Aplikacija na drugom monitoru

poruka: 8
|
čitano: 5.866
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Pozz,

Imam problemček sa aplikacijama koje bi htio imati, pokretati na durgom monitoru ...

Znači ne pamti mi gdje je aplikacija zatvorena, nego svaki put otvori na glavnom ekranu, pa onda moram sa move micati na drugi monitor ...

Skinuo sam i displayfusion, ali opet sve isto ...

Neki drugi hint kako da zapamti i da otvara te 2 aplikacije na tom "second" monitoru ????

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ja npr excell, word, PDF i autocad za ostale nisam siguran da li funkcionira na taj nacin stavim u window mode prebacin na drugi ekran, ugasim te ponovo upalim stavim full screen i ugasim. i onda prilikom iduceg paljenja bude na tom ekranu

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.7.2023 14:57 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

to primarno ovisi o 'starosti' apps, tj prljavom hardkodiranju u inicijalizaciji pri čemu apps može postavke upisati-koristiti u winreg ili svoj config.. ili ima hardkodirano, tj stare apps jednostavno o tome nisu brinule..

-novije apps to vjerojanto podržavaju-imaju-poštuju.. tj ako nije uzrok sama apps, tad je promjena u konfiguraciji, tj dovoljno je isključiti jedan monitor i tad preostali postaje primarni s promjenom tih postavki kako bi se izbjeglo paljenje na nepostojećem.. a to može biti iz raznih razloga, npr štednja struje ili prebacivanje npt tv-monitora.. dok od paljenja gpu-vga detektira postojanje nečega i o(ne)mogući ovisno o tome, odnosno u driveru se nudi korisničko podešavanje kao koji je monitor primarni-sekundarni no to vrijedi samo u tom driveru i ako nema promjene kao gašenje-iskapčanje jednog od monitora..

-appsi većinom poštuju pravila, igre manje tj većina se pokreće u fullscr modu i ne predviđaju više ekrana dok sve ostalo radi netko drugi kao driver pa igru zapravo ne zanima prikazuje li sadržaj na ekranu, više njih ili vr-u.. i opet na kraju ovisi o programiranju, prljavom ili urednom, da se netko sjeti-predvidi takvu mogućnost ili preskoči.. i dok većina nema problem jer nema monitore takav propust prolazi neprimjećen pa i kad primjete ostave.. jer im se zbog tog ne čačka..

-ovisi o konkretnoj apps, 99%.. sve ostalo kao os-driver bi bila slučajnost-izuzetak jer normalno podržavaju i rade pa je prvo mjesto gdje se to traži sama apps, postavke-config ili odgovarajući forumi za takve apps-igre-štoveć.. gdje će se vjerojatno pojaviti pitanje i odgovor, npr za word, acad, phostoshop.. će se naći 'na svakom ćošku..' no oni vjerojanto rade ok, dok neke 'treće' apps vjerojatnije imaju taj problem, recimo igre ili domaće knjigovodstveno-kasa appsi.. tj prljavo programiranje-hardkodiranje pa čak i minimalni uvjet rezolucije koji za takve stvari može biti stvarna potreba npr excel-tablice-čitljivost-dimenzije ili kasa..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Radi se konkretno o watsapu i moba-x term ...

Te dvije aplikacije su na tom drugom monitoru dok na glavnom bauljam na trenutnoj bazi, a ovdje opet da vidim poruke ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Aplikacija na drugom monitoru

-eto odgovora.. 'tamaguči' klasa appsa, tj web-mobač i androidni korjeni.. apps koja ne razmišlja o monitorima i nikad ni neće jer je primarni fokus na mobač a win je tek toliko.. tj možda se to promjeni pa naprave, nije teško, no 99% neće, bar ne u skorije vrijeme...

17 godina
moderator
Re: Aplikacija na drugom monitoru
nbdy32 kaže...

Radi se konkretno o watsapu i moba-x term ...

Te dvije aplikacije su na tom drugom monitoru dok na glavnom bauljam na trenutnoj bazi, a ovdje opet da vidim poruke ...

Čudno... Meni se WhatsApp 2.2327.6.0 pod Windowsima 10 (22H2) otvara na onom monitoru na kojem je zatvoren. Čak i nakon restarta.

4 godine
neaktivan

Lično, nikada nisam imao ovakav problem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2023 14:00 (burbigo).

0 0 hvala 0
16 godina

-često je uzrok takvog ponašanja oštećen win-reg file, koji ne može ažurirati novo stanje ili se učitava predzadnji-backup.. kao i to da appsi koje služe takvoj 'konzervaciji' kao nanny vraćaju postavke sysa na one koje je admin napravio kako juzer ne bi nešto poremetio... tako da može biti uzrok kvar ili soft koji to radi a uvjek je karika tog lanca u reg.fileu.. (ili nije pa se vraća-resetira)..

-problem može biti i u hyber-sleepu kojeg juzeri zlorabe, tj tad nema okidača za gašenje-inicijalizaciju, tj računalo radi kao da je nonstop uključeno a tad nema nekih ažuriranja stanja-postavki kao raspored prozora jer se defaultno snimaju kad se računalo gasi ili restarta.. (kao i razni driveri-updateovi-appsi..) npr banalno, premjestite neku ikonu na desktopu i isključite struju (nije preporučljiv test.. no objašnjava što-kako-kad-zašto).. i tad u idućem paljenju ikona će biti na prethodnom mjestu, ne na novom-premještenom.. (ne nova ikona, ne kopirana, jer tad dobija trenutno novo stanje, nego muvnuta s jedne pozicije desktopa na drugu..). Te stvari rade normalno kad se računalo normalno pali-gasi-restarta.. bez sleepa ili iznenadnog gašenja iz bilo kojeg razloga, odnosno kvar-oštećen reg ili apps koja upravo to radi kako bi očuvala podešeno stanje.. nešto od tog 'mora' biti ... :)

+edit.. ili banalno, isključivanje-odspajanje dodatnog ekrana-monitora (kao tv) pri čemu driver automatski promjeni postavke jer više ne vidi drugi monitor i sve prebaci na postojeći koji postaje primarni.. čak je problem za recimo korištenje vnc-a i recimo hdmi splitera jer tad vnc može prikazivati 'mrak' tj pogrešan ekran-prikaz koji u tom trenu ekšli ne radi i 'mrak' je točno stanje tog ekrana no vnc tog nije svjestan (dok rdc-win je.. tj koristi aktivni ekran)..

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2023 12:37 (ihush).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice