Chrome automatski dozira kontrast

poruka: 8
|
čitano: 1.619
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Chrome automatski dozira kontrast

Imam taj problem unazad par tjedana. Kada pokrenem video preko chrome-a (youtube itd.) nakon par sekundi videu se poveća kontrast (ili svjetlina, svejedno). Pauziram video i promijenim tab, vratim se na tab na kojem je video pauziran te je video u "originalu", ali se nakon sekundu-dvije opet sam "posvijetli". Jučer me to dodatno naživciralo kada sam gledao video kojem se često mijenjala kvaliteta pa se samim time i svjetlina mijenjala. Je li imao tko takav problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
online
Re: Chrome automatski dozira kontrast

Zaviri u postavke grafičke kartice, uz postavke vezane uz video.

14 godina
offline
Re: Chrome automatski dozira kontrast

to se događa samo na chrome-u. također, kada se video prebaci na 1080p i svaki puta kada se ulazi u full screen dogodi se i ovo (na sekundu-dvije):

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2021 17:29 (Idealist).
16 godina
moderator
online
Re: Chrome automatski dozira kontrast

Probaj kompletno deinstalirati driver za grafičku karticu (koju grafičku karticu inače imaš?): 

https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

 

Pa instaliraj najnoviju verziju.

 

 

U tvom slučaju problem je utvrditi je li riječ o softverkom problemu, odnsono driveru, ili hardverskom, možda problemu s memorijom grafičke kartice. Ili možda čak RAM-a...

 

Pokušaj grafičku karticu opteretiti nekim bechmarkom, recimo Heaven.

 

To što ti se događa u Chromeu, ne događa ti se kod gledanja videodateka u programu kojim već gledaš videodatoteke?

 

Pokušaj u Chromeu privremeno isključiti hardversku akceleraciju pa vidi što se onda događa. Znači, odeš u Chromeove postavke i u njima potražiš hardware pa isključiš opciju Use hardware acceleration when available.

14 godina
offline
Re: Chrome automatski dozira kontrast

Radi se o RX470. Ne da mi se dio po dio provjeravati, idem odmah na reinstalaciju Windowsa (mislim da ću najmanje vremena izgubiti na taj način. Nedavno sam također instalirao Windowse i to se počelo pojavljivati u tom nekom vremenskom okviru. Također se tokom instalacije događa i ovo (i za vrijeme ove, te za vrijeme prijašnje prije cca mjesec-dva. prije toga je bilo sve normalno):

 

EDIT: igre igram najnormalnije. nema nikakvih rušenja niti artefakata

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2021 10:50 (Idealist).
16 godina
moderator
online
Re: Chrome automatski dozira kontrast

OK, javi kako je reinstalacija prošla.

 

Ako se nakon reinstalacije Windowsa i zadnje verzije drivera i dalje to događa, bit će jako teško utvrditi gdje je problem.

 

Kakve su ti temperature grafičke kartice?

 

Događa li ti se to i u Firefox-u?

 

 

Ovi artefakti koji ti se događaju prilikom instalacije Windowsa mogli bi sugerirati da se nešto dogodilo s GPU-om, tj. da je GPU defektan. Kad bi imao tu mogućnost, idealno bi bilo zamijeniti grafičku karticu drugom, s istim GPU-om i tada bi stvari bile daleko jasnije. Ako bi i tada bili prisutni problemi, onda znaš da je kriv driver ili softver. Ako ne bi, onda... Onda je tvoja grafička kartica za reklamaciju ili tehnički otpad.

14 godina
offline
Re: Chrome automatski dozira kontrast

Imam MSI RX 470. Prijateljeva stara MSI 270X imala je sličnih problema "out of the box". Naime, prilikom podizanja sustava i prikaza početnog BIOS screen-a po ekranu bi bile prisutne "kockice" (artefakti) kao da je grafička neispravna, a najnormalnije je radila i nigdje drugdje takvih ili sličnih problema nije bilo.

Problem sa pozelenjenom slikom događa se samo na Youtube-u i u chrome-u. Na edge-u se ne pojavljuje. Na Chrome-u gledam netflix te nema nikakvih problema sa hardverskom akceleracijom uključenom, ali sa isključenom trza slika. Nisam je imao dugo vremena isključenu upravo iz tog razloga, ali čini mi se da dok je bila isključena nije bilo problema sa Youtube-om. Na internetu postoje slični problemi no različite su kartice u pitanju te različita vremena pojave problema.

 

Uglavnom je i dalje isti problem i nakon reinstalacije.

 

isti problem: https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/kbtcps/youtube_half_green_screen_when_going_fullscreen/

 

očito su driveri. problem je samo na 1080p

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2021 10:55 (Idealist).
16 godina
moderator
online
Re: Chrome automatski dozira kontrast

Na kojem Edgeu se ne pojavljuje? Na starom ili na ovom novom, koji koristi Chromium, koji je skoro pa Chrome?

 

Uglavnom, netko negdje je nešto zeznuo, očito postoji problem na relaciji Chrome - video engine (hardverski video dekoder), a sad je li problem u Chromeu, driverima, samim GPU-ovima... Tko će ga znat.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice