Driver za mrežnu karticu Gigabyte GN-FE605

poruka: 7
|
čitano: 1.405
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Molio bih pomoč oko gore navedenog drivera.  Tražio sam satima i stalno mi se nude razni programi za update drivera 

a ja se nemogu spojiti na net dok nemam driver za karticu.

Imam  XP Windowse.

Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 8:34 (Sasada).

0 0 hvala 0
17 godina

..nešto sam "iskopao" pa probaj: http://www51.zippyshare.com/v/23105796/file.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Driver za mrežnu karticu Gigabyte GN-FE605

To je to , velika hvala , pozdrav !!{#}

17 godina

...ma ništa...sjedi,pali i vozi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

takve stvari se izbacuju iz supporta.. pa nije baš najlaklše pronači ali google ipak može, samo trebaš znati par ključnih riječi.

edit: evo link..(radi, 32-64bit itd).

-npr to je VIA VT-6105(M) chip Rhine III Fast Ethernet... ako to ugooglaš imašdriver s origigi izvora... bez čkanja da ti netko da link + verzije OSa i sl.

btw, driver se može koristiti za razne verzije win-OSa npr XP-Osmica.. bitno je pronaći *.inf file i razlikovati 32-64 bitni OS-driver.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 20:25 (ihush).
12 godina
neaktivan

Ja sam u Google kucao Gigabyte GN-FE605 , mislio sam da se kartica tako zove , to sam pročitao na njoj.

Šta znači ovo  VIA VT-6105(M) chip Rhine III Fast Ethernet  , dali je to u stvari pravi naziv ili ?

17 godina

da, uz oznaku FE605(M) ovo slovo iza može biti S/L itd.. isprijed je (logično?) FastEthernet=FE, zna se da je VIA i da se njihova serija zvala Rhine (od 1 bez broja do 3). Relativno starija serija, prije GbE generacije. Nije bila uključena u XP driver cab, ali dosta česta (jeftikaner) tako da se na hrpi CDa od MBO nalazi. To može biti brže nego ponekad tražiti kroz stotinu linkova..

Po prvom nazivu dolaziš do 'proizvođača', možda će biti lakše, 'pravi'  proizvođač je zapravo chip (+ dirver) ostali samo sklope chip na platiku i prodaju ga, kao i VGA. Jednako kad tražiš driver možeš umjesto GigaBytea (ako tamo više nema) pokušati od drugog branda npr Dell, HP, Asus.. ili direktno VIA (kao pandan da skineš za VGA sa nVidia ili Ati).

za ostale chipove, npr Realtek, intel, BC, Ath. sis, .. pročitati oznaku i google obično pronađe. Starije stvari mogu biti uklonjene iz supprota (kao Gigabyte) dok pogotovo intel ne želi baš supportati korisnike, nego to prebacuje na proizvođača (ima ali skrivenije, treba tražiti).

driver obično pokriva seriju kartica, to se može pročitati u npr .inf fileu (notepad text) ako nema na str.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice