Automatski back up

poruka: 3
|
čitano: 807
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Automatski back up

Nisam siguran da li je naslov dobar, a pogotovo da li je upisan u pravu rubriku.

O čemu se radi.

Mislim da bi bilo praktično slijedeće rješenje:

-uz računalo imati spojen ( preko USB ) vanjski HDD, ali koji se nebi vrtio stalno !

-u postupku isključivanja računala, kada se automatski spremaju postavke, AUTOMATSKI transportirati na vanjski HDD sve novo napravljene dokumente i sve promjene koje su napravljene na postojećim dokumentima. Naravno u tom trenutku vanjski HDD treba "oživiti" i prihvatiti nove podatke.

Na ovaj način bila bi osigurana sigurnosna kopija dokumenata s "matičnog" HDD na "vanjskom" HDD... proces bi išao automatski... vanjski HDD uključivao bi se samo povremeno.... životni vijek takvog vanjskog HDD sigurno bi bio duži od onoga koji se stalno vrti !!

Sve u svemu "AUTOMATSKI BACK UP " prihvatljiv za individualnog korisnika ! Isključila bi se potreba da korisnik manuelno obavlja takav postupak , ali i da se drugi ugrađeni HDD stalno vrti ..odnosno manuelno uključivanje vanjskog HDD !

Velikim korisnicima na raspolaganju su TERA stanice, koji to obavljaju istovremeno. Dobro, no to je pojedincima preskupo !

To je opis ideje i želje, no sada glavno:

Postoji li takvo rješenje ?  koji software ? koji HDD ? Ima li tko kakvih iskustava -savjeta-preporuka

Pozdrav !

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 22:11 (3aq).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Automatski back up

Pozdrav,

dobra ideja, samo nisam siguran za provedbu u praxi.

1. Kažeš u trenutku gašenja PC-a da se sve spremi na externi HDD?!

Imam externi HD, može se to napraviti samo je neizvodivo da se sve spremi u trenutku....

Niti software-ski niti hardware-ski...

2. Naj jednostavnije je (i prokušano, jer tako uglavnom rade serveri)

uzmi si još jedan interni HDD ( i jeftinije je nego externi)

spoji ga u raid (kao ja)

i on će Ti raditi automatsku presliku sustava.

Ako dođe do havarije, sve imaš na ovom drugom HDD.

16 godina
neaktivan
RE: Automatski back up

Aloha MCI !

1. ma nije prava riječ " u trenutku".. bolje bi pristajalo  " u postupku " gašenja..

Bitno je da se obavlja AUTOMATSKI , kao i da se taj "sigurnosni" HDD ne vrti stalno !!!

2.Ja koristim sada još jedan ugrađeni HDD i sada povremeno treba napraviti back up.

Nedostatci:

-dodatni-slawe HDD se stalno vrti , kao i master HDD

-obično ti se žuri , pa ostaviš izradu back up za sutra... i onda se zaboravi..

-interesantna je kopija samo dokumenata.. programi su i tako na CD i sl...

Ok ? Pozdrav !

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2009 22:20 (3aq).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice