Data Execution Prevention

poruka: 9
|
čitano: 1.479
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Data Execution Prevention- Problem
pitanje

Prilikom gašenja računala pojavi mi se ova poruka Data Execution Prevention ,znači kliknem start Turn off i onda mi izbaci DEP:znam da je ovo sigurnosna stavka sp2 i koja joj je namjena ali ne razumim zašto pri gašenju .Molim pomoč ?

PS:Nema malicioznih softvera u računalu !

Vidi sliku - http://i275.photobucket.com/albums/jj308/Kokolinos/Data_Execution_Prevention_blocked_p.png

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2008 12:41 (Cooldblood).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda ipak imaš zlonamjernih programa na računalu budući da DEP prepoznaje Windows Explorer kao prijetnju, a on gasi sve programe za koje misli da ne smiju izvršavati naredbe iz dijela memorije koji bi trebao biti korišten samo od strane Windowsa i drugih programa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Skenirao sa Avast,Spyboot,Adaware,Muli virus cleaner i ništa !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Data Execution Prevention

Moguće je da neka shell ekstenzija pravi problem. Skini programčič ShellExView i disablaj jednu po jednu i za svaku disableanu gledaj je li  problem još postoji.

I've got four words for you: I. Love. This. Company! Yeaaaahhhh!
17 godina
neaktivan

Imaš li kojim slučajem instaliran Zone Alarm? Ako imaš, preporučam ti da ga probaš izbrisati i skineš si trial verziju NOD-a 32 te onda napraviš kompletnu provjeru sustava.

Otkad se javlja taj problem? Ako se javlja odnedavno, možeš probati i sa alatom "System Restore" (u slučaju da nisi u nekih par dana napravio velike promjene na kompjuteru pa sad to ne želiš izgubiti).

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2008 13:47 (LukaSostaric).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Data Execution Prevention
autorov komentar

Imam zone alarm ali firewall ne antivirus ! Sistem restore mi je isključen ! Počelo mi se događati kad sam instalirao Total video converter i Spayboot mislim se koji od njih bi mi mogao pravit problem kod totala mi  možda neki codec fali ili ne radi ispravno a na spayboot sumljam jer iako je uljučen tea timer on uopče ne reagira na nikakve promjene u registru ? Šta misliš Luka?

17 godina
neaktivan

Teško da to ima veze s Total Video Converterom, ili da fali neki codec pa da je u tome problem. Prije bih rekao da neka od sigurnosnih aplikacija pravi problem. Ako ne želiš izbrisati Spybot, onda ga samo isključi da se ne aktivira pri učitavanju operativnog sustava. To možeš jednostavno učiniti s programom koji se zove TuneUp Utilities, tako da ne moraš obavljati iznimno opasno "prčkanje" po srcu Windowsa. Trial verzija za korištenje u vremenskom roku od 30 dana bit će sasvim dovoljna. Ovaj izvrsni programčić možeš skinuti sa stranice: http://www.tuneup.com/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala na informaciji ja ću reinstalirat spayboot pa ću vidit jel do njega !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Data Execution Prevention- Problem

Ako ne pomognu scan-ovi od anti virus/spyware/malware programa i ne uspiješ locirati što ti radi problem niti ga ukloniti, bojim se da ti preostaje reinstalacija OSa...   ako imaš neki image tim bolje - nije neki problem, a ako nemaš, bit će malo kemijanja dok si sve ne vratiš kak je bilo. Reinstalacija sustava je krajnje rješenje, ali kad se mora, mora se!

Mršti se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice