

17 godina
Kramarius kaže...

Ma ati mi je prvi pao na pamet..nabijem ih sve..jednog po jednog..prosli laptop je briljirao sa dvije graficke..ovaj sada..pa i ne briljira,sad su se pojavili problemi sa driverima kod novi igara,a graficka i ostala konfiguracija ih itekako moze vrtit..al eto..

ATI odnosno AMD tu stvarno nije ništa kriv. Jasno su dali proizvođačima laptopa do znanja da ih ne zanima kombiniranje Intelova grafička + AMD grafička i da to neće podržati u driverima. Što je razumljivo jer AMD i Intel su direktni konkurenti i na tržištu procesora i tržištu grafičkih kartica. Isto je rekao i Intel. Te kombinacije Intel procesor + Intelova grafička u procesoru + AMD grafička proizvođači laptopa prave na svoju odgovornost A ONI ne vole sređivati drivere već izdaju jedne kada laptop naprave i eventualno možda 1-2 drivera u prvoj godini postojanja laptopa (dok je na tržištu). Zato tu korisnici uzimaju stvar u svoje ruke, sami modaju drivere i tako recimo nastanu LeshCatLabs modifikacije drivera i slični.

Jel ti i neka starija verzija leshcatlabs drivera traži taj apdejt kojeg ne možeš instalirati?

16 godina
191x7 kaže...
..
kombinacije Intel procesor + Intelova grafička u procesoru + AMD grafička proizvođači laptopa prave na svoju odgovornost A ONI ne vole sređivati drivere već izdaju jedne kada laptop naprave i eventualno možda 1-2 drivera u prvoj godini postojanja laptopa (dok je na tržištu). Zato tu korisnici uzimaju stvar u svoje ruke, sami modaju drivere i tako recimo nastanu LeshCatLabs modifikacije drivera i slični.

..

- OEMi uopće ne proizvode drivere konkretnog uređaja, to radi isključivo proizvođač kojem je to obaveza (dok proizvođaču računala jednako 'smeta' održavanje koje pri tome svi povezani žele što prije eliminirati, npr MS sponzorstvima i poticajima za noviji OS, kao i HWovci (ATI) koji žele prodati idući chip..).

OEM jedino upakira sve i daje 'garanciju', to što se gore nalazi neki HP logo ne znači baš ništa. Opensource može, ali njega nitko ne supporta, closed to ne dozvoljava.

- natjerati dva proizvođača/konkurenta na zajednički driver? To je biz-ugovor, upravo po takvom ugovoru ati isporuči chip i driver, naravno nakon tog nema vječno istu obavezu. Svi oni žele što kraći support i pokazu prstom na 'onog drugog'... jedini odogovoran prema kupcu je OEM-računala ili zasebne komponente ako je tako kupljena.

@ Kramarius, jedino što mora raditi je 'origigi' soft kombinacija, noviji driver prvo tražiš na OEMu, sve ostalo ne mora biti podržano. Dal je krivac a-b-c.. korisniku je zapravo sporedno, može krivac biti i igra/app. Najčešći krivac je ipak interes (proizvođača i partnera), nakon tog snalažljivost (korisnika).

.. npr intel je podijelio drivere prema CPU (nije isti pentium i i3..), u dual/swichable graphic kombinaciji se korisit zajednički driver gdje je intelica 'glavna' tj taj driver kontrolira rad obje kartice, obrnuto bi bilo i nelogično. Ako nema drugog rješenja, može se (ako BIOS nudi opciju) odabrati 'single' umjesto swichable. Dali će atijev driver instalirati se, to ovisi o tome što je ati ograničio (namjerno) u installeru, driver se ugl uvijek može instalirati, installer nije driver npr može biti 'osjetljiv na OS'. Naravno, praktičnije je da sve obavi installer jer križanac-mutant može imati neke druge probleme npr CCC i sl., instaliraj bez ikakvih dodataka, samo driver, nakon tog ako je OK, može i CCC (a tek ako je stvarno potrebno ostale dodatke kao enkodere-playere i sl smeće).

- to sve je samo VGA dio, predpostavka da je ostatak OSa 'savršen', updateovi, aktivatori i sl, pa do antivirusa i sličnih utilsa (cc-glary). Na normalnom OSu i ispravnom HWu većina nema problema, tako da ostaje problem s korisničke strane, nešto što on pogrešno kombinira ili je pehista. Probaj, ne glavom kroz zid, nego predviđenim načinom, kroz vrata... ili se pomiri da ONI (zajdno) to ne žele omogućiti korisniku na jednostavniji način, jer ni jedna proizvođač nije sam kriv, biz-interes...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice