Disk se rapidno puni

poruka: 38
|
čitano: 19.355
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Disk se rapidno puni

Dakle imam problem.Disk mi se rapidno puni i to onaj sistemski C: disk od 30 gb!NEmoguće je raditi a neznam zašto se puni...ima li tko ideju?!?Plač

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Disk se rapidno puni
lzgr kaže...

Dakle imam problem.Disk mi se rapidno puni i to onaj sistemski C: disk od 30 gb!NEmoguće je raditi a neznam zašto se puni...ima li tko ideju?!?Plač

kako to misliš,nešto se downloada ili ga trebaš počistit?
jesi skenirao protiv malwarea i s čim i čistio s ccleanerom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 14:26 (seneka).
15 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Za pocatak bi ti preporucio da si skines TuneUp Utilities (free trial 30 dana) i tamo nades Disk Explorer koji ce ti graficki prikazati koliki je udio diska zapunjen s kojom vrstom podataka. Kad dobis sliku o tome onda ces moci izbristat sto ti ne treba!

Pravi programeri programiraju binarno!
17 godina
neaktivan
seneka kaže...
lzgr kaže...

kako to misliš,nešto se downloada ili ga trebaš počistit?
jesi skenirao i čistio s ccleanerom?

Pa ništa se ne downloada , počistio sam ga disk cleanerom jučer i dobio 1.3 GB dođem danas iz škole 120 KB prazno.Malo kasnije 0 bytes!!!

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?
17 godina
neaktivan
Disk se rapidno puni

Ne mogu ti reći ništa drugo šta se ne vrti po forumu non stop kad su u pitanju Windowsi. Skeniraj + TuneUp i vidi šta će biti...

EDIT: Mislim, glupo pitanje malo, al to dok si jučer počistio, pa danas otišo u školu pa se vratio, prepostavljam da si ostavio upaljen komp, jel si spojen na net svo to vrijeme?

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 14:30 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Pa ništa se ne downloada , počistio sam ga disk cleanerom jučer i dobio 1.3 GB dođem danas iz škole 120 KB prazno.Malo kasnije 0 bytes!!!

s čim si skenirao komp?

17 godina
neaktivan
Disk se rapidno puni

Imaš puno stvari na desktop-u?

Jer ako trpaš stvari na desktop znači da trpaš stvari na C particiju. Dakle nemoj držati fotke, i razne gigantske .rar fajlove na desktopu nego ih prebaci na D.

Μολὼν λαβέ! "Daj mi dim da ugasim svijetlo dana, daj mi jedan dim."

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Disk se rapidno puni

Ako imaš 7icu kao što ti piše u moj komp ona zauzima 16 GB (32-bit) ili 20 GB (64-bit) i ako još nešto imaš  na c: onda se to brzo napuni. Možda da User files prebaciš na D: ili tako nešto

1 0 hvala 0
16 godina
lzgr kaže...

30gb i windows 7?? vidim da imas disk od 640gb...dakle, predpostavljam da si odvoji particije..al particije se tako ne odvajaju, pogotovo ne za sedmicu...odvoji barem 50,60 gb za C disk...ja sam si stavio 70gb i taman mi je...30gb je premalen prostor...nemoze se ni defragmentirati kako treba

TiONiO
17 godina
neaktivan
seneka kaže...
lzgr kaže...

s čim si skenirao komp?

Avira i MalwarebytesNamigiva

reservoir dog kaže...

Imaš puno stvari na desktop-u?

Jer ako trpaš stvari na desktop znači da trpaš stvari na C particiju. Dakle nemoj držati fotke, i razne gigantske .rar fajlove na desktopu nego ih prebaci na D.

Sve sam prebacio na drugu particiju.Namigiva

Tionio kaže...
lzgr kaže...

30gb i windows 7?? vidim da imas disk od 640gb...dakle, predpostavljam da si odvoji particije..al particije se tako ne odvajaju, pogotovo ne za sedmicu...odvoji barem 50,60 gb za C disk...ja sam si stavio 70gb i taman mi je...30gb je premalen prostor...nemoze se ni defragmentirati kako treba

aha hvala to nisam znao!Smijeh

16 godina
Disk se rapidno puni

mozda automatic system restore point?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Disk se rapidno puni

meni se događala ista stvar. problem je bio u sql serveru, jedna od baza koja je sluzila za debug je vrtila neki job i stalno je rasla. samo sam je izbrisao i oslobodilo se 60 GB.

dakle, ako imas instaliran sql server, moze bit do toga.

Checked-out since 1983

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Disk se rapidno puni

Sada se događa obrnuto-prostor se povećava!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Disk se rapidno puni

probaj skenirati komp sa antivirusnim programom, ako već jesi sa programom koji imaš skeniraj sa nekim drugim dobrim antivirusnim programom

spyboot search and destroy i adaware - probaj sa tim

ako ti nije problem reinstalacija windowsa onda to napravi - najjedostavnije rješenje (vjerovatno želiš pokušati druge stvari prije te opcije)

dali imaš instaliran neki "čudan" software, jesi li bio na stranicama koje potencijalno sadržavaju viruse?

Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao napraviti nešto novo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Geophysics kaže...

probaj skenirati komp sa antivirusnim programom, ako već jesi sa programom koji imaš skeniraj sa nekim drugim dobrim antivirusnim programom

spyboot search and destroy i adaware - probaj sa tim

ako ti nije problem reinstalacija windowsa onda to napravi - najjedostavnije rješenje (vjerovatno želiš pokušati druge stvari prije te opcije)

dali imaš instaliran neki "čudan" software, jesi li bio na stranicama koje potencijalno sadržavaju viruse?

Ma ne novi su Windowsi instalirani prije par tjedana!Sve sam skenirao ali ništa.Nemam nikakav "čudan" sowtware!

15 godina
neaktivan
Disk se rapidno puni

vidim da si u prvom postu napisao da ti je C disk velik 30GB a to ti je pre malo za Win7

imaš dosta velik hard tako da ti nije problem staviti i 100GB za C disk

uzmi npr. partirion magic i povećaj si C particiju na npr 100GB i miran si

ja nisam nikad primjetio da mi se povećava ili smanjiva C disk jer mi je C disk dosta velik pa to ne provjeravam

Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao napraviti nešto novo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Disk se rapidno puni
- temporary direktorij
- Windows Restore
- Neki virus/malware

Bez obzira na sve ipak ti je 30 GB malo .... evo ja na linuxu zasistemsi hard imam 80 gigabajta i to mi je pomalo premalo. Razmišljam da sistem stavim na 250 GB, a ovaj od 80 GB koristim kao swap disk (pošto ga trenutno nemam) i za tmp.
Reklamirajte se za samo 3,66 kn po 100 prikazivanja. Pošaljite SMS sadržaja MOJPORTAL i tekst poruke na broj 66095. Reklama se vrti na stranici MojPortal.com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lzgr kaže...

LOL

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
17 godina
Disk se rapidno puni

Ma kakve su ovo gluposti tu??

Pa ja ostavljam oko 30gb za system tj window 7 x64 i nikad nisam imo niti slicnih problema..

Imo sama sa vistom kad sam je imo ali tamo sam imo 100gb pa mi nestajalo svaki dan sve vise i vise..

Na kraju sam doso do toga da moram iskljucit index search, system restore sta sam i napravio i to radim od tada stalno, taj index search samo zaposjava hard disk bezpotrebno, a system restore ionako nicemu ne sluzi jer je to glupost kakve nema..

Sta nije umjesto toga najbolje napravit image disc di recimo instalirate windowse i sve potrebno sta Vam ide uz njih ukljucujuci drivere prebacit to na dvd i amen..

Slijdeci puta samo sa tim dvdom preggazite sve i imate windowse u roku 5 minuta kakav mrtvi system restore

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
toxic kaže...

Pa ja ostavljam oko 30gb za system tj window 7 x64 i nikad nisam imo niti slicnih problema..

Imo sama sa vistom kad sam je imo ali tamo sam imo 100gb pa mi nestajalo svaki dan sve vise i vise..

Na kraju sam doso do toga da moram iskljucit index search, system restore sta sam i napravio i to radim od tada stalno, taj index search samo zaposjava hard disk bezpotrebno, a system restore ionako nicemu ne sluzi jer je to glupost kakve nema..

Sta nije umjesto toga najbolje napravit image disc di recimo instalirate windowse i sve potrebno sta Vam ide uz njih ukljucujuci drivere prebacit to na dvd i amen..

Slijdeci puta samo sa tim dvdom preggazite sve i imate windowse u roku 5 minuta kakav mrtvi system restore

nisi imao slicnih problema, al nisi mogao ni defragmentirati disk ko covjek Belji se...osim toga, 30gb za sistem particiju se radilo prije 5, 6 god...kad su diskovi bili opcenito malenoga kapaciteta...a danas ces rijetko nas disk ispod 250, 500 gb...stoga, nema nikakovga razloga raditi tako malene sistem particije...jer se cijeli sistem usporava.

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 12:21 (Tionio).
17 godina
Tionio kaže...
toxic kaže...

nisi imao slicnih problema, al nisi mogao ni defragmentirati disk ko covjek Belji se...osim toga, 30gb za sistem particiju se radilo prije 5, 6 god...kad su diskovi bili opcenito malenoga kapaciteta...a danas ces rijetko nas disk ispod 250, 500 gb...stoga, nema nikakovga razloga raditi tako malene sistem particije...jer se cijeli sistem usporava.

a defregmentiro disk se je kada ?? jbte to sam zadnji puta radio kada sam imo disk od 1 gb na p133mhz..

I trenutno imam 30gb na systemu i nemam apsolutno nikakvih problema tako da... zahebi te babske price

a moj system je radi toga uzasno spor haha pa ja ne vjerujem sta citam..

Prvo treba znati sta radis itd

I kakve faking veze ima sta danas rijetko mozes naci disk ispod 250 gb?? ko ti brani da napravis manje particije??

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 12:27 (toxic).
16 godina
Disk se rapidno puni

-particije, tj. podjelu diska, treba raditi prema konkretnim potrebama, netko tko ima bar malo iskustva.

Paušalni savjeti nisu rješenje. Također, windowse treba znati (i razumjeti) podesiti. Ako je u pitanju početnik ''jednostavno'' rješenje je disk u jednom komadu, pa dok ide -ide...

Spomenutih 30GB ili 60Gb, su jednako dobra rješenja (bolja), ali to su konkretni korisnici koji znaju što, kako itd..

A to prelazi okvir teme -samog pitanja.

Odgovor na to pitanje, je: windowsi rade 'nešto' i za to trebaju određeni prostor. Može biti i neki drugi software koji radi istu ili sličnu stvar pa sve do nekog trojanca ili zaboravljenog torrenta koji nešto skida... jer nitko nemože znati što 'puni' neki disk, osim ako nam korisnik to napiše (i u slučaju Vidovitog Milana).

edit: 'prepucavanja' oko 30GB particije su nepotrebna. Requirements za instalaciu je 20GB (16) kao minimum.

-Ta cifra, je dobra za testiranje, unazad godinu dana od izlaska bete se vrti kao 'prihvaćeni standard'=30Gb, ali to je isključivo zbog testiranja, koje se obično radi kao dodatni OS (dualboot) ili u VMu.

U ovom slučaju vrijedi kao izreka ''od viška glava ne boli''... ali nije nikakvo pravilo, jer pravila nema. Ovisi o potrebama (i mogućnostima, kao velićini HDDa).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 12:45 (ihush).

2 0 hvala 0
16 godina
toxic kaže...

a defregmentiro disk se je kada ?? jbte to sam zadnji puta radio kada sam imo disk od 1 gb na p133mhz..

I trenutno imam 30gb na systemu i nemam apsolutno nikakvih problema tako da... zahebi te babske price

I kakve faking veze ima sta danas rijetko mozes naci disk ispod 250 gb?? ko ti brani da napravis manje particije??

ovo o defrag. diska necu ni komentirat, to je samo znak koliko odrzavas svoj komp..a sto se tice 30 gb na sistemu imat...postavlja se pitanje, zasto?? niko ne brani napravit manje particije..al kad je ponuda danass takva da ako ides kupit nekakav hard, kupit ces od barem 500 il 1000gb...zasto nebis stavio vecu sistemsku particiju..reci mi 2-3 razloga sto je to tako posebno ultra dobro u 30gb particiji??

TiONiO
17 godina
neaktivan
Disk se rapidno puni

Daj nemojte odlaziti u privatne rasprave, čovjeku tako ne možete pomoći.

Μολὼν λαβέ! "Daj mi dim da ugasim svijetlo dana, daj mi jedan dim."

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
lzgr kaže...

Pa daj malo više podataka o sada očigledno drugom problemu. 

15 godina
neaktivan
Disk se rapidno puni
ja sam na starom kompu imao nekih 16 gb na xp i stalno se gubio prostor. isto tako neš, napravim 2gb prostora a ono za par dana opet je manje od 200mb! sad imam nekih 270 za sistem :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tionio kaže...
toxic kaže...

ovo o defrag. diska necu ni komentirat, to je samo znak koliko odrzavas svoj komp..a sto se tice 30 gb na sistemu imat...postavlja se pitanje, zasto?? niko ne brani napravit manje particije..al kad je ponuda danass takva da ako ides kupit nekakav hard, kupit ces od barem 500 il 1000gb...zasto nebis stavio vecu sistemsku particiju..reci mi 2-3 razloga sto je to tako posebno ultra dobro u 30gb particiji??

ovo ti je kolko ja odrzvama do kompa i svog prostora u koje boravim

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=89&jumpto=973936&sort=asc&view=flat

a sistemski jednostavan razlog, defregmentiranje nema nikakve koriti tj ima kos slabih racunala iz prahistorije a jos jedan razlog zasto to ne radim zato sta ionako micem windowe svakih 3-4 mjeseca nekada i prije a za to mi treba cca 5 minuta max...

Treci razlog zasto imam samo 30 gb na systemu zasto nemam npr 200gb je zato sta sam hebena picajzla po tom pitanju i kod mene je sve uredno slozeno oces od fizickog do sistemskog dijela.. Npr tih 30gb kod mene je iskljucivo za sistem i tamo nema mjesta apsolutno nikavoj mjuzi filmu ili nesto trece..

Ostalih 970gb je rasporedeno na igre filmove muziku seriju programe itd.. svaka particija ima svoje zasto..

A 4 kolko ja drzim do svog sistema ti govori da evo vec 3 mjeseca imam sedmicu gore i u windowse mi ude brze i prije nego dok ti stisnes uopce gumb za paljenje racunala.

Nest ti defregmentacije i gluposti pa nismo vise u 2000 godini covjece..

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 14:21 (toxic).
14 godina
neaktivan
Disk se rapidno puni

Danas sam skuzio da mi se disk puni sam od sebe. Prvo kada sam vidio da nemam vise mjesta sam ocistio disk, skenirao od antivirusa sa vise programa i ugl temeljito ga pregledo i oslobodio 26 GB na C disku koji mi je "kao pun". Nakon toga sam skuzio da nije uopce pun vec da od mojih 93,8 GB je puno nekih 30GB.

On sam sebe ocito puni "necim" i uzima prostor na hardu :S

Problem vise je sto je sada poceo stekati i internet, a i ostale funkcije na kompu..ne stalno ali povremeno zna zastekat, pa cak se i smrznut ://   ....napominjem, pregledao sam ga od virusa, prociscen je od svih junk fajlova, registry errorsa, fragmentation errorsa i broken shortcutsa (ciscen s AVG-om).

Mozda je bitno, pa da kazem, to se sve desava na C disku dok mi je D disk ok, skoro prazan....Imam ukupno 90,9 GB...od toga mi je slobodno 86,5.

POMAGAJTEEEE!!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bin1 kaže...

Danas sam skuzio da mi se disk puni sam od sebe. Prvo kada sam vidio da nemam vise mjesta sam ocistio disk, skenirao od antivirusa sa vise programa i ugl temeljito ga pregledo i oslobodio 26 GB na C disku koji mi je "kao pun". Nakon toga sam skuzio da nije uopce pun vec da od mojih 93,8 GB je puno nekih 30GB.

On sam sebe ocito puni "necim" i uzima prostor na hardu :S

Problem vise je sto je sada poceo stekati i internet, a i ostale funkcije na kompu..ne stalno ali povremeno zna zastekat, pa cak se i smrznut ://   ....napominjem, pregledao sam ga od virusa, prociscen je od svih junk fajlova, registry errorsa, fragmentation errorsa i broken shortcutsa (ciscen s AVG-om).

Mozda je bitno, pa da kazem, to se sve desava na C disku dok mi je D disk ok, skoro prazan....Imam ukupno 90,9 GB...od toga mi je slobodno 86,5.

POMAGAJTEEEE!!!!

Ajd ti provjeri sa ovim da nisi sta "pokupio" skini instaliraj uradi update pokreni quick scan pa vidi da nema virusa.

14 godina
neaktivan

Hvala, probat cu, al iskreno sumnjam da ce pomoc jer sam ga vec procistio ..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice