ASUS P5ld2-x/1333

poruka: 5
|
čitano: 2.175
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
ASUS P5ld2-x/1333

Jel zna neko slucajno gdje se nalazi bios update/flash opcija na ovoj ploči , inače od kolege mi je , i nikako ne moze da nadje kaze , ako neko ima , bio bi zahvalan da kaze . pozz

Semper Fidelis
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Re: ASUS P5ld2-x/1333

Skini i pročitaj uputstva: http://www.asus.com/Motherboards/P5LD2X1333/

Sve ti unutra piše. Tipkovnička kratica za pokretanje BIOS-ovog Flash alata je Alt+F2, a za to ti treba datoteka BIOS-a na disketi (ne znam bi li povukao s CD-a - možeš probati). Kad skineš najnoviju datoteku BIOS-a, skinut ćeš .zip - iz njega izvadiš .rom datoteku i promijeniš joj ime u P5LD2-X.ROM - ako ne promijeniš ime, alat za flashanje je neće prepoznati. Ako ne može očitati s CD-a, a nemaš disketu i Windowse ne možeš učitati (za Windowse inače imaš program ASUS Update), onda ti se situacija komplicira. Onda bi trebao napraviti bootabilni CD s DOS-om, BIOS-ovom datotekom i Asusovim programom za flashanje Afudos i ručno pokrenuti flashanje BIOS-a nakon što kompjuter pokreneš s tog bootabilnog CD-a.

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Skini i pročitaj uputstva: http://www.asus.com/Motherboards/P5LD2X1333/

Sve ti unutra piše. Tipkovnička kratica za pokretanje BIOS-ovog Flash alata je Alt+F2, a za to ti treba datoteka BIOS-a na disketi (ne znam bi li povukao s CD-a - možeš probati). Kad skineš najnoviju datoteku BIOS-a, skinut ćeš .zip - iz njega izvadiš .rom datoteku i promijeniš joj ime u P5LD2-X.ROM - ako ne promijeniš ime, alat za flashanje je neće prepoznati. Ako ne može očitati s CD-a, a nemaš disketu i Windowse ne možeš učitati (za Windowse inače imaš program ASUS Update), onda ti se situacija komplicira. Onda bi trebao napraviti bootabilni CD s DOS-om, BIOS-ovom datotekom i Asusovim programom za flashanje Afudos i ručno pokrenuti flashanje BIOS-a nakon što kompjuter pokreneš s tog bootabilnog CD-a.

Stitskao je alt+f2 to sam mu i ja rekao ali nije radilo , vec je bio pripremio bootabilni cd sa dos-om i ondaa mu je komsija neki updatao preko nekog programa iz windowsa tako da je rijesio , samo me zanima zasto alf+f2 nije radilo

Semper Fidelis
18 godina
moderator

Možda se u BIOS-u može onemogućiti, možda nešto nije u redu s tipkovnicom, možda verzija BIOS-a koja je bila instalirana nije podržavala takav način ažuriranja ili je u pitanju bila druga tipkovnička kratica ili možda najvjerojatnije objašnjenje - Alt+F2 radi samo s disketom, a pretpostavljam da nema disketnu jedinicu, zar ne? Naime, u uputstvima se za način Alt+F2 spominje samo disketa, ne i CD. {#}

14 godina
neaktivan
ASUS P5ld2-x/1333

Moze biti svašta ,ali uglavnom riješio je sad tako da je nebitno ,ali eto mozda nekad nekome pomogne , hvala na odgovorima u svakom slucaju

Semper Fidelis
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice