CHKDSK problem i zamjena za istog?

poruka: 5
|
čitano: 4.610
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav,

S obzirom da iz nekog razloga nemogu startat CHKDSK, potrebna mi je
zamjena. Dali tko zna neki prog. koji moze pregledat filesystem i
popraviti eventualne pogreske?

P.s.
A i dobro bi doslo rijesenje da mogu pokrenuti CHKDSK :)

Tako da obje solucije igraju.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: CHKDSK problem i zamjena za istog?

Ako imaš XP možeš pokrenuti CHKDSK sa Windows CD-a pomoću Recovery Console, staviš da se boota sa CD-a i kad dođe welcome screen pritisneš tipku R. Zatim upišeš administratorsku šifru i kad dođe komandna linija upišeš CHKDSK.

16 godina
neaktivan

Ja imam Windows 7 Pro i isto ne mogu pokrenuti CHKDSK. Probao sam bootati računalo u Safe modu + CMD pa onda u CMD-u pokrenuti CHKDSK ali mi kaže da radi u read-only modu i da je particija c: zaključana (imam samo ovu particiju i onu koju je proizvođač laptopa kreirao kojoj ne mogu pristupiti, ima oko 4 GB). Preko instalacijskog DVD-a isto nejde jer mi se pojavi instalacija windows-a iako stisnem R. Ima li još netko ovakvih problema? Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Josip7g kaže...

Ja imam Windows 7 Pro i isto ne mogu pokrenuti CHKDSK. Probao sam bootati računalo u Safe modu + CMD pa onda u CMD-u pokrenuti CHKDSK ali mi kaže da radi u read-only modu i da je particija c: zaključana (imam samo ovu particiju i onu koju je proizvođač laptopa kreirao kojoj ne mogu pristupiti, ima oko 4 GB). Preko instalacijskog DVD-a isto nejde jer mi se pojavi instalacija windows-a iako stisnem R. Ima li još netko ovakvih problema? Hvala!

Pokreni Windows 7, kada se učita desktop otiđi na Command Prompt, desni klik pa 'Run as administrator'. Javit će se UAC, klikni yes. Potom upiši chkdsk c: /f /v a kada ti kaže da je disk zaključan, upiši y pa pritisni Enter kako bi se provjera pokrenula nakon slijedećeg restarta. I potom možeš restartat PC

16 godina
neaktivan

Ovo sam i prije probao ali sam zaboravio napisati. Napravio sam kako si gore napisao ali nakon restarta Windowsi se normalno podignu kao i inače i opet ništa. Ima li još tko kakav prijedlog?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice