Bootmngr

poruka: 4
|
čitano: 824
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Bootmngr

Pozdrav,

imam problem sa frendovim laptopom. HP je, neznam točno koja serija, imao je win 7 na njemu ali je problem da je odjednom počeo izbacivat error prilikom podizanja sustava da bootmngr is missing. Ja bi instalirao nove windowse ali je rekao da želi sačuvati svoje podatke koje ima. Tu nastaje malo veći problem, jer smo probali i popravit instalaciju windowsa i ne želi, i probao sam sa hiren's bootom i njegovim programima,isto tako bezuspješno. Postoji li koji način da se popravi bootmngr ili da se podaci prebace možda preko command prompta i sl. Svaki konstruktivan savjet je dobrodošao. Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Bootmngr
Ripjaw kaže...

Pozdrav,

imam problem sa frendovim laptopom. HP je, neznam točno koja serija, imao je win 7 na njemu ali je problem da je odjednom počeo izbacivat error prilikom podizanja sustava da bootmngr is missing. Ja bi instalirao nove windowse ali je rekao da želi sačuvati svoje podatke koje ima. Tu nastaje malo veći problem, jer smo probali i popravit instalaciju windowsa i ne želi, i probao sam sa hiren's bootom i njegovim programima,isto tako bezuspješno. Postoji li koji način da se popravi bootmngr ili da se podaci prebace možda preko command prompta i sl. Svaki konstruktivan savjet je dobrodošao. Unaprijed hvala!

Premalo podataka:

postoji li još uvijek boot particija? To je obično 100 mb particija na početku diska, ''ime'' joj je System Reserved i mora biti active.

Jesi li koristio neku od ovih naredbi u Command Promptu prilikom (pokušaja) popravka:

bootrec /FixMbr
bootrec /FixBoot

bootrec /scanos

bootrec /RebuildBcd

Jesi li radio popravak sa instalacijskog medija Windowsa? Tamo imaš cijeli automatizirani proces popravka.

Ako laptop nije pod garancijom, uvijek se može izvaditi disk i napraviti klon na vhd, bilo samo sistemske particije, bilo cijelog diska.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 18:19 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
Bootmngr

Da, popravak instalacije sa dvd-a instalacijskog, nije pod garancijom, stariji model, kako napraviti taj vhd? i kako upisati u command promptu?  Kad uđem preko raznih programa u hard disk, preko mini xp i linux distre prikazane su sve particije ali sve je prazno nema nikakvih dokumenata na particijama..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Bootmngr
Ripjaw kaže...

Da, popravak instalacije sa dvd-a instalacijskog, nije pod garancijom, stariji model, kako napraviti taj vhd? i kako upisati u command promptu?  Kad uđem preko raznih programa u hard disk, preko mini xp i linux distre prikazane su sve particije ali sve je prazno nema nikakvih dokumenata na particijama..

Uputstva sa  slikama:

Bootmgr is missing - Fix

Virtual Hard Disk - Create and Attach VHD

Možda je samo problem u permissionima - sve je tu, ali sa vanjskog diska sistem ne dopušta otvaranje.

To je lakša opcija - teža je da je sve kriptirano i zato se ništa ne vidi.

Probaj pokrenuti explorer.exe sa instalacijskog medija, iz Command Prompta i provjeri vidi li se išta na disku.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 11:57 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice